Do programu Tesco se přihlásilo přes 650 neziskových a příspěvkových organizací

Unikátní program společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ rozdělí neziskovým a příspěvkovým organizacím celkem 2 700 000 korun. O tom, které projekty zvítězí, rozhodnou svými hlasy zákazníci Tesco, hlasovat mohou až do 7. června. (TZ)

Praha, 12. května 2016 – Společnost Tesco spustila hlasovací fázi programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“, který je zaměřený na podporu lokálních neziskových a příspěvkových organizací. Za každý nákup v obchodech Tesco získají zákazníci hlasovací žeton, kterým mohou podpořit projekt vybrané neziskové organizace v jejich okolí. Do projektu se celkem přihlásilo 656 projektů, ze kterých odborná komise vybrala 270, které se v 90 regionech Česka budou ucházet o podporu zákazníků. Každý vítězný projekt obdrží na realizaci 30 000 korun. Vybrané projekty se zaměřují především na znevýhodněné skupiny dětí, rodin nebo seniorů, týkají se však také rodinných a mateřských center nebo volnočasových aktivit mládeže.

Radost změnit něčí příběh

Unikátní program dává jako vůbec první ve střední Evropě zákazníkům možnost zvolit si jeden ze tří projektů lokálních neziskových organizací, které podporují společenský život ve svém okolí. „Během čtyř týdnů se nám přihlásilo přes 650 projektů. Zájem neziskových organizací o náš program nás velmi těší. Počet přihlášených překonal naše očekávání,“ říká Martin Lupa, manažer společenské odpovědnosti Tesco a dodává: „Nejvíce projektů organizace zaregistrovaly v metropolích – Praze, Brně, Ostravě. Velký zájem zaznamenal celý Moravskoslezský kraj.“

Následně pak porota složená ze zástupců odborného garanta Fóra dárců a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco společně prověřila nominované projekty z hlediska jejich transparentnosti, důvěryhodnosti a udržitelnosti. Poté vybrala pro každý z 90 regionů tři projekty, které postoupily do finálního hlasování, kde nyní o vítězích rozhodují zákazníci prodejen Tesco.

Na obchodech jsou umístěny hlasovací zařízení s popisem nominovaných projektů. Až do 7. června dostanou zákazníci za každý nákup hlasovací žeton, kterým pak mohou podpořit vybraný projekt neziskové organizace v jejich okolí.

Podpořte lokální neziskové organizace ve vašem okolí

Tento unikátní program byl v loňském roce úspěšně pilotován v České republice, kdy se do něj zapojilo více než 400 neziskových a příspěvkových organizací. Po tomto úspěchu se společnost Tesco rozhodla, že projekt rozšíří i do dalších zemí střední Evropy, kde působí, tedy na Slovensko, do Polska a Maďarska.

Zákazníci i neziskové organizace mohou průběžné výsledky sledovat na stránkách pomahame.itesco.cz, kde je i přehled všech projektů, které postoupily do závěrečného hlasování na obchodech.

O společnosti Tesco Stores ČR

  • Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje
    v tuzemsku více než dvě stovky obchodů, 17 čerpacích stanic a 7 obchodních center.
  • V České republice provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.
  • Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat na území Prahy a okolí, Mladoboleslavska a Kladenska internetový obchod s potravinami Potraviny on-line. V roce 2013 byla služba představena na Kolínsku, Brněnsku, Hradecku a Pardubicku a loni také na Liberecku,
    Plzeňsku, Břeclavsku a Hodonínsku. Od poloviny března 2015 je služba nově dostupná také na Benešovsku.
  • V roce 2012 získala služba potraviny on-line ocenění Inovace v obchodě v  anketě MasterCard Obchodník roku.
  • Za dobu svého působení na českém trhu Tesco obdrželo řadu dalších ocenění – je například několikanásobným nositelem titulů Hypermarket roku, Obchodník roku, Nediskontní obchodní řetězec roku či TOP Retailer.
  • Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí získala společnost ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008, oceněny byly také absolventské programy společnosti.
  •  V roce 2013 získala společnost 1. cenu za nejlepšího zaměstnavatele v kategorii Obchod od České studentské unie.
  • V roce 2013 začaly obchody Tesco spolupracovat s Federací potravinových bank a darují neprodané trvanlivé potraviny potřebným. V roce 2014 se spolupráce rozšířila již na 65 hypermarketů po celém Česku.
  • V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více než 10 milionů korun na charitativní účely.