Hlavní jistič v rukách malých odběratelů

15. března 2016, Holešov – Návrh nových tarifů za spotřebovanou energii, který se opíral zejména o hodnotu jističe, se odkládá. Nicméně problém zůstává – víte, jaký máte doma příkon hlavního jističe? (TZ)

Změnám v distribuci energií se nevyhneme ani do budoucna a další zdražování vyvolává oprávněnou obavu i řadu otázek.

Pro shrnutí – platba za elektrickou energii se skládá z částky za dodávku energie (spotřebovanou energii) a za její distribuci. Součástí poplatku za distribuci je paušál odpovídající hodnotě hlavního jističe v domě. Hodnota hlavního jističe se volí tak, aby odpovídala souběhu maximálního odběru.

Jak to vypadá v praxi? Bojler, elektrické topení, pračka, trouba, … jsou spotřebiče s velkým odběrem. Často je používáme všechny najednou, aniž bychom mysleli na velkou spotřebu elektřiny a tento komfort zajišťuje právě jistič s vysokou hodnotou.

Elektrotechnici ELKO EP vědí, že existuje zařízení, které hlídá okruhy s velkým odběrem (nepůjdou nikdy souběžně), tím pádem nepotřebujete vysokou hodnotu jističe. Jedná se o tzv. „proudové relé“. Jestliže snížíte paušál o jednu úroveň dolů, z jističe 3 x 40 A na 3 x 25 A, ušetříte za rok cca 1 000 korun.

Svůj domov, na rozdíl od rozhodnutí energetických úřadů, můžete mít pod kontrolou. Buďte připraveni na další změny.

Řešení pro snížení tarifu lze pořídit od 552 Kč bez DPH.

Kontaktujte firmu ELKO EP bezplatně na telefonním čísle +420 800 100 671 nebo emailem info@inels.cz Řešení vám nejen navrhnou, ale zprostředkují i montáž.

Více informací o společnosti ELKO EP na www.elkoep.cz, www.inels.cz nebo na facebooku www.facebook.com/ElkoEP

###

ELKO EP patří mezi nejvýznamnější evropské hráče v oboru domovních i průmyslových elektroinstalací a chytrých elektroinstalací pro bydlení, tzv. iNELS – Smart Home&Building Solutions. Tato ryze česká společnost zaměstnává v současnosti téměř 300 lidí. Společnost exportuje do
70 zemí světa a má 11 zahraničních poboček.V roce 2015 dosáhl obrat společnosti 540 milionů korun. Společnost ELKO EP se stala Firmou roku 2012 ve Zlínském kraji. Více informací naleznete na webových stránkách www.elkoep.cz a www.inels.cz.

Informace o společnosti ELKO EP www.elkoep.cz, vše o produktu iNELS je na www.inels.cz.