Maximální rychlost a nejvyšší kapacita – nové microSD karty Samsung PRO Plus 128 GB

Nejnovější paměťové karty ze série PRO Plus kombinují maximální rychlost s nejvyšší kapacitou, které jsou aktuálně k dispozici pro použití v chytrých telefonech, dronech či akčních kamerách. (TZ)

Praha, 17. prosince 2015 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představuje nové paměťové karty PRO Plus s kapacitou 128 GB, založené na pokročilém MLC NAND řešení. Nastavují tak nový standard z hlediska výkonu a nabízejí nejvyšší rychlost a kapacitu, které mají spotřebitelé aktuálně k dispozici. Uplatnění nacházejí například v akčních kamerách, dronech, prémiových smartphonech nebo v digitálních zrcadlovkách s funkcí nahrávání a přehrávání v rozlišení 4K. Na českém trhu budou dostupné od konce ledna za doporučenou maloobchodní cenu 3 690 Kč vč. DPH.

„S příchodem vyspělých technologií, jako jsou akční kamery a drony, spotřebitelé očekávají od paměťových karet více,“ říká Un-Soo Kim, senior viceprezident marketingu značkových produktů v divizi Memory Business ve společnosti Samsung Electronics, a dodává: „Jsme svědky výrazného zvýšení nahrávání a přehrávání videí v rozlišení 4K UHD a s tím související rostoucí potřeby velkokapacitních paměťových úložišť a vyšší rychlosti přenosu. Uvedením microSD karty PRO Plus 128 GB potvrzujeme odhodlání vytvářet nejlepší paměťové karty ve své třídě, které naplňují rychle se vyvíjející potřeby dnešních spotřebitelů. Tím zároveň posilujeme naše vedoucí postavení v oblasti značkových paměťových produktů.“

Paměťové microSD karty Samsung PRO Plus 128 GB hladce zachycují velkokapacitní videa, fotografie a multimediální obsah ve vysokém rozlišení. Jsou nejnovějším přírůstkem do série paměťových karet PRO Plus, kterou Samsung poprvé představil v květnu 2015 ve verzích s kapacitou 32 a 64 GB. Nejnovější microSD s kapacitou 128 GB se vyznačují špičkovým MLC NAND paměťovým řešením a podporou UHS-I Speed ​​Class 3 (U3) a Speed Class 10. Nabízejí tak nevyšší rychlost v tomto odvětví, která dosahuje až 95 MB/s při čtení a až 90 MB/s při zápisu dat.

Nové microSD PRO Plus 128 GB jsou ideální pro prémiové smartphony a tablety. Splňují navíc požadavky na bezpečnost, kapacitu, výkonnost a odolnost v náročných podmínkách, které jsou spjaté s nově vznikající spotřební audio a video elektronikou, jako jsou akční kamery a drony. Paměťové karty PRO Plus 128 GB zvládají ukládání a přenos profesionálních fotografií a nahrávání a přehrávání 4K UHD videí. V akčních kamerách dokážou zaznamenat 4K UHD video až o délce 3 hodiny a 50 minut nebo 16 hodin a 20 minut v rozlišení Full HD, aniž by bylo nutné vyměnit nebo nahradit paměťovou kartu. Kromě toho uloží až 10 940 fotografií nebo 30 670 MP3 písní na základě odhadované uživatelské konfigurace.

Paměťové karty PRO Plus 128 GB jsou navrženy tak, aby byly kompatibilní s jakýmkoliv zařízením, které má microSD slot. Vyznačují se čtyřmi vlastnostmi, které společnost Samsung aktuálně vylepšila a které zahrnují voděodolnost (IEC60529, IPX7), tepelnou odolnost, odolnost proti rentgenovému záření a proti magnetickým vlnám. Je tak zaručeno, že microSD PRO Plus 128 GB fungují v teplotách od -25 °C až do 85 °C a přežijí teploty od -40 °C do 85 °C, když se zrovna nepoužívají. Data uložená na kartě neovlivní rentgenové záření a odolají působení 15 000 Gaussovy magnetické síly (ekvivalent vysokofrekvenčního MRI skeneru). Záruka je 10 let.

Pro více informací o nabídce paměťových karet společnosti Samsung a o podmínkách jejich testování navštivte www.samsung.com/memorycard.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí s naší otevřenou platformou SmartThing, širokou škálou chytrých zařízení a prostřednictvím spolupráce napříč odvětvími. Zaměstnáváme 319 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více a dozvědět se o našich nejnovějších zprávách, článcích a tiskových materiálech, navštivte Samsung Newsroom na adrese news.samsung.com.