Mateřská.com a Skutečně zdravá škola podporují Food Revolution Day a křtí nový videoklip!

Mateřská.com spolu s občanskou iniciativou Skutečně zdravá škola podpoří 20. května 2016 Food Revolution Day, světový den boje za lepší stravování. Jejich aktivita rozvíjí myšlenku anglického šéfkuchaře Jamieho Olivera, který je průkopníkem této kampaně ve Velké Británii. Pro tuto příležitost složily zpěvačky Lena Yellow a Bára Vaculíková skutečně zdravou hitovku, která bude mít ten den premiéru. Oficiální videoklip k písni Skutečně zdravá škola bude představen v pátek 20. května 2016 v Praze na lodi Cargo Gallery, kde od 16:30 do 22 hodin proběhne happening k příležitosti Food Revolution Day. (TZ)

Do projektu se zapojilo mnoho známých osobností z řad herců, zpěváků, ale i kuchařů.

V klipu uvídíte zpívat a rapovat Marthu Issovou, Simonu Babčákovou, Lejlu Abbasovou, Kristýnu Bokovou, Jana Budaře, Jana Dolanského a Tata Bojs Mardošu a Milana Caise. Objeví se v něm i kuchař Martin Škoda, youtuber Kovy a další.

Mateřská.com je projektem zpěvaček Lenky Jankovské (Lena Yellow) a Báry Vaculíkové. Vznikl v roce 2012 jako reakce na jejich pocity v rolích matek, které se snaží skloubit své hudební ambice s plínkami a kojením. Klip k písni Laktační psychóza, který reagoval na jejich účast v soutěži Hlas Československa, se díky své syrovosti stal virálním videem a odstartoval realizaci celého stejnojmenného alba.

Píseň Skutečně zdravá škola je vlajkovou lodí nové desky, na kterou zpěvačky brzy otevřou veřejnou sbírku. Stejným způsobem se jim podařilo zafinancovat i jejich debutové CD. Tuto metodu použili v ČR jako první. Školkový věk prvorozených dětí a příchod dalších potomků přinesl novou vlnu inspirace a rodičovských témat, na která by se zpěvačky tentokrát chtěly zaměřit.

Food Revolution Day, který letos připadá na pátek 20. května, oslavuje kvalitní, čerstvé a opravdové jídlo. Den je každoročně spojený s aktivitami, které mají především dětem ukázat důležitost kvalitního stravování, nadchnout je pro dobré a zároveň zdravé jídlo a přesvědčit i rodiče, že má význam se tomu, jak a co jíme, věnovat. Stejné cíle, orientované na půdu škol, má u nás iniciativa Skutečně zdravá škola v čele s výživovou poradkyní Margit Slimákovou.

Skutečně zdravá škola a Mateřská.com zvou tento den příznivce kvalitního jídla na happening a křest videoklipu, který proběhne v Praze na lodi Cargo Gallery od 16:30 do 22 hodin. Pro návštěvníky se připravuje pestrý catering, vystoupení Mateřské.com, diskuze na téma zdravé stravování a setkání s nekterými zástupci 130 škol zapojených do programu Skutečně zdravá škola. Můžete si zde zatančit na DJe Martina Mikuláše (Phono.cz) a zeptat se, co můžete udělat pro to, aby vaše dítě chodilo do Skutečně zdravé školy.

www.materska.com