Huawei a Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích se dohodly na spolupráci ve výzkumu komunikačních technologií

[Peking, Čína, 16. června 2016.] – Na rozvoji výzkumu informačních a komunikačních technologií (ICT), chytrých měst, informačních systémů, kybernetiky a robotiky a vzdělávání budoucích talentů budou spolupracovat Huawei a Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Tato kooperace ve společných inovacích a technologickém vývoji vyplývá z memoranda mezi VŠTE a společností Huawei, které dnes podepsali zástupci obou stran v Pekingu za přítomnosti českého premiéra Bohuslava Sobotky během jeho návštěvy Číny. (TZ)

„Informační a komunikační technologie se rozvíjejí závratným tempem a dále akcelerují. Aby české univerzity udržely krok s vyspělým světem, potřebují pro aplikovaný výzkum silného partnera, jakým je například Huawei,“ komentoval Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky. „Inovace a využití moderních IC technologií je alfou a omegou kulturního, společenského i ekonomického úspěchu naší země v nejbližší budoucnosti.“

„S pomocí špičkové technologie budujeme lépe propojený svět. Výzkum je naší hlavní prioritou a partnerství se špičkovými univerzitami považujeme za vzájemně výhodnou a nedílnou součást našeho přispívání globálnímu technologickému výzkumu. A samozřejmě vzdělávání budoucích talentů je základní součástí takové spolupráce,“ řekl Radoslaw Kedzia, ředitel české pobočky společnosti Huawei a dodal: „Ve velmi blízké budoucnosti bude vše, všichni a všude propojené. Právě technologie, na nichž i s VŠTE pracujeme, vytvoří mosty mezi fyzickým a digitálním světem.“

„Huawei nabízí významné inovace a IT řešení pro chytrá a bezpečná města. Informace a vědecké poznatky, které máme, potřebují rychlou aplikaci do reálného světa. Jsme připraveni sdílet nejnovější poznatky o digitálních a komunikačních technologiích a využít je s firmami ke vzájemnému užitku a přispět k pokroku. Spolupráce s Huawei nám to umožní,“ uvedl doc. Marek Vochozka, rektor VŠTE v Českých Budějovicích.

VŠTE patří mezi přední české univerzity. Škola získala od Evropské komise prestižní ocenění ECTS Label za období 2011-2014 a vyhrála letos již potřetí cenu v soutěži Českých 100 nejlepších v oborové kategorii Zdraví – vzdělání – humanita.

Spolupráce mezi VŠTE v Českých Budějovicích a Huawei zahrne oblast výzkumu, konzultací a analytických aktivit, podporu studentů a organizaci stáží, podporu vybavení laboratoří a tréninkových center a vzájemné konzultace v oblasti ICT, informačních strategií, systémů, zpracování dat, robotiky, kybernetiky a informační bezpečnosti. Podpora Huawei pro trénink a vzdělávání studentů v Číně je součástí jejího globálního vlajkového programu „Seeds for the future“, který probíhá ve více než 170 zemích světa.

Huawei mohutně investuje do výzkumu a vývoje a patří ke světovým lídrům v této oblasti. K 31. prosinci 2015 firma ve výzkumu zaměstnávala přibližně 79 000 lidí (přes 45 % všech svých zaměstnanců) pracujících v 16 výzkumných a vývojových centrech po celém světě. Společnost Huawei již založila se světovými novátory 36 společných inovačních center a je držitelem celkem 50 377 patentů.

O Huawei

Firma Huawei je světovým lídrem v oblasti informačních a komunikačních technologií. Naším cílem je skrze lépe propojený svět obohatit život a zlepšit efektivitu. Zároveň se snažíme jednat jako společensky odpovědná firma, inovativně podporovat informační společnost a spoluprací přispívat k rozvoji průmyslu. Na základě inovací zaměřených na zákazníka a otevřeného partnerství Huawei vytvořila ucelené portfolio ICT řešení, která přinášejí zákazníkovi konkurenční výhodu v telekomunikacích, firemních sítích, zařízeních a cloudových systémech. 170 000 zaměstnanců Huawei po celém světě je odhodláno přinést maximální hodnotu pro telekomunikační operátory, podniky a zákazníky. Naše inovativní ICT řešení, produkty a služby jsou využívány ve více než 170 zemích a regionech a slouží více než jedné třetině lidstva. Huawei, firma založená v roce 1987, je soukromou společností, kterou plně vlastní její zaměstnanci.

Pro další informace, prosím, navštivte Huawei on-line na www.huawei.com, nebo nás sledujte zde:

http://www.linkedin.com/company/Huawei

http://www.twitter.com/Huawei

http://www.facebook.com/Huawei

http://www.google.com/+Huawei

O VŠTE

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích je jednou z předních českých veřejných vysokých škol a jedna z pouhých dvou v ČR, která zaměřuje svůj program více na praktickou použitelnost znalostí než pouze na teorii. Univerzita poskytuje prezenční i kombinované studium v profesionálních bakalářských a magisterských programech a byla oceněna Evropskou komisí nejen prestižní cenou DS Label za období 2011-2014, ale i ECTS Label a také vyhrála letos potřetí cenu v soutěži Českých 100 nejlepších v oborové kategorii Zdraví – vzdělání – humanita.

Pro další informace, prosím, navštivte VŠTE on-line na http://www.vstecb.cz/ nebo nás sledujte zde:

https://www.facebook.com/VSTECB.cz

https://twitter.com/VSTECB

https://www.linkedin.com/company/vysok-kola-technick-a-ekonomick-v-esk-ch-bud-jovic-ch