Grayling vydává přehlednou legislativní infografiku

Praha, 27. dubna 2016 – Společnost Grayling vytvořila přehlednou infografiku legislativního procesu v ČR. Schéma standardního legislativního procesu znázorňuje, jak se v ČR přijímají zákony od prvotního návrhu přes jednotlivá čtení v obou komorách Parlamentu až po jejich vyhlášení ve Sbírce zákonů. Infografika je výjimečná v tom, že na jednom schématu lze sledovat celý proces a identifikovat klíčové okamžiky přijímání legislativy. (TZ)

Vyznat se v nuancích českého legislativního procesu je někdy obtížné i pro odborníky, kteří se v něm léta pohybují. Zkušenosti konzultantů Graylingu i průzkumy shodně ukazují, že široká veřejnost vnímá proces přijímání zákonů v České republice jako komplikovaný a neprůhledný. Pro obě tyto skupiny proto političtí experti v Graylingu vytvořili graficky přehlednou mapu, díky které už není nutné se probírat stohy paragrafů a předpisů.

„Věřím, že naše schéma přispěje k lepší orientaci v legislativním procesu a bude užitečnou pomůckou nejen pro naše klienty, ale i pro odbornou a laickou veřejnost. Transparentní přijímání zákonů je nezbytnou součástí demokracie.“ řekla Radka Lang, vedoucí divize Public Affairs.

Schéma legislativního procesu je ke stažení zde. Pro tištěnou verzi kontaktujte Radku Lang na emailové adrese radka.lang@grayling.com.

Více informací se dozvíte na webu www.grayling.cz, na Twitteru, Facebooku a Instagramu.

O společnosti Grayling

Grayling je globální komunikační agentura, kterou tvoří 53 kanceláří v 26 zemích a více než 1 000 zaměstnanci s dlouholetými zkušenostmi v oblasti PR, PA, vztahů s investory, digitální sféry a pořádání akcí, stejně jako hluboké znalosti z řady odvětví. Více informací o společnosti najdete na www.grayling.com.

V České republice patří Grayling k předním poradenským společnostem v oboru Public Relations a Public Affairs. Česká pobočka byla otevřena v roce 1993 a zůstává jednou z mála firem, které zajišťují kompletní portfolio konzultantských služeb s využitím mezinárodních zkušeností tak, aby nabízená řešení co nejlépe vyhovovala místnímu trhu. Více informací o společnosti naleznete na www.grayling.cz.