STRV se již dva roky podílejí na vývoji největší americké aplikaci spojující žáky, rodiče a učitele – ve světě uznávaný start-up ClassDojo

Praha 9. března 2015 – Čeští vývojáři STRV, kteří se věnují vývoji mobilních a webových aplikací na americkém trhu, se mohou po dvou letech konečně pochlubit spoluprací s ClassDojo, jedním z nejprogresivnějších amerických start-upů. ClassDojo, které vyšlo z Imagine K12 spadajícího pod nejvýznamnější americký akcelerátor Y Combinator, je komunikační aplikace aktuálně používaná v polovině amerických škol. STRV se podílí na vývoji aplikace pro iOS i Android společně s interním týmem, který sedí v San Francisku. V současné době se na vývoji podílí osm vývojářů STRV na plný úvazek. Aplikace ClassDojo je již nyní dostupná ve 180 zemích. (TZ)

2016-03-09 10_58_35-Nové oznámení

ClassDojo je komunikační platforma především pro „základní“ školy a menší děti. Nabízí propracovaný systém motivace žáků, možnost sdílení obsahu, videí a fotografií z výuky mezi rodiče, ale také možnost přímé komunikace mezi učitelem a rodičem. Je to místo, kde rodiče mají přehled o aktivitách svého dítěte, učitelé unikátní nástroj odměňování žáků a reportování výsledků rodičům a žáci systém příšerek a ocenění pro motivaci. Popularitu ClassDojo potvrzuje ocenění Crunchies za nejlepší vzdělávací start-up, který firmy získala v roce 2015. Ocenění pravidelně uděluje největší technologicko-zpravodajský server TechCrunch. Význam projektu podtrhuje také fakt, že jedním z investorů je také spoluzakladatel Y Combinatoru Paul Graham.

„ClassDojo je v USA nejvýznamnější aplikací ve školství a my jsme neskutečně hrdí, že můžeme již přiznat, že se na projektu aktivně podílíme. Naším úkolem je pomoci urychlit vývoj internímu týmu a také zajišťovat bezpečnost a kompatibilitu aplikace na všech zařízeních. ClassDojo není jenom výsadou Spojených států amerických, ale postupem času vstupuje také do dalších míst, s čímž jim též pomáháme,“ říká David Semerád, CEO a zakladatel STRV.

„Vzdělávání se v posledních letech významně mění a my chceme být na špici nových trendů, což je pro nás největší výzva. Potřebujeme tak velké množství vývojářů a STRV  se stalo v zásadě členem našeho týmu. Oceňujeme jejich flexibilitu, protože náš byznys musí velmi rychle reagovat. STRV vnímáme jako naši druhou kancelář, která je jenom daleko za mořem v České republice, ale přitom jsou s námi v denním kontaktu,“ říká ke spolupráci Liam Don, spoluzakladatel a CTO ClassDojo.

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti začala už v roce 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád, Lubo Smid, Pavel Zeifart a Martin Šťáva, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době San Francisko, další kanceláře se nacházejí v Los Angeles a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nachází v Praze, kde sedí přes sto vývojářů a designérů. Ti aplikace pro americké start-upy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat.

Mezi nejvýznamnějšími mobilními aplikacemi společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, je například Ordr nebo sociální síť Surge. Mezi světové reference patří aplikace pro společnosti Rich Uncles (investiční platforma), Ripple (aplikace pro sdílení zpráv), StereoCast (živé záznamy z koncertů), Flip (obchod s teniskami) a Pura Scents (chytrý osvěžovač vzduchu). Více o společnosti naleznete na: www.strv.com.