Embarcadero představuje RAD Server pro provoz a správu aplikací vytvořených pomocí nástrojů Delphi a C++Builder.

Praha – 13. 5. 2016 – Společnost Embarcadero Technologies (nedávno převzatá společností Idera), vedoucí dodavatel softwarových řešení pro vývoj aplikací, oznámila uvedení nového nástroje s názvem RAD Server. Jde o řešení na klíč, které nabízí stabilní a spolehlivou serverovou platformu pro vývoj a provoz aplikačních služeb vytvořených v nástrojích Delphi nebo C++Builder. (TZ)

Rostoucí počet uživatelů, kteří chtějí pracovat s aplikacemi „na dálku“, ať již z domova či nejrůznějších mobilních zařízení, nutí vývojáře k přechodu na vícevrstvou architekturu. To sebou však přináší mnoho nových požadavků, jako jsou zvýšené nároky na bezpečnost, výkon či odolnost vůči výpadku. Vývojáři se musí seznámit s celou řadou nových technologií a postupů.

RAD Server přináší jednoduché a přitom stabilní a spolehlivé prostředí, které vývojářům pracujícím v nástrojích Delphi a C++Builder značně usnadňuje umístění stávajících i nových aplikací a jejich provoz ve formě služby. RAD Server se postará nejen o správu uživatelů, zabezpečení nebo řešení zasílání zpráv (push notification), ale například i o pokročilé analytické výstupy poskytující důležité informace pro další vylepšování aplikace. Vývojáři tak mohou bez zásadních zásahů do kódu přenést aplikační logiku na RAD Server a následně ji zpřístupnit pro tlusté i tenké klienty na tradičních PC či na mobilních zařízeních.

Využitím snadno použitelného RAD Serveru tedy odpadá nutnost tvorby vlastních serverů či služeb. Vývojáři prostě nahrají metody vytvořené v Delphi nebo C++Builderu do prostředí RAD Serveru a jednoduše je zpřístupní libovolné klientské aplikaci zveřejněním rozhraní REST/JSON. Služby a integrace zabudované do RAD Serveru poskytují veškerou běžnou funkčnost a možnost přístupu k externím systémům (například databázím).

„Pomocí RAD Serveru mohou vývojáři využít stávající aplikační logiku napsanou v Delphi nebo C++Builderu a provozovat ji v moderním prostředí vícevrstvé a víceuživatelské architektury. To poskytuje jedno z nejrychlejších a cenově nejdostupnějších řešení vývoje škálovatelných podnikových či uživatelských aplikací na současném trhu“, říká pan Atanas Popov, ředitel společnosti Embarcadero Technologies. „Počáteční odezvy našich zákazníků byly velice kladné a my nabíráme obrátky po velice úspěšném uvedení rodiny nástrojů RAD Studio 10.1 Berlin na trh.“

Vzhledem ke snadnému použití, výpočetnímu výkonu a všestrannosti je RAD Server ideální platformou serverových služeb pro ty vývojáře, kteří vytváří opakovaně použitelná řešení nebo pro týmy vyvíjející podnikové aplikace pro interní použití. RAD Server nabízí pružné a cenově dostupné alternativy licencování podle způsobu použití a velikosti uživatelských skupin. Buď je možno pořídit licence pro každého uživatele výsledné aplikace, nebo zakoupit licenci pro jeden či více serverů pokrývající potřeby neomezeného počtu uživatelů aplikace.

Vlastnosti a výhody produktu RAD Server

  • Zveřejňování pomocí REST – vše zahrnující a na klíč dodávaná architektura pro správu a zveřejňování aplikačních programových rozhraní a služeb vašich aplikací.
  • Integrační middleware – integrace dodávané v ceně produktu poskytují okamžitou propojitelnost s externími servery, aplikacemi a službami.
  • Aplikační služby – sbírka zabudovaných služeb pro obohacení vytvářených aplikací včetně základních funkcí jako adresářové služby a správa uživatelů, oznámení dopravovaná na koncová zařízení, sledování lokality koncových zařízení a zabudované úložiště dat.

Dostupnost

RAD Server je okamžitě k dispozici a jeho popis i možnost zakoupení najdete na stránce http://www.embt.cz/cs/produkty/52-rad-server. Pokud potřebujete další informace, obraťte se na společnost Embt.biz.

Odborný seminář

RAD Server bude jedním z témat připravovaného semináře, který se bude konat ve středu dne 1. 6. 2016 v konferenčním sále Morava v přízemí pavilonu A3 na brněnském Výstavišti od 9:30 hodin. Vstup je zdarma, nutná je pouze předchozí registrace. Více informací o semináři a registrační formulář najdete zde.

O společnosti Embarcadero

Nástroje Embarcadero jsou vytvořeny pro elitní vývojáře, kteří vytváří a spravují aplikace s těmi nejvyššími nároky na funkčnost, spolehlivost a nepřetržitost provozu. Zákazníci volí Embarcadero pro jeho vývojářské mistrovství; nástroje Embarcadero jim pomáhají vytvářet bezpečnější a škálovatelnější podnikové aplikace rychleji než ostatní vývojářské nástroje na trhu. Ve skutečnosti se devadesát ze sta největších společností na světě a komunita tří miliónů vývojářů na celém světě spoléhá na oceňované produkty Embarcadero. Embarcadero je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero Technologies společnost Embt.biz s.r.o. a její webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.