Společnost Idera kupuje společnost Whole Tomato; akvizice pomůže zvýšit produktivitu vývojářů v jazyce C++.

Přidání populárního nástroje C++ Visual Assist rozšíří možnosti nástrojů C++ společnosti Embarcadero.

Praha, 6. 8. 2018 – Idera, Inc., mateřská společnost několika globálních značek z oblasti produktivity software, oznámila akvizici společnosti Whole Tomato. Tato organizace dodává nástroj Visual Assist, jenž zvyšuje produktivitu vývojářů v jazyce C++ používajících nástroj MS Visual Studio. Whole Tomato se stane součástí obchodní skupiny vývojových nástrojů, kam patří i Embarcadero a Sencha.

Visual Assist je jedním z nejpopulárnějších přídavků pro zvyšování produktivity používaných uživateli nástroje MS Visual Studio. Jeho jedinečná nabídka slučuje mocné vlastnosti s intuitivním uživatelským prožitkem, a proto ji používají tisíce vývojářů C++ na celém světě.

V průběhu posledních let společnost se Embarcadero trvale zaměřovala na nástroje C++ a komunitu vývojářů v tomto jazyce. Využila přitom úspěchu nástroje RAD Studio způsobeném především celosvětově širokým osvojováním nástroje Delphi. Proto bylo možno investovat do množství vylepšení produktů včetně přidání podpory normy C++17 do kompilátoru jazyka C++ nebo rozšiřování možností tvorby nativních aplikací v jazyce C++ s využitím komponentových knihoven VCL a FMX. Produkt Visual Assist nyní pomůže nadále rozšířit odbornost a tím i nabídku dalších nástrojů jazyka C++.

Visual Assist se podělí s dlouhou tradicí poskytování nástrojů jazyka C++, které jsou součástí produktů RAD Studio a C++Builder“, řekl pan Atanas Popov, ředitel společnosti Embarcadero. “Visual Assist se nepřestane zaměřovat na živou komunitu vývojářů v nástroji Visual Studio a představí strhující plán dalšího vývoje. Plánujeme ovšem zároveň využít funkčnosti tohoto nástroje a znalostí jeho vývojářů též pro obohacení našich produktů RAD Studio a C++Builder.

Celý tým společnosti Whole Tomato Software je pyšný na svou dlouhou historii pomoci vývojářům nabídkou nástroje Visual Assist, jenž nabízí báječný uživatelský prožitek a mnoho vlastností pro vysokou produktivitu“, řekl pan Jeff Straathof, prezident společnosti Whole Tomato Software. “Věřím, že zaměření společnosti Idera na vývojářské nástroje špičkové třídy skvěle pomůže vyvíjet produkt s potřebnou vášní a odhodláním.

Embarcadero uvolňuje komunitní edice nástrojů C++Builder a Delphi dostupné zdarma.

Společnost Embarcadero poskytující nástroje pro vysoce produktivní tvorbu aplikací nezávislých na operačním prostředí, oznámila dostupnost zdarma poskytovaných komunitních vydání svých produktů C++Builder a Delphi. Nástroje pro vývoj kvalitních aplikací jsou nyní snáze dostupné začínajícím vývojářům a ostatním zájemcům o zvládnutí nových dovedností.

Nástroje jsou určeny pro vývojáře na volné noze, začínající firmy, studenty a neziskové organizace, které nemají roční obrat vyšší, než je ekvivalent částky USD $5000 (amerických dolarů). Komunitní vydání nástrojů jazyků C++ nebo Object Pascal jsou plnohodnotnými integrovanými vývojářskými prostředími (IDE) pro tvorbu aplikací pro systémy iOS, Android, Windows a macOS z jediného zdrojového programu. Obsahují editor kódu, mocné ladicí nástroje, zabudovaný přístup k populárním databázím s živými daty už ve fázi vývoje, podporou využívání Bluetooth a internetu věcí (IoT) a vizuální návrhář uživatelských rozhraní s podporou do posledního obrazového bodu přesných stylů na jednotlivých platformách.

Zatímco komunitní vydání jiných IDE nabízejí obdobné licenční podmínky, žádné z nich nenabízí takový rozsah podpory jazyků a sadu vlastností, které nabízí Delphi a C++Builder. Oba nástroje zároveň dovolí nejen práci na projektech typu open source, ale v omezené míře i komerční použití vytvářených aplikací.

Další výhody produktů s názvem “Community Edition” obsahují:

  • Nástroje jsou zdarma pro organizace, které nemají více než 5 vývojářů a jejich roční tržby nepřevýší ekvivalent $5000 v místní měně.
  • Integrované IDE poskytuje jediné prostředí pro návrh, kódování, ladění, testování a nasazování aplikací nezávislých na operačním systému a použitém zařízení do provozu.
  • Jediný zdrojový kód a vzorové uživatelské rozhraní, které je možno snadno přizpůsobit cílové platformě, ať již jde o Windows, macOS, iOS, Android nebo Linux; s jistotou vytvoří aplikace pro mnoho různých zařízení, navíc jejich vývoj proběhne rychleji a jejich údržba bude daleko snazší.
  • Integrovaný vizuální návrhář a stovky hotových komponent zrychlují tvorbu prototypů aplikací a jejich návrhu či rozložení ovládacích a zobrazovacích prvků i pro ty vývojáře, kteří doposud nemají mnoho vývojářských zkušeností.

Sotware si můžete stáhnout a zároveň získat další informace na těchto stránkách:

C++Builder Community Edition: https://www.embarcadero.com/products/cbuilder/starter;

Delphi Community Edition: https://www.embarcadero.com/products/delphi/starter.

O společnosti Idera, Inc.

Idera, Inc. poskytuje nástroje B2B pro zvyšování produktivity, které technickým uživatelům umožní dokázat více s menším úsilím a rychleji. Značky společnosti Idera se dělí do tří skupin: databázové nástroje, vývojářské nástroje a nástroje pro správu testování. Její produkty používá komunita několika miliónů uživatelů na celém světě a více než 50 tisíc firem včetně největších firem v oboru zdravotnictví, finančnictví, maloobchod a velkoobchod i firmy technologické.

O společnosti Whole Tomato

Whole Tomato Software poskytuje nástroje pro produktivní vývoj v jazycích C++ a C# včetně jednoho z nejpopulárnějších zásuvných modulů pro Microsoft Visual Studio s názvem Visual Assist. Tento nástroj vyplňuje mezeru v kódovacích vlastnostech Visual Studia a ze skvělého nástroje činí nástroj fenomenální; poskytuje bezkonkurenční funkčnost při navigaci, refaktoringu, tvorbě kódu, ladění a dalších činnostech.

O společnosti Embarcadero

Embarcadero nabízí nástroje, které řeší problémy produktivity vývojářů aplikací. Produkty této společnosti umožňují uživatelům navrhovat, vytvářet a provozovat aplikace z jediného zdrojového kódu na mnoha platformách. Společenství více než tří miliónů uživatelů jazyků C++ a Delphi na celém světě se spoléhají na oceňované nástroje Embarcadero při tvorbě podnikových aplikací s vysokými nároky na rychlost zpracování a bezpečnost dat. Embarcadero je divizí společnosti Idera a je online na adrese www.embarcadero.com. V České republice a Slovenské republice je zastoupením společnosti Embarcadero technologies a Sencha společnost Embt.biz s.r.o. a její zbrusu novou webovou prezentaci najdete na adrese http://www.embt.biz/.