Vodafone tahá z rukávu esa pro letošní rok. Přicházejí stěžejní modely Smart 7

Praha, 14. června 2016 Vodafone představuje nové modely, které potěší zákazníky toužící po výkonném hardwaru a vyladěném softwaru za velmi rozumné ceny. Od července se nabídka operátora rozroste o nový Smart ultra 7, nástupce loňského modelu Smart ultra 6. Novou vlajkovou lodí ze  stáje Vodafonu je také model Smart platinum 7, kombinující nekompromisní hardware a design s cenou do 10 tisíc Kč. Přehled novinek uzavírají brýle pro virtuální realitu Smart VR. Prvních 50 kusů bude v eShopu k dostání za symbolickou 1 Kč. (TZ)

„Tento rok jsme se zaměřili na optimalizaci našich telefonů ve všech směrech. Chceme zaujmout i zákazníky, kteří vyžadují nejen výkonný hardware, ale i prémiový vzhled a vysokou kvalitu například při focení. Odpovědí je náš úplně nový Smart platinum 7. Svou výbavou, funkcemi a samozřejmě cenou jistě zláká leckterého majitele jiných top modelů smartphonů,“ říká Michal Janda, ředitel oddělení hardwaru Vodafonu.

Vodafone Smart platinum 7

Zcela novou kategorii v nabídce telefonů od Vodafonu tvoří model Vodafone Smart platinum 7. Přichází s nejnovějším operačním systémem Android Marshmallow v čisté verzi, jak je u telefonů od Vodafonu zvykem. 5,5palcový AMOLED displej s 2K rozlišením a s 534 palci na pixel zaujme špičkovým podáním obrazu. Skleněno-kovové tělo v prémiovém designu společně s displejem a dvojitými reproduktory na přední straně telefonu upoutá hned na první pohled. Smart platinum 7 disponuje precizní čtečkou otisků prstů umístěnou na zádech pod fotoaparátem. Zadní čočka fotoaparátu má 16 megapixelů s automatickým ostřením, světelností f/2.0 a dvoutónovým bleskem. Natáčet lze videa ve Full HD rozlišení při 60fps nebo rovnou ve 4K rozlišení při 30fps. Perfektní selfie snímky obstará přední 8 megapixelová kamera spolu BSI senzorem a bleskem. Fotoaparátu nechybí ani hardwarové tlačítko, které rozběhne aplikaci fotoaparátu a zároveň slouží jako spoušť. Úložný prostor pro multimédia, data, dokumenty má v základu 32 GB, pomocí microSD karty se dá rozšířit až o dalších 128 GB.

Srdcem telefonu je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 652 s grafikou Adreno 510. Pro perfektní plynulost při hraní i těch nejnáročnějších her disponuje Smart platinum 7 pamětí RAM o velikosti

3 GB. Telefon podporuje všechny dostupné LTE frekvence v České republice. Dále nechybí podpora nejnovějších standardů u WiFi a/b/g/n/ac na 2,4GHz a 5GHz. Technologie Bluetooth je přítomna ve verzi 4.2 a nechybí ani NFC modul a GPS s aGPS. Baterie má kapacitu 3000 mAh a podporuje funkci Quick charge 3.0.

Vodafone Smart platinum 7 je kompatibilní s brýlemi pro virtuální realitu Vodafone Smart VR. Smart platinum 7 bude k dispozici v červenci v prodejních kanálech Vodafonu a to v černé variantě. Jeho standardní cena bez závazku činí 9 977 Kč. Při koupi smartphonu Vodafone Smart platinum 7 bude možné zakoupit Vodafone Smart VR v  limitované nabídce za pouhou 1 Kč. Tato akční nabídka bude platit pro prvních 50 kusů pouze na eShopu.

Vodafone Smart ultra 7

Nástupce úspěšného Smart ultra 6 i tento rok drží velikost displeje
na 5,5 palcích. Displej disponuje Full HD rozlišením a zobrazovací technologií IPS. Operačním systémem je aktuální Android M v čisté podobě. Systém pohání osmijádrový procesor MediaTek MT6755M. O plynulý chod se dále stará paměť RAM o velikosti 2 GB. Úložný prostor na fotografie má v základu 16 GB, dále ho lze rozšířit pomocí microSD karty až na 32 GB. Smart ultra 7 nabízí výborný 13 megapixelový zadní fotoaparát s automatickým ostřením a přední kamera nabídne 5 megapixelů. Blesk je k dispozici jak pro zadní, tak i přední fotoaparát.

Bezproblémové připojení k internetu na cestách zajistí plná podpora českých frekvencí LTE. WiFi podporuje standardní kanály v pásmu 2,4GHz, přičemž 5GHz je podporováno v 802.11n. Bluetooth je zde ve verzi 4.1. Model dále disponuje NFC či GPS modulem a baterií o kapacitě 2960 mAh.

Vodafone Smart ultra 7 bude k dispozici od července v prodejních kanálech Vodafonu v černé variantě. Jeho standardní cena bez závazku je 4 977 Kč.

Vodafone Smart VR

Brýle pro virtuální realitu Smart VR jsou kompatibilní s nově představeným telefonem Vodafone Smart platinum 7. Podporují ekosystém aplikací z Google Cardboard, který obsahuje tisíce aplikací a her. Aplikace Google Cardboard je na telefonu Smart platinum 7 již předinstalována. Smart VR brýle budou k dispozici jako bonus k Smart platinum 7 v omezené akční nabídce jen za 1 Kč. Prodejní cena po ukončení nabídky bude 977 Kč.

Veškeré produktové fotografie Smart ultra 7, platinum 7 a VR včetně podrobných specifikací naleznete na odkazu zde.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu se svými CSR aktivitami se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 170 milionů korun. Za 10 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz