Předvídat budoucnost nikdy nebylo snazší – Na trhu je nová verze IBM SPSS Modeler

Díky softwaru IBM SPSS Modeler můžete nyní analyzovat svá data ještě snadněji. Na trh přichází vylepšená verze 18.0, která umožní analyzovat data uvnitř organizace i v cloudu, na PC a nově i na Mac OS. Pracovat dokáže na serveru, ale i na jediném desktop počítači. (TZ)

Tato silná platforma pro prediktivní analýzu nabízí automatizovanou přípravu dat, analýzu textu či sociálních sítí, modelování a praktickou vizualizaci výstupů – to vše v intuitivním grafickém prostředí.

Organizace mohou těžit ze získaných dat i bez analytického vzdělání a zkušeností: „Uživatelé se mohou plně soustředit na objevování nových poznatků z dat, místo aby se zabývali technickými záležitostmi, jako je například psaní kódu,“ říká Ondřej Háva, vedoucí analytik společnosti ACREA CR.

Od předchozích verzí se IBM SPSS Modeler 18.0 liší například novým uzlem Time Series (proceduru lze spustit i na vzdáleném integrovaném serveru), možností stahování doplňků v rámci komunity přes Extensions Hub nebo rozšířením možností vytváření vlastních uzlů pomocí Custom Dialog Builder. Nově je možné pro přístup k datům použít kromě jazyka R i Python Spark.

Nástroj IBM SPSS Modeler je vhodný zejména pro posílení obchodních výsledků, zpracování dat v průmyslu, pro univerzity, vědecká pracoviště a veřejnou správu.