IFS provádí akvizici MainioT Software Oy

Společnost IFS, globální dodavatel podnikových aplikací, oznamuje podepsání smlouvy s vlastníky společnosti MainIoT Software Oy („MainIoT“) o odkupu 100 % akcií společnosti. Koupě bude zaplacena hotově. (TZ)

MainIoT poskytuje softwarová řešení pro správu provozních prostředků (EAM) a řízení podnikových služeb (ESM) i související řešení pro správu hlavních dat společnostem působícím v oblasti energetiky, zpracování, výroby a služeb.

Nyní bude zákaznická základna společnosti MainloT čítající na 200 firem včetně proslulých jmen jako SSAB, Caverion, Neste, Gasum, Empower a Maintpartners těžit z přístupu k prověřeným oborovým řešením od společnosti IFS, jakož i ze silných stránek globálního dodavatele podnikových aplikací, který je nezávislými analytiky považován za lídra v oboru.

Fredrik vom Hofe, Group Senior Vice President Business Development, říká: „Akvizice společnosti MainloT je zářným příkladem naplňování strategie růstu společnosti IFS. MainloT se těší velmi dobré pozici v rychle rostoucích segmentech správy provozních prostředků a řízení podnikových služeb a pomůže nám nejen posílit naši nabídku, ale také konsolidovat významný finský trh. Společnost IFS navíc bude moci využít schopností společnosti MainloT v rámci „průmyslového Internetu věcí“, což je oblast, ve které aktivně pracujeme na rozvoji naší nabídky.“

MainloT byla dříve divizí ve vlastnictví společnosti Solteq Oyj a její zaměstnanci pracovali ve dvou finských pobočkách v Helsinkách a Tampere. Společnost generovala tržby ve výši 5 miliónů eur a její EBITA marže činila 25 % (fiskální rok 2015). Tapani Pohjonen, CEO IFS Finsko, komentuje: „Společnost IFS v uplynulých letech zaznamenala značný úspěch na finských trzích v oblasti správy provozních prostředků a řízení podnikových služeb. Touto akvizicí ještě více posílíme naše podnikání na těchto trzích a podpoříme náš tým zkušenými profesionály, kteří nám pomohou ještě více zlepšit služby, jež nabízíme zákazníkům společnosti IFS a MainloT. Srdečně vítáme všechny nové kolegy a zákazníky ve společnosti IFS.“

 

  • O společnosti IFS

 

IFS je celosvětově uznávaným lídrem ve vývoji a realizaci podnikového software v oblasti plánování podnikových zdrojů (ERP), řízení aktiv podniku (EAM) a řízení podnikových služeb (ESM). IFS umožňuje zákazníkům v cílových odvětvích být blíže jejich oboru podnikání, pomáhá jim být agilnější a přináší možnost těžit ze změny podmínek. IFS je veřejně obchodovaná společnost (XSTO: IFS) založená v roce 1983 a v současné době má více než 2,700 zaměstnanců. Prostřednictvím svých poboček a partnerů podporuje přes 2,400 zákazníků z celého světa.

Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku IFS Slovakia, spol. s r.o. se sídlem v Žilině. Od r. 2001 v ČR rovněž jako distributor a implementační partner IFS působí významný český systémový integrátor, společnost ALTEC a.s. V roce 2014 se partnerem stala také společnost CDC Data, s.r.o. sídlící v Brně. Implementačním partnerem je od roku 2015 slovenská společnost Inseko a.s. V současné době mají všechny tyto společnosti k dispozici více než 80 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více na www.IFSWORLD.com.

Sledujte nás na Twitter: @ifsworld, Navštivte IFS Blogs, naše stránky zaměřené na technologie, rozvoj a inovace: http://blogs.ifsworld.com/