Studie Forrester: řešení Acronis pro synchronizaci a sdílení souborů s nejvyšším skóre v oblasti technologické strategie

Praha, 19. května 2016 – Společnost Acronis, celosvětový lídr hybridních cloudových řešení ochrany dat, byla nejnovější studií „The Forrester Wave: Enterprise File Sync and Share Platforms, Hybrid Solutions“ ohodnocena jako Strong Performer.  Navíc mezi 10 hlavními poskytovateli řešení pro synchronizaci a sdílení podnikových souborů (EFSS) dosáhla maximálního počtu 5 bodů z 5 možných v oblasti technologické strategie. (TZ)

Podle studie Forrester Research se Acronis odlišuje svým přístupem k zabezpečení sdílení souborů postaveným na podnikových politikách. Jeho technologie poskytuje široké možnosti řízení přístupu ke sdílenému obsahu, umožňuje na rolích postavenou distribuci obsahu a nabízí správu konfigurací mobilních aplikací.

Studie rovněž upozorňuje na to, že podniky udržují velké objemy dokumentů na souborových serverech, v lokálních úložištích a ECM systémech. Zatímco trh s cloudovými aplikacemi roste, kritický obsah, který je potřeba sdílet, zpravidla zůstává lokální. Hybridní EFSS řešení poskytují flexibilitu v oblasti efektivního sdílení souborů bez nutnosti jejich migrace.

„Podle průzkumu mezi našimi obchodními partnery kladou koncoví uživatelé při sdílení podnikových dat největší důraz na bezpečnost (63 %) a na produktivitu pracovníků (58 %),“ řekl Zdeněk Bínek, zodpovědný za prodej řešení Acronis na českém a slovenském trhu. „To je důsledek aktuální situace, kdy díky trendu BYOD roste počet mobilních zařízení s nekontrolovaným přístupem do podnikových sítí a nárůst objemu dat zvyšuje nepřehlednost podnikových informací. Proto zákazníci hledají řešení, která poskytují jasná pravidla pro přístup k souborům v organizaci bez kompromisů v oblasti bezpečnosti a produktivity.“

Acronis Access Advanced je jednoduché, ucelené a bezpečné řešení pro synchronizaci a sdílení podnikových souborů, které poskytuje IT oddělením kompletní kontrolu nad podnikovým obsahem. Řešení lze nasadit jak on-premise tak v privátním cloudu a splňuje veškeré požadavky IT na bezpečnost, soukromí a kontrolu prostřednictvím nejpokročilejších technologií na trhu. Uživatelům umožňuje snadno a bezpečně přistupovat k podnikovým souborovým serverům, sdíleným úložištím a systémům pro správu obsahu, jak lokálně tak v cloudovém prostředí, a sdílet obsah s dalšími zaměstnanci, zákazníky, partnery a dodavateli.

Acronis Files Cloud je řešení určené pro poskytovatele služeb nabízející bezpečný mobilní přístup, synchronizaci a sdílení souborů ve snadno ovladatelném, uceleném a zabezpečeném cloudovém prostředí. Poskytovatelé služeb jej mohou snadno prodávat a nasazovat pod svou vlastní značkou a zároveň rozšířit své produktové portfolio o další zdroj příjmů. Koncovým zákazníkům poskytuje Acronis Files Cloud nástroje pro přístup a sdílení souborů pro mobilní pracovníky, které potřebují k produktivní práci – bez ohledu na lokalitu či typ využívaného zařízení, jako jsou chytré telefony, tablety, notebooky, PC či Macy.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečné sdílení a synchronizaci dat. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.