STRV pokračuje se sérií přednášek Silicon Valley Insights. V březnu do Prahy přijede americký investor Razmig Hovaghimian

Praha 8. března 2015 – Vývojáři ze STRV pokračují s přednáškami Silicon Valley Insights. První hostem roku 2016 bude 29. března Razmig Hovaghimian, americký investor, který stojí za oceněnými projekty Embrace nebo Viki. Jako již tradičně se akce bude konat od 18 hodin v prostorách kina ve Slovanském domě, samozřejmostí je následná afterparty a networking s Razmigem v kanceláří STRV. Vstupenky je možné dostat za 199 korun na portálu Eventbrite. (TZ)

Razmig Hovaghimian (1975) se narodil arménským rodičům v Káhiře a v 16 letech se přestěhoval do Los Angeles. Vystudoval University of California v Berkeley a MBA titul získal na Stanford Graduate School of Business. V průběhu studia na Stanfordu pomáhal Organizaci spojených národů v Jižním Súdánu, kde společně s dalšími dobrovolníky pracovali na projektu dětských inkubátorů, z čehož se později vyvinula nezisková organizace Embrace. Ta získala v roce 2010 ocenění Innovative Technology for Public Health od Světové zdravotnické organizace. Razmig je také spoluzakladatelem a dřívějším CEO mezinárodní streamingové služby Viki; ta získala v lednu 2011 ocenění Crunchies za nejlepší mezinárodní start-up. Ocenění uděluje největší technologicko-zpravodajský server TechCrunch. Službu Viki následně v roce 2013 koupila japonská e-commerce, skupina Rakuten za odhadovaných 200 milionů dolarů. Razmig tak od roku 2013 v rámci e-commerce skupiny Rakuten zastává také v pozici Senior Executive Officer of Global Content. Razmig je zároveň klientem STRV, kdy společně pracují na aplikaci Ripple.co

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti začala už v roce 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád, Lubo Smid, Pavel Zeifart a Martin Šťáva, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době San Francisko, další kanceláře se nacházejí v Los Angeles a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nacházejí v Praze, kde sedí přes sto vývojářů a designérů. Ti aplikace pro americké start-upy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat.

Mezi nejvýznamnějšími mobilními aplikacemi společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, je například Ordr nebo sociální síť Surge. Mezi světové reference patří aplikace pro společnosti Rich Uncles (investiční platforma), Ripple (aplikace pro sdílení zpráv), StereoCast (živé záznamy z koncertů), Flip (obchod s teniskami) a Pura Scents (chytrý osvěžovač vzduchu). Více o společnosti naleznete na: www.strv.com.