První powerline adaptér s rychlostí 1800 Mbps pro ultrarychlou domácí síť

23. února 2016, Praha – PLA5456 je výkonný model Ethernet adaptéru řady Powerline, který vyniká nejnovější technologií HomePlug AV2 pro přenos dat rychlostí 1800 Mbps. Po zapojení do zásuvky adaptér umožňuje například plynulé a spolehlivé streamování videa v rozlišení 4K po celé domácnosti. K adaptéru lze připojit i herní konzolu, a užívat si tak hraní her online bez zbytečných prodlev. Díky průchozímu provedení adaptéru navíc nepřicházíte o stávající elektrickou zásuvku. (TZ)

zyxel-powerline

Adaptéry stačí jen připojit jeden k routeru nebo bráně pro sdílení internetu a druhý k zařízením vyžadujícím internetové připojení. Využitím nejmodernějších technologií HomePlug AV2
a MIMO dosahuje adaptér PLA5456 stejného síťového výkonu jako v případě přímého připojení k routeru. Adaptér na jednom nebo dokonce dvou podlažích podstatně zlepšuje pokrytí pro internetové aplikace, jako je simultánní 4K streamování rádia, velkoplošné TV
a Netflixu vyžadované v případě dvou gigabitových ethernetových připojení.

Připojení a používání adaptéru je velmi jednoduché, pouhým zasunutím adaptéru do zásuvky vytvoříte okamžité internetové připojení po celé domácnosti, aniž byste se museli zdržovat prováděním kabeláže. Stisknutím tlačítka sync na adaptéru vytvoříte ze stávajících elektrických zásuvek okamžitě síť se 128bitovým šifrováním. Budete překvapeni, jak skvěle funguje!

Adaptér ZyXEL PLA5456 je průchozí, takže nepřijdete o funkci zásuvek a můžete nadále napájet stávající elektrická zařízení. Pro ještě lepší fungování sítě je adaptér vybaven filtrem, který eliminuje rušení produkované připojenou elektronikou. V případě použití routeru kompatibilního s utilitou ZyXEL ONE Connect můžete svá domácí síťová zařízení detekovat pomocí aplikace ONE Connect na vašem mobilním zařízení.

O společnosti ZyXEL Communications

Společnost ZyXEL Communications Corp., založená v roce 1989, je přední světová společnost v oboru síťových technologií, která nabízí inovativní a spolehlivá internetová řešení. Jako jeden z prvních výrobců modemů prošel ZyXEL řadou transformací v rychle se vyvíjejícím odvětví sítí. V současnosti je ZyXEL jednou z mála společností na světě, které dokáží nabídnout kompletní síťová řešení telekomunikačním operátorům, malým až středním podnikům i uživatelům v digitální domácnosti, a to v široké škále implementačních scénářů. K řešením pro telekomunikační společnosti patří zařízení pro ústředny (COE), zařízení v objektu zákazníka (CPE), síťová zařízení pro drátový i bezdrátový přístup či páteřní switche. Řešení pro malé a střední podniky i pro velké společnosti zahrnují unifikované bezpečnostní brány, LAN switche, WLAN a IP telefonii. K řešením pro digitální domácnost patří zařízení pro připojení k síti a multimediální řešení.