Logistiku v Heliosu řídí Byznys ERP

Helios Race, cyklistický a sportovní velkoobchod, nahradil stávající informační systém v oblasti logistiky novým podnikovým informačním systémem Byznys ERP. Zásadním důvodem pro změnu byla evidence lokací ve skladu, podpora systému při růstu firmy a propojení s internetovým obchodem. (TZ)

Mezi stěžejní cíle implementace řešení Byznys ERP v Helios Race patřilo datové a dokladové propojení s e-shopem a účetním systémem. Dalším klíčovým bodem bylo vytvoření objednávacího formuláře pro jednotlivé dodavatele.

Zajímavostí projektu jsou hromadné změny skladových dokladů, například cenotvorby, popisky sortimentů či rozdělení do skladových skupin, které umožňují rychlé změny v závislosti na vývoji dostupnosti skladového sortimentu. Dále byla vytvořena sada drobných uživatelských funkčností s cílem uspořit práci obsluhy. Jednalo se například o automatické exporty, hromadné zadávání či výpočty minimálního stavu sortimentu.

Mezi hlavní přínosy řešení Byznys ERP pro Helios Race v oblasti logistiky patří provázanost jednotlivých podnikových procesů a sjednocení podnikových agend, komunikace se systémem pro účetnictví Duel, komplexní řešení pro E-shop, výrazné rozšíření reportingových možností a uživatelská otevřenost systému s technologií PUV (Prvky Uživatelské Volnosti).

O společnosti HELIOS RACE

HELIOS RACE je rodinná firma založená v roce 1991. Nejprve se věnovala prodeji náhradních dílů pro cyklistiku, postupně se ale sortiment rozrostl do mnoha sportovních oborů, a tak dnes nabízí produkty mnoha výrobců a skladové zásoby čítají více než 10 000 položek. Více na www.heliosrace.cz.

O společnosti J.K.R. a systémech BYZNYS ERP

J.K.R. patří mezi největší dodavatele podnikových informačních systémů ERP na českém trhu. Podnikové informační systémy BYZNYS ERP mají v České republice a na Slovensku více než 1 100 aktivních instalací v nejrůznějších oblastech podnikání. Mezi zákazníky J.K.R. patří například Central Group, Jednota České Budějovice, Marimex CZ, Nohel Garden, Poldi, Ravak, Ryor, Sapho a Vltava-Labe-Press. Více informací naleznete na www.jkr.eu.