Acronis: v roce 2016 podniky posílí cloudové zálohování, zabezpečení BYOD zařízení a sdílení dat

Praha, 19. ledna 2016 – Acronis, celosvětový lídr v řešeních ochrany dat nové generace, ocenil na svém každoročním setkání ve Velkých Bílovicích své nejlepší partnery, díky kterým společnost dosáhla v loňském roce na českém a slovenském růstu prodejů o 44 %. Rok 2016 bude pro české a slovenské podniky především rokem rozvoje zálohování do cloudu, posílení ochrany podnikových sítí před hrozbami ze strany BYOD zařízení a bezpečného přístupu k podnikovým datům. (TZ)

Na základě ankety provedené mezi svými partnery společnost Acronis odhaduje na lokálním trhu pro letošní rok následující trendy:

  • Ačkoliv velká většina zákazníků stále preferuje zálohování do lokálního úložiště, 50 % z nich by v případě srovnatelné ceny zvážilo přechod na cloudové zálohování;
  • Hlavním důvodem pořízení zálohovacího řešení je pro drtivou většinu firem již prodělaná zkušenost se ztrátou dat;
  • V případě užívání soukromých zařízení pro pracovní účely (BYOD) se podniky nejvíce obávají krádeže či úniku dat a až poté nákazy malwarem;
  • V oblasti mobilní bezpečnosti je největší zájem o řešení sdílení a přístupu k datům, zálohování a řešení správy mobilních zařízení (MDM), nejméně pak o mobilní antiviry.

„Podle průzkumu společnosti IDC nemá 70 % SMB společností zajištěno zálohování svých kritických dat a ti, co jej mají, se zdráhají je dávat mimo lokální úložiště,” řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení Acronis na českém a slovenském trhu. „Avšak naši partneři aktuálně zaznamenávají významný nárůst poptávky po cloudových úložištích, a v roce 2016 proto očekáváme rychlý nárůst cloudového zálohování. Další oblast, kde vidíme velký potenciál, jsou řešení pro sdílení a přístup k podnikovým dokumentům, která pomáhají minimalizovat potenciální hrozby z využívání BYOD zařízení.”

Společnost Acronis ocenila tyto české a slovenské partnery za 2015:

  • Partnerem roku 2015 se stala společnost AutoCont a.s., na dalších místech se umístily firmy Notes CS a Elso Philips Service
  • Maintenance partner roku 2015 – Net & Web Services
  • SOHO partner roku 2015 – Economia, a.s.
  • MSP Partner roku 2015 – Rackscale s.r.o.
  • Nejaktivnější partner roku 2015 – ABB s.r.o.

„Našim partnerům patří hlavní dík za to, že rok 2015 byl pro nás tak úspěšný. Je proto závazkem i do letošního roku, kdy připravujeme řadu inovací a produktů, které umožní našim prodejcům poskytovat produkty a služby přesně podle potřeb jejich zákazníků,“ dodal Zdeněk Bínek.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.