D-Link uvádí na evropský trh EXO routery pro mimořádně velké Wi-Fi pokrytí

MOBILE WORLD CONGRESS, BARCELONA – 24. ÚNORA 2016 – D-Link dnes ohlásil novou řadu routerů EXO, která doplňuje stávající řady Ultra Performance. Řada EXO přináší výjimečný design spolu s vysokým výkonem technologie Wi-Fi AC a nabízí ohromující rychlost a pokrytí za dostupnou cenu. (TZ)

Spousta funkcí a elegantní vzhled dělá z AC1900 EXO Wi-Fi gigabitového routeru (DIR-879) a AC1750 EXO Wi-Fi gigabitového routeru (DIR-869) ideální řešení pro každou domácnost. Vysoké rychlosti, garantované technologií Wi-Fi AC, výkonné zesilovače pro optimalizaci dosahu bezdrátové sítě a gigabitové porty pro možnost kabelového připojení zajišťují dokonalé síťové pokrytí celého domu s mnoha připojenými zařízeními. AC1900 router využívá také technologii SmartConnect pro automatické přiřazování zařízení do bezdrátového pásma, které poskytuje nejlepší provozní podmínky.

„Na základě úspěchu směrovačů řady Ultra Performance rozšiřujeme nabídku routerů se stylovým, prémiovým designem,“ řekl Kevin Wen, prezident D-Link Europe Ltd. „Tyto dva EXO routery mají nejen unikátní vzhled, který vzbuzuje zájem spotřebitelů, ale také technologii, která zvládá extrémní Wi-Fi pokrytí pro dnešní nejnáročnější domácí aplikace, například streamování 4K médií a online hraní – to vše za neuvěřitelně příznivou cenu.“

Série EXO je pokračováním úsilí D-Link o udržení přední pozice v oblasti inovace produktů a podporuje trend elegantních, módních Wi-Fi routerů, které jistě vzbudí pozornost trhu. Namísto ukrývání klasických routerů do skříněk nebo pod stůl mohou teď spotřebitelé vystavovat svůj EXO Wi-Fi gigabitový router jako stylový bytový doplněk a plně se spolehnout na jeho mimořádný výkon.

Podrobnější informace o řadě D-Link EXO:

Mezi další vlastnosti AC1900 Wi-Fi gigabitového routeru (DIR-879) a AC1750 Wi-Fi gigabitového routeru (DIR-869) patří:

 

  • Wi-Fi AC Dual-Band konektivita1:

 

      • AC1900 Wi-Fi gigabitový router (DIR-879): Rychlost přenosu až 1300 Mb/s v pásmu 5 GHz a 600 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.
      • AC1750 Wi-Fi gigabitový router (DIR-869): Rychlost přenosu až 1300 Mb/s v pásmu 5 GHz a 450 Mb/s v pásmu 2,4 GHz.

 

  • Výkonné zesilovače – Poskytují větší bezdrátové pokrytí v celém domě.
  • SmartConnect – Automaticky přiřazuje připojená zařízení k nejlepšímu možnému pásmu pro optimální provoz Wi-Fi sítě2.
  • Inteligentní QoS – Optimalizace provozu zajišťuje bezproblémové fungování aplikací s velkými nároky na přenos dat.
  • Wi-Fi Protected Setup – Uživatelé mohou stisknutím tlačítka snadno připojit zařízení ke svojí bezdrátové síti.
  • Zpětná kompatibilita – Spolupracuje s dosavadními Wi-Fi zařízeními (802.11n/g).
  • Šifrování Wi-Fi přenosu – Používá zabezpečení pomocí WPA nebo WPA2.
  • Snadná instalace – Připojte se k internetu během několika minut pomocí mobilní aplikace Quick Router Setup (QRS).

 

Dostupnost a cena

Oba routery budou dostupné v v České republice a na Slovensku na přelomu dubna a května. Doporučená maloobchodní cena pro DIR-869 je 3 999 Kč/146,90 € a pro DIR-879 činí 4 999 Kč/182,90 €.

O společnosti D-Link

D-Link je jedním z předních světových výrobců síťové infrastruktury, který již 30 let dodává inovativní, vysoce výkonné a intuitivně ovladatelné produkty pro firmy a domácnosti. D-Link navrhuje, vyvíjí a vyrábí oceňovaná síťová a bezdrátová zařízení, úložiště dat a zabezpečovací řešení pro IP dohled. Řada mydlink™ Home obsahuje technologii pro automatizovanou domácnost, která umožňuje majitelům nemovitostí monitorovat, automatizovat a ovládat domácnost kdykoliv a kdekoliv i pomocí smartphonu nebo tabletu. D-Link nabízí své rozsáhlé produktové portfolio organizacím a spotřebitelům prostřednictvím své globální sítě obchodních partnerů a poskytovatelů služeb. D-Link si uvědomuje význam zpřístupňování, správy, zabezpečení a sdílení dat a digitálního obsahu. Je průkopníkem mnoha IP technologií pro plně integrované prostředí digitálních domácností a počítačových sítí.

Pro více informací o společnosti D-Link navštivte www.dlink.cz nebo www.facebook.com/dlinkcz.