F!Festival fotografie svěřil tisk fotografií tiskárnám Epson

20. června 2016 – Špičkové barevné tiskárny Epson se postaraly o kvalitní tisk fotografií během celodenních praktických dílen F!Day. Jejich desátý ročník proběhl v sobotu 11. června 2016, kdy se zájemci mohli pod vedením předních fotografických kapacit po celý den zapojit do práce v některém z 20 ateliérů zaměřených na různé žánry fotografie. Jde o součást F!Festivalu fotografie, který v bývalé tovární budově ex Mosilana v centru Brna probíhá během celého června. (TZ)

„Fotografie dnes mnohdy zůstává zakletá v jedničkách a nulách a mnohdy se na ni díváme jen prostřednictvím různých displejů. Je to škoda, protože kvalitní fotografie nejvíce vynikne na stěně. Epson je naším spolehlivým partnerem, který zajistí ten nejlepší převod fotografií z jedniček a nul do podoby, která může uchvátit návštěvníky našeho festivalu. S profesionálními tiskárnami Epson máme jistotu, že fotografie tiskem neztratí, ale naopak získá další kvalitu,“ říká Jan Sucharda, fotograf a pořadatel F!Festivalu.

„Epson si mezi fotografy získal skvělou reputaci mimořádně kvalitním barevným i černobílým tiskem fotografií za dostupnou cenu. Jsme proto velmi rádi, že jsme kvality našich tiskáren mohli předvést a nabídnout jejich služby i pořadatelům této zajímavé akce, která přitahuje pozornost fotografů a zájemců o fotografii nejen z Moravy,“ říká Kateřina Bradáčová, Marketing Coordinator CZ & SK společnosti Epson.

Během F!DAY využívali fotografové čtyři různé modely tiskáren Epson. Byla to jednak profesionální velkoformátová tiskárna Epson Stylus Pro 7900 používající pigmentové inkousty Epson UltraChrome™ HDR. Dále novinka loňského roku Epson SureColor P800, která představuje novou generaci profesionálních foto tiskáren. Její inkoustová sada Epson UltraChrome HD s technologií Vivid Magenta dodává svěží barvy a dokonale hluboké odstíny černé, které vašim fotografiím vdechnou život. Nechyběly ani domácí foto tiskárny využívající revoluční technologii s inkoustovým tankovým systémem – modely pracující se šesti barvami inkoustu: Epson L805 a větší L1800, která umožňuje tisk až do formátu A3+.

O F!Festivalu fotografie

F!Festival nabízí přednášky, diskuze, autorské prezentace, workshopy, portfolio review i prezentace fotografické techniky včetně portfolia fototiskáren Epson. V rámci doprovodného programu je také filmový klub či besedy s autory. F!Festival pořádá Photogenia s cílem vytvořit trvalou a nosnou platformu pro srovnávání kontextů kvalitní autorské fotografie s přesahy ke studentům a frekventantům uměleckých a vysokých škol s vizuálním zaměřením. Podrobnosti o festivalu najdete na www.f-festival.com.

-Konec-

O společnosti Epson

Společnost Epson je globální technologický lídr, který poskytuje inovativní řešení pro kanceláře, domácnosti, obchodní podniky i průmyslové provozy. Epson nabízí široký sortiment produktů od inkoustových tiskáren, tiskových systémů a projektorů 3LCD až po průmyslové roboty, chytré brýle a snímací systémy a využívá originální kompaktní, úsporné a vysoce přesné technologie.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více něž 67 000 lidí v 90 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj přínos komunitám, ve kterých působí, a na své trvalé snahy o snížení dopadu na životní prostředí.

www.global.epson.com

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. sídlí v Amsterdamu a je řídicím centrem skupiny Epson pro Evropu, Střední východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1700 lidí a ve fiskálním roce 2014 zaznamenala obrat 1551 milionů eur. http://www.epson.cz

Environmentální vize 2050

http://eco.epson.com/