SUSE OpenStack Cloud 6 přináší firmám jednoduchý privátní cloud

Praha/Norimberk – 04. 03. 2016 – Menší stres pro IT oddělení a nižší náklady pro firmy. To je nově dostupný SUSE OpenStack Cloud 6. Jde o nejnovější technologii pro společnosti, které chtějí budovat infrastrukturu jako službu (Infrastructure as a Service – IaaS) privátního cloudu. SUSE OpenStack Cloud 6 je založen na OpenStack Liberty a přináší zajímavá vylepšení a bezproblémové upgrady pro budoucí verze, spolu s platformou Docker a podporou mainframu IBM z Systems, jež umožňuje snazší přesun kritických podnikových aplikací a dat do cloudu. SUSE navíc nabízí nová školení a certifikace pro OpenStack na nasazení a provoz OpenStack privátních cloudů. (TZ)

“Trh si začal uvědomovat, že přístup ‚udělej si sám‘ u nasazení privátních cloudů je časově příliš náročný, příliš drahý a příliš náchylný k selhání,” říká Nils Brauckmann, generální ředitel společnosti SUSE. “SUSE nabízí podnikovou distribuci OpenStack cloudu, ke které poskytuje veškeré potřebné certifikace a zákaznickou podporu. Kombinujeme rychlé a jednoduché nasazení, konfiguraci, správu a údržbu s rozšířenými funkcemi vysoké dostupnosti a co nejširší podpory hypervizorů v celém odvětví, abychom poskytli našim zákazníkům přístup k výhodám OpenStack bez zbytečných složitostí, které sráží některé společnosti zpátky. ”

SUSE OpenStack Cloud 6 odpovídá na požadavky trhu

Nedávná studie, kterou si SUSE zadalo, zjistila, že více než 90 procent velkých firem již implementovalo alespoň jeden privátní cloud v rámci svého podnikání. Podniky zároveň plánují využívat cloudová řešení pro kriticky důležité úlohy, a věří, že jim privátní open source cloud poskytne konkurenční výhodu. Současně byla většina respondentů znepokojena různými zdroji problémů při implementaci řešení, případným vendor lock-inem a nedostatkem schopností na OpenStack trhu. SUSE na tyto obavy odpovídá přidáním nerušivých možností upgradů společně s přívětivějším cyklem uvolňování nových verzí a delšího trvání podpory, než je standardní.  Ve výsledku tento přístup redukuje zátěž na omezené zdroje tím, že vyžaduje méně upgradů a minimalizuje narušení pracovního prostředí.

Kromě toho, nová OpenStack školení a certifikace od SUSE pomohou s nárůstem OpenStack dovedností a OpenStack řešení na trhu. SUSE představuje nový certifikát SUSE Certified Administrator-OpenStack (SCA-OpenStack) spolu s novým školením na nasazení a správu SUSE OpenStack Cloudu. Nový kurz má doplnit stávající školení pro SUSE OpenStack Cloud. Školení bylo připraveno ve spolupráci s komisí OpenStack Foundation a zaměří se speciálně na přípravu studentů na zkoušku OpenStack Foundation Certified OpenStack Administrator (COA) a zkoušku SCA-OpenStack. Tímto způsobem odborníci na OpenStack nasbírají nejen důležitá a komunitou podporovaná pověření, ale zároveň prokážou reálné zkušenosti z nasazování OpenStacku. První hodiny nového kurzu se budou konat na nadcházejícím OpenStack summitu texaském v Austinu, který začíná 25. dubna.

“OpenStack rychle dozrál, aby se stal funkční alternativou pro podnikové třídy privátních cloudů. Pro většinu firem je klíčovým faktorem úspěchu v privátních cloudech právě posilování in-house dovedností a podpory ze strany zkušeného, stabilního partnera, jako je SUSE. Podněty, jako jsou nové školící a certifikační programy, pomohou urychlit úspěch OpenStacku, což pak usnadňuje dalším firmám, aby čerpaly benefity plynoucí z jejich investic do soukromého cloudu,“ tvrdí Gary Chen, manažer výzkumu pro softwarově definované platformy společnosti IDC.

SUSE OpenStack Cloud 6 přináší tato vylepšení, která řeší potřeby zákazníků:

• Nerušivé upgrady pro snadnou migraci na příští verze OpenStack.

• Vylepšené funkce pro vysokou dostupnost, jež pomohou zákazníkům přesunout starší či kritické aplikace do jejich cloudu se stejnou úrovní dostupnosti, jakou má tradiční infrastruktura.

• Podpora pro IBM z / VM vedle stávající podpory pro Xen, KVM, Hyper-V a VMware, jež ze SUSE dělá prvního poskytovatele, který zahrnuje všechny tyto druhy hypervisoru. To dává SUSE OpenStack Cloudu k dispozici nejširší rozsah podpory hypervizorů a umožňuje zákazníkům začlenit mainframy do jejich OpenStack privátního cloudu.

• Podpora platformy Docker umožní zákazníkům budovat a provozovat nové a inovativní kontejnerové aplikace.

• Plná podpora pro OpenStack Manila poskytne přímý přístup k výkonu, škálovatelnosti a řízení sdílené systémové služby Manila.

• Podpora pro SUSE Linux Enterprise Server 12 Support Pack 1, aby zákazníci mohli budovat svůj OpenStack cloud na nejnovější verzi špičkové platformy pro podniková prostředí.

“SUSE OpenStack Cloud je sofistikované cloudové řešení, které zjednodušuje automatizaci a správu cloudových služeb. Toto řešení přináší vysokou dostupnost, vynikající výkon a výjimečnou přidanou hodnotu. Technologie SUSE OpenStack Cloud je velmi spolehlivá, což umožňuje naší firmě poskytovat vysoce kvalitní služby IaaS pro naše zákazníky, se vší flexibilitou, výkonem a zabezpečením, které potřebují,” říká Lars Göbel, vedoucí IT operací DARZ, kompletního poskytovatele IT služeb s vlastním vysoce zabezpečeným datacentrem s kolokačními prostory v prostorách bývalého trezoru Hessenské banky.

Jeff O’Neal, ředitel divize cloudových řešení společnosti NetApp, dodává: “Jsme nadšeni novým SUSE OpenStack Cloud 6 s podporou Manily. Jako zakladatel projektu Manila a zakládající člen OpenStack Foundation, jsme přispěli hlubokými znalostmi a technologií, která umožní sdílení mezi veřejným a soukromým cloudem pro naše zákazníky Data ONTAP. Je to funkce, kterou hledalo mnoho firem, aby mohly rychleji přejít na cloudové řešení.

Pro další informace o SUSE OpenStack Cloud, navštivte www.suse.com/cloud. Detaily o cenách SUSE OpenStack Cloud 6 jsou zde: www.suse.com/products/suse-cloud/how-to-buy.

O SUSE

SUSE, průkopník na poli open source software, zajišťuje spolehlivý, interoperabilní Linux, cloudovou infrastrukturu a řešení úložišť, jež poskytují firmám lepší kontrolu jejich IT a zároveň vyšší flexibilitu.  Více než dvacet let hledání technické dokonalosti, výjimečných služeb a bezkonkurenčního partnerského ekosystému vyústilo ve stav, kdy produkty a služby SUSE pomáhají našim zákazníkům řídit komplexní systémy, snižovat náklady a sebejistě dodávat kritické služby. Dlouhotrvající vztahy, které budujeme, nám pomáhají se adaptovat a dodávat elegantnější inovace, jež naši partneři potřebují k úspěchu – dnes i v budoucnu. Pro více informací navštivte www.suse.com.