Čeští studenti se budou podílet na vývoji moderních technologií Konica Minolta pro zákazníky z celého světa

Brno, 9. května 2016 – Konica Minolta zapojí studenty Vysokého učení technického (VUT) v Brně do vývoje špičkových IT produktů. Uzavřená smlouva mezi českým zastoupením skupiny a Fakultou elektrotechniky a komunikačních technologií (FEKT) má nastartovat dlouhodobě úspěšnou spolupráci a nabídnout nové pracovní příležitosti. Vytvořené produkty budou zařazeny do celosvětového portfolia Konica Minolta. (TZ)

„Studenti VUT pomohou s vývojem další generace produktů nad rámec současného a interně vyvíjeného portfolia. Konkrétně půjde o technologie z oblasti rozšířené reality, bezdrátové komunikace či nositelné elektroniky. K aktuálním projektům patří například pokračování ve vývoji inteligentních brýlí nebo lokalizační a navigační technologie pro průmyslové využití,“ informoval Tomáš Bednář, ředitel ITS divize Konica Minolta v regionu CEE, a dodal: „Tato spolupráce je pro nás dalším krokem kupředu v rámci rozvoje oblasti softwarových produktů a IT služeb.“

Studenti se zapojí například do rozvoje bezdrátové nízkoenergetické komunikační technologie mezi vlastními inteligentními brýlemi a jejich výpočetní jednotkou. „První generace těchto brýlí bude uvedena v Japonsku ještě letos. Na evropské trhy se dostanou o něco později,“ upřesnil T. Bednář. Mezi další vyvíjené produkty patří například technologie lokalizace objektů ve vnitřních prostorech a MEMS senzorových systémů, tedy senzorů s ultra nízkou spotřebou.

„Spolupráce s Konica Minolta dává našim studentům jedinečnou příležitost podílet se na vzniku nejmodernějších technologií určených pro desítky světových trhů. Naše Centrum senzorických, informačních a komunikačních systémů (SIX) může na oplátku nabídnout špičkové laboratorní vybavení pro testování, vývoj a prototypování nových produktů,“ sdělila Jarmila Dědková, děkanka FEKT VUT v Brně.

Konica Minolta dále nabízí vedení diplomových či disertačních prací specialisty výzkumného a vývojového R&D centra. Úspěšní studenti se mohou také zúčastnit letní praxe nebo dokonce získat finanční podporu společnosti ve výši až 10 000 Kč měsíčně.

„Společně s univerzitou budeme usilovat o získání finanční podpory či grantů jak v rámci ČR, tak EU. Nejtalentovanějším studentům jsme připraveni nabídnout různé formy pracovních úvazků,“ informoval T. Bednář.

Obdobná partnerství má Konica Minolta uzavřená s dalšími univerzitami napříč Evropou, ať už jde o Rakousko, Německo, Itálii, Španělsko nebo Velkou Británii. V Česku bude na této bázi spolupracovat také s Masarykovou univerzitou v Brně, konkrétně s její fakultou informatiky.

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta je zastoupena v 64 zemích celého světa. Zaměstnává celkem 35 600 zaměstnanců a její výrobky a služby můžete najít na 14 000 obchodních a servisních místech. Centrálu má v Tokiu, evropská centrála sídlí v Hannoveru a americká v Ramsey (New York). Rychlý vývoj všech technologií zajišťuje více než 26 vývojových a technických center.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. V roce 2005 a 2010 bylo české zastoupení společnosti Konica Minolta vyhlášeno nejlepším zastoupením v evropském regionu, a to především díky kvalitě zákaznických služeb. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2014 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem cca 64 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (41 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (28 %). Více informací na www.konicaminolta.cz.