Nové verze Acronis Backup poskytují snadnou cestu k nové generaci hybridních cloudových řešení

Praha, 15. března 2016 – Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešeních ochrany dat, ohlásil nové verze svých zálohovacích řešení, a to Acronis Backup a Acronis Backup Advanced 11.7 a Acronis Backup Cloud 5. Nové řešení Acronis Backup určené pro SMB společnosti kombinuje vysoký výkon, kvalitu a spolehlivost s novými funkcemi usnadňujícími procesy nákupu a upgradu včetně garance jednoduchého přechodu na budoucí verzi Acronis Backup 12. (TZ)

Podle řady nezávislých zdrojů se problematika zálohování dat a jejich obnovy pravidelně umisťuje mezi top IT prioritami u podniků všech velikostí, ale výzvou je zejména pro středně velké firmy. Zároveň s tím organizace čelí v současnosti aktuálním výzvám v podobě velkých nárůstů objemu dat, přírodních katastrof, lidského faktoru či kybernetických útoků.

„Podle našich zkušeností řada firem a organizací si stále neuvědomuje význam zálohování svých kritických dat a zajímat se začínají teprve tehdy, až o nějaká data přijdou,” řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení Acronis na českém a slovenském trhu. „V zrcadle nejrůznějších hrozeb je skutečně ten pravý čas se začít o ochranu dat zajímat. Důležité je zvolit nejen řešení podporující zálohování z nejrůznějších platforem, ale také řešení poskytující rychlou a spolehlivou obnovu ztracených dat. A obnova je to, na co kladou nové verze řešení Acronis Backup specifický důraz.“

Novinky v Acronis Backup a Acronis Backup Advanced, verze 11.7

Řešení Acronis Backup poskytují rychlou obnovu dat na jedno kliknutí – jak obnovu jednotlivých souborů a aplikačních dat, tak obnovu kompletního systému – vše z jedné zálohy. Acronis Backup a Acronis Backup Advanced 11.7 jsou doposud nejvýkonnější verze připravené na hladký přechod na verze 12. Acronis Backup podporuje firmy o 5 až 50 zaměstnancích a od jednoho do 5 serverů. Acronis Backup Advanced je řešení pro podniky o velikosti 50 – 1000 zaměstnanců a od 5 až do 100 serverů.

Nové verze obou produktů nabízejí následující přínosy:

  • Nové licencování předplatného – Jednoduché a flexibilní možnosti ochrany kompletního datového centra SMB firmy bez nutnosti investičních nákladů.
  • Vyšší výkonnost a nižší náklady na úložný prostor – Deduplikační technologie umožňuje uložit až 24x více dat se stejným množstvím RAM paměti, což redukuje celkové náklady na úložný prostor. Zákazníci mohou rovněž využít až o 40 % rychlejší obnovy dat z deduplikovaného úložiště.
  • Rychlejší zálohování s rozšířenou podporu úložišť – Umožňuje zálohovat sdílené adresáře v  síťovém souborovém systému (NFS) a poskytovat rychlejší zálohování v úložištích typu NAS, SMB/CIFS, FTP a SFTP.
  • Rozšířená podpora operačních systémů – Kompletní podpora pro Microsoft Exchange 2016, Microsoft Windows 10, Microsoft Windows Server 2016 Tech Preview 4, VMware vSphere 6, Linux kernel do verze 4.4 a Red Hat Enterprise Linux 7.x.

Novinky v Acronis Backup Cloud, verze 5

Acronis Backup Cloud je dostupné, bezpečné a škálovatelné hybridní cloudové řešení, které usnadňuje SMB podnikům správu ochrany svých zařízení bez ohledu na jejich lokalitu a které umožňuje umístit zálohu podle přání zákazníka – lokálně, v cloudu nebo v obou umístěních. Acronis Backup Cloud 5 je postaven na cloudové architektuře a je možné jej integrovat s prostředím či business modelem jakéhokoliv poskytovatele služeb.

Nová verze Acronis Backup Cloud nabízí následující přínosy:

  • Nástroje automatizovaného řízení služeb – Umožňuje poskytovatelům služeb lépe řídit dodávky služeb svým zákazníkům a zaznamenávat hlášení zálohovacích systémů, což jim uspoří čas a zvýší příjmy.
  • Samoobslužný monitoring zálohování – Poskytuje koncovým uživatelům lepší kontrolu zálohovacích procesů, včetně možnosti ochrany zařízení na jediné kliknutí po instalaci agenta.
  • Centralizovaný panel – Dovoluje koncovým uživatelům sledovat hlášení systému a provádět audit z jednoho místa a prostřednictvím jedné řídící konzole.

Dostupnost

Verze 11.7 řešení Acronis Backup a Acronis Backup Advanced stejně jako verze 5 řešení Acronis Backup Cloud jsou dostupné již nyní.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečné sdílení a synchronizaci dat. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.