Společnosti SUSE a HPE nově nabízejí řešení, jež zákazníkům pomůže s minimálními náklady zvládat masivní růst objemu ukládaných dat

NORIMBERK, Praha – 7. června 2016 – Společnosti SUSE a HPE oznámily, že zahájily dodávky škálovatelného řešení pro objektové ukládání dat Scalable Object Storage Solution ve spojení s řešením SUSE Enterprise Storage, což umožňuje zákazníkům, kteří přešli na open source technologii, účinně řídit problémy související s ukládáním dat v masivním měřítku. Toto řešení podporují servery HPE Apollo optimalizované pro ukládání dat i servery HPE ProLiant určené pro obecné nasazení. Řešení umožňuje zákazníkům transformovat infrastrukturu pro ukládání dat v jejich firmách a nabízí jim vysoce škálovatelné a odolné řešení ukládání dat, které má plnou podporu, je cenově výhodné a schopné se přizpůsobit měnícím se nárokům na obchodní činnosti a zacházení s daty. (TZ)

V související zprávě společnost SUSE dnes současně oznámila, že nabízí řešení SUSE Enterprise Storage 3 – první komerčně podporované řešení s inteligentní softwarovou správou ukládání dat na základě open source projektu Ceph. Celá tisková zpráva je k dispozici zde.

„Vstupujeme do éry, kdy se data stanou skutečným rozhodujícím činitelem mezi firmami a jejich konkurencí,“ řekl Nils Brauckamnn, CEO společnosti SUSE. „Ti, kdo umějí účinně shromažďovat, ukládat a analyzovat obrovská množství dat, budou schopni ostatní na trhu překonat. Toto řešení je vytvořeno tak, aby zákazníkům poskytlo pevný základ systému ukládání dat, jejichž objem se do budoucna bude stále zvětšovat.“

Škálovatelné objektové ukládání dat HPE Scalable Object Storage Solution ve spojení s řešením SUSE Enterprise Storage poskytuje softwarově definované řešení ukládání dat na podnikové úrovni, které má plnou podporu, je ověřené, umožňuje škálování a je cenově výhodné. Snižuje celkové náklady na vlastnictví zákazníkům, kteří budují cloudové a archivní systémy v řádu petabytů, a lze jej nasadit na různých serverech HPE – od rackových pro obecné použití až po servery optimalizované pro ukládání dat.

„Když se policejní oddělení ve čtvrti Orchard Park v New Yorku rozhodlo významně investovat do osobních kamer s cílem zvýšit bezpečnost našich policistů a občanů, byla hlavním problémem technologie pro správu těchto dat,“ řekl Mark F. Pacholec, šéf policejního oddělení Orchard Park v New Yorku. Jak vysvětluje Paul Warriner, koordinátor síťových systémů IT oddělení policie v Orchard Park: „Bylo zřejmé, že musíme upgradovat naši úložnou kapacitu, abychom zvládli zpracovávat stále rostoucí objem dat. Důležitá pro nás byla cena a řešení navíc muselo umožnit snadnou implementaci, být stabilní a umožnit škálovatelnost. Když jsme prozkoumali nabídky několika velkých dodavatelů, ukázalo se, že se těmto cílům neblíží ani zdaleka. Řešení SUSE Enterprise Storage, které běží na hardwaru od HPE, poskytuje potřebné hodnoty, bezpečnost a stabilitu, kterou potřebujeme, abychom účinně obsloužili naše početné složky.“

Chuck Smith, viceprezident obchodního rozvoje divize HPE Server Global Business Unit ve společnosti HPE, uvedl: „Objem osobních a strojových dat roste desetkrát rychleji, než tradiční firemní data, takže IT infrastruktura a procesy se musejí přizpůsobit, aby byly schopné držet krok. Řešení SUSE Enterprise Storage provozované na serverech HPE zákazníkům umožní, aby měli náskok před nároky explozivního nárůstu digitálních dat, aniž by to ochromilo jejich rozpočty.“

Řešení společností HPE a SUSE pro ukládání dat je k dispozici na třech hardwarových platformách, aby bylo možné vyjít vstříc široké škále nároků zákazníků: od rodiny serverů s vysokou hustotou HPE Apollo 4000, které jsou navrženy pro zvládání nejvyšších nároků na výkon a efektivnost ukládání dat, moderní infrastruktury se širokým portfoliem výpočetních možností HPE ProLiant DL380, a nové řady serverů HPE Cloudline CL5200, jež jsou určeny pro poskytovatele služeb, kteří budují a provozují datová centra pro zpracování masivních objemů dat na základě standardů Open Compute Platform. Navíce je toto řešení integrováno a certifikováno pro spolupráci se softwarem pro zálohování a obnovu dat HPE Data Protector, který poskytuje komplexní ochranu dat, jejich analýzu v reálném čase a optimalizaci včetně průvodce jednotlivými kroky.

Podrobnější informace o tomto a dalších řešeních SUSE a HPE jsou k dispozici na adrese www.hpe.com/servers/slesservers a www.suse.com/hpe.

O společnosti SUSE

Společnost SUSE jako průkopník v oblasti open source softwaru poskytuje spolehlivý linuxový operační systém, cloudovou infrastrukturu a řešení pro ukládání dat, jež firmám přinášejí větší míru kontroly a flexibility. Firma má za sebou více než 20 let, během nichž vynikala v inženýrské oblasti, poskytovala špičkové služby a bezkonkurenční ekosystém partnerství. To vše je hnacím momentem pro vývoj produktů a podpory, jež jejím zákazníkům pomáhají zvládat složité situace, snižovat náklady a spolehlivě zajišťovat služby, u nichž nesmí dojít k výpadkům. Dlouhodobě budované vztahy společnosti také umožňují reagovat a dodávat stále více inteligentní inovace, kterou její zákazníci potřebují. Další informace k dispozici na adrese www.suse.com.