Nová verze Kaspersky Security for Windows Server chrání proti kryptomalwaru

Společnosti Kaspersky Lab představila novou verzi Kaspersky Security for Windows Server. Aplikace byla speciálně vyvinuta pro vysokovýkonnostní korporátní servery. Aktualizovaná verze nabízí cenově výhodné, spolehlivé a škálovatelné zabezpečení pro sdílená úložiště s minimálním dopadem na zdroje. IT infrastrukturu chrání před kryptomalwarem pomocí technologie Anti-Cryptor. (TZ)

Se vzrůstající složitostí korporátních IT infrastruktur narůstá i potřeba důvěryhodného vícevrsvrstvého zabezpečení podnikových serverů. Komplexní přístup k bezpečnosti se stává pro podniky stěžejním. Napadený soubor umístěný kdekoliv v korporátní síti se může rychle rozšířit a způsobit obrovskou škodu. Kryptomalware dokáže proniknout do systému a během okamžiku zašifrovat celou síť včetně zálohovaných dat. Takový zásah může zastavit veškeré firemní operace a znemožnit obnovení důležitých dat.

Řádné zabezpečení serveru pomáhá ochránit důležitá korporátní data a snižuje riziko proniknutí malwaru do zálohovaných souborů. Společnost Kaspersky Lab využila všech svých poznatků a díky aktuální verzi aplikace Kaspersky Security for Windows Server poskytuje svým zákazníkům spolehlivé zabezpečení proti nejnovějším hrozbám. Nové nástroje dávají korporátním serverům větší flexibilitu a usnadňují jejich ovládání.

Řešení Kaspersky skenuje a identifikuje kybernetické hrozby v klíčových oblastech podnikových serverů a pomáhá posilovat oblasti operačního systému, které jsou nejvíce náchylné k napadení. Kontrola automatického spouštění aplikací, která je součástí Kaspersky Security for Windows Server, pomáhá ochránit podniky před neznámými a pokročilými hrozbami.  Díky nakonfigurovaným pravidlům pro povolení nebo zablokování automaticky spouštěných souborů, skriptů, instalačních balíčků nebo nahrávání programových modulů na server řešení zaručuje zákazníkům nadprůměrnou ochranu.

Kaspersky Security for Windows Server používá jedinečnou technologii Anti-Cryptor, která je založená na algoritmu patentovaném společností Kaspersky Lab. Ten používá behaviorální analýzu pro odhalení šifrované aktivity a k ochraně sdílených složek. Zamezuje, aby byly podniky odříznuty od svých vlastních dat a následně nuceny zaplatit výkupné za jejich zpřístupnění.

Další technologií, kterou řešení využívá, je blokování škodlivého hostitele. Pokud Real-Time File Protection nebo Anti-Cryptor odhalí nebezpečnou aktivitu, okamžitě omezí přístup ke sdíleným složkám na zabezpečeném serveru. Tím chrání soubory proti hrozbám třetích stran.

Aplikace Kaspersky Security for Windows Server je dostupná jako součást Kaspersky Security for File Server, Kaspersky Endpoint Security for Business a Kaspersky Security for Storage.

O společnosti Kaspersky Lab

Kaspersky Lab je mezinárodní společností, která se zabývá kybernetickou bezpečností a funguje již od roku 1997. Své rozsáhlé odborné znalosti kybernetických hrozeb využívá Kaspersky Lab při vytváření bezpečnostních řešení a služeb k ochraně podniků, kritické infrastruktury, vládních organizací a uživatelů po celém světě. Portfolio společnosti zahrnuje špičkové zabezpečení koncových bodů a specializovaná bezpečnostní řešení a služby sloužící k ochraně proti sofistikovaným a neustále se vyvíjejícím digitálním hrozbám. Technologie Kaspersky Lab chrání celosvětově více než 400 milionů uživatelů a 270 tisíc korporátních klientů. Více se dozvíte na www.kaspersky.cz.