Každý den je dobrodružství s nejnovější videokamerou Action Cam od Sony

Nový model videokamery Action Cam nabízí unikátní funkce pro záznam videa a bohatší obslužný komfort, aby vám nikdy neunikl ani okamžik akce (TZ)

  • Stabilizátor obrazu Advanced SteadyShot™ pro plynulejší a nerozmazané video v kombinaci s CMOS snímačem (s technologií zadního osvitu), nabízejícím rozlišení 11,1 megapixelů a skvělý objektiv ZEISS® Tessar
  • Využijte až 3x plynulý zoom (smooth zoom) a volbu dvou úhlů snímání pro perfektní kompozici záběru
  • Vylepšené tělo kamery je nyní ještě praktičtější a podvodní kryt, který je součástí balení, umožňuje natáčení v hloubce až 60 m
  • Skvělé funkce pro záznam videa s vysokým datovým tokem až 50 Mbit/s
  • Záznamový formát XAVC S vysokou rychlostí až 120p/100p umožňuje pořizování efektních zpomalených záběrů a rovněž časosběrné natáčení ve 4K rozlišení se SW Action Cam Movie Creator

Prožijte znovu svá každodenní dobrodružství a natáčejte z rozličných úhlů pohledu svá nezapomenutelná videa s novou Sony videokamerou Action Cam HDR-AS50. Při cestování, vodních sportech, jízdě na kole nebo při obyčejné procházce vám HDR-AS50 nabízí možnost natočit a uchovat si navždy všechny zážitky v podobě okouzlujících HD videí.

HDR-AS50 má snímač typu CMOS s technologií zadního osvitu a rozlišením 11,1 megapixelů, na nějž dopadá světlo skrze objektiv ZEISS® Tessar – tato kombinace zachytí obsah v křišťálově čistém vysokém rozlišení. Videokamera využívá stabilizátor obrazu SteadyShot, který je v porovnání s předchozími modely až 3x účinnější; stejný najdete také u nejvyššího modelu v řadě Action Cam  FDR-X1000V. Díky tomu není video nikdy roztřesené – ať už natáčíte závody v motokrosu nebo krajinu z letadla. Systém stabilizace obrazu je optimalizován proti vibracím s nízkou amplitudou, k nimž často dochází při natáčení z rádiem ovládaných helikoptér a dronů. Nyní tak nic nebrání ani pořizování ostrého a neroztřeseného videa z extrémních sportů, protože otřesy a rozmazané kontury při skydivingu, běhu či cyklistice jsou účinně potlačené.

Díky funkcím Angle setting (nastavení úhlu) a Zoom setting (nastavení přiblížení) je možné uzpůsobit úhel záběru zamýšlené kompozici nebo jiným potřebám. Nastavení úhlu záběru nabízí 2 volby (širší a užší záběr) a nově můžete s HDR-AS50 použít také až 3x jemný zoom; vaše záběry tak budou kvalitnější a méně zkreslené.

Konstrukce  HDR-AS50 byla vylepšena s důrazem na vyšší praktičnost. Action Cam má nyní nové uživatelské rozhraní s intuitivnějším a rychlejším ovládáním ikonek a tlačítek; oceníte jej nejen ve chvílích, kdy je pro přípravu záběru a změnu nastavení kamery nebo záznamu nedostatek času.  Action Cam lze zapnout, ovládat a vypnout pomocí aplikace PlayMemories Mobile pro smartphony a tablety.

Videokamera má USB port na zadní straně, takže není žádný problém připojit kabel, i pokud je současně připojeno jiné příslušenství – Action Cam můžete napájet i z externího akumulátoru („power bank“). Přibyl také standardní závit pro stativ; není třeba používat předchozí typ redukce.

Společnost Sony zohlednila při vývoji kamery názory a zkušenosti sportovců a dalších uživatelů, a tak na novém modelu najdete celou škálu dalších vylepšení. Nastavení zvukových upozornění a tři světelné indikátory v horní, přední a zadní části zpřehledňují právě aktivní funkce videokamery, typicky pak REC indikaci nahrávání, jež je nyní lépe viditelná i při umístění kamery na helmě, řídítkách nebo na monopodu.

HDR-AS50 přichází i s celou řadou inovativních funkcí natáčení pro ještě více vzrušující videa. Časosběrný záznam Time-lapse Capture snímá fotografie v rozlišení 8 megapixelů, tudíž, i když Action Cam natáčí video v HD rozlišení, s aplikací Action Cam Movie Creator snadno vytvoříte ze sekvence těchto fotografií časosběrné video v rozlišení 4K. Pochopitelně v aplikaci Action Cam App nechybí ani možnost natáčet videa ve Full HD rozlišení.

HDR-AS50 zaznamenává ve standardu XAVC S s vysokým datovým tokem 50 Mbit/s. Tato kombinace je schopná detailně zachytit náročné situace, jako například stříkající vodu nebo davové scény. Pomíjivé okamžiky, které často ani nepostřehnete, si můžete přiblížit pomocí filmového zpomaleného záběru – takto svým nejlepším okamžikům dodáte mimořádnou působivost.

Vestavěná Sony aplikace Highlight Movie Maker (automatické vytvoření videa z klíčových záběrů) umí na základě detekce obličeje sama vytvořit videosekvenci, kterou můžete okamžitě sdílet s přáteli. Akčnost videa umocňuje čistý a silný zvuk nasnímaný přes kvalitní stereo mikrofon, takže vždy uslyšíte naprosto jasně hukot vln nebo smích dětí.

Pro model HDR-AS50 je k dispozici rozsáhlý sortiment příslušenství, které vám pomůže zachytit ještě více okamžiků z vašeho života. Nadšení potápěči a plavci určitě ocení podvodní kryt, který je součástí balení kamery HDR-AS50 a umožňuje natáčení v hloubce až 60 m. Robustní a pevný kryt nejen ochrání vaši videokameru Action Cam, ale je také prachuvzdorný, otřesuvzdorný a vodotěsný. Díky přední ploché čočce jsou záběry natáčené pod vodou zaostřené; při méně náročných aktivitách, jako je cestování či rybaření, pak oceníte sponu „Cap Clip“ (AKA-CAP1), nabízenou jako volitelné příslušenství.

Nová videokamera HDR-AS50 Action Cam od Sony se bude v Evropě prodávat od poloviny února 2016 za cenu přibližně 220 €.

Kompletní technické specifikace produktu HDR-AS50 naleznete pod tímto odkazem.

O společnosti Sony Corporation

Sony Corporation je předním výrobcem produktů z oblasti audio a video techniky, her, komunikací, osobních zařízení a informačních technologií pro spotřebitele i profesionály. Díky svým aktivitám v oblasti hudby, filmu, počítačové zábavy a online byznysu má Sony jedinečnou pozici globálního lídra na poli elektroniky a zábavy. Ve fiskálním roce končícím 31. března 2015 společnost Sony vykázala konsolidovaný roční obrat přibližně 68 mld. USD. Více na globálních webových stránkách společnosti Sony: http://www.sony.net