Panasonic uvádí mobilní síťovou kameru do vozidel i vlaků

Společnost Panasonic uvedla na trh dvě nové odolné venkovní síťové kamery určené pro dopravní prostředky k monitorování okolí vlaků, autobusů a nákladních automobilů. (TZ)

Kamera WV-SBV131M s Full HD rozlišením a kamera WV-SBV111M s HD rozlišením poskytuje vysoce kvalitní obraz i za slabého nebo naopak velmi silného osvětlení. Kromě jiného to umožňují funkce Kompenzace jasových špiček obrazu (HLC) a Automatického řízení úrovně černé (ABS), které korigují tmavé oblasti a potlačují intenzitu jasných světel, například čelních světel jiných vozidel. Toto vše způsobuje, že tyto kamery poskytují barevný, ostrý a jasný obraz ve všech světelných podmínkách.

Gerard Figols, marketingový manažer produktů ve společnosti Panasonic Security Solutions, říká: „Tyto kamery poskytují obraz takové kvality, jaký nemá v celé řadě venkovních podmínek konkurenci. Kamery jsou velmi odolné a na vozidle jsou schopné dlouhodobě vydržet i v tak náročných venkovních prostředích, jako jsou vysokotlaké mycí linky. Tato odolnost spolu se špičkovou kvalitou obrazu pro všechna prostředí činí z těchto kamer ideální kandidáty pro přepravní průmysl.“

Kamery byly navrženy pro velmi náročné venkovní použití. Mají tělo s integrovaným pláštěm a krytem odolným proti poškrábání, široké rozmezí provozních teplot a schopnost vydržet i velké nárazy a vibrace. V zájmu zajištění maximální životnosti disponují oba modely stupněm krytí IP6K9K a IP66.

Obě kamery mají velmi dobře nastavitelný zorný úhel, což znamená, že mohou zabírat oblast až 11m podél boku autobusu a eliminuje se tak slepé místo. Nebo je možné monitorování až 20m oblasti za vozidlem. Tento pohled může poskytnout např. důkazní snímky v případě nehody.

Bližší informace o společnosti Panasonic Security Solutions najdete na adrese: http://business.panasonic.eu/security-solutions/

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.