Epson na veletrhu drupa předvedl debut systému archového nátisku DJet

Systém integruje dvě inkoustové tiskárny Epson pro vysoce kvalitní oboustranný nátisk ve formátu B1, tisk reklamní grafiky a maket tiskovin (TZ)

21. června 2016 – Epson na veletrhu drupa poprvé předvedl 44“ systém DJet pro oboustranný tisk, který používá dvě tiskárny Epson SureColor SC-T7200. Systém DJet vyvinula švýcarská firma Digital Information a podle potřeb uživatelů ho lze nakonfigurovat i s novými 10barevnými tiskárnami SureColor SC-P10000. Systém je určen pro rychlou výrobu oboustranných impozičních nátisků formátu B2 a B1 – a ekonomickou produkci krátkých tiskových úloh velkého formátu.

Systém DJet spojuje dvě tiskárny Epson SC-T otočené vůči sobě o 180° tak, aby každá z nich tiskla na jednu stranu neoříznuté role. Systém DJet, který je navržen pro co nejvyšší spolehlivost a snadnou obsluhu s minimem mechanických dílů, má mezi oběma tiskárnami vyrovnávací smyčku odvíjeného papíru. Řídicí software doplňuje ke každé úloze identifikační znaky a rozmísťovací kódy. Ty kontrolují kamery a řídicí software kontroluje zarovnání pro „zadní“ stranu potiskované role. Systém nepřetržitě registruje polohu tištěného papíru, čímž zajišťuje vysokou přesnost předo/zadní registrace. Vytištěné úlohy lze rozřezat a přeložit dle potřeby, takže vytváří prakticky hotovou knihu nebo brožuru se správným stránkováním. Používá se také pro tisk oboustranných poutačů a dalších reklamních tisků. Řídicí software DJet podporuje běžné bitmapy a Epson formáty souborů z hlavních předtiskových workflow. Na veletrhu drupa byl předveden impoziční nátisk i výroba brožur.

„DJet je chytrý a univerzální systém, který v sobě pojí vysokou kvalitu tisku a výkonnost značky Epson s impoziční technikou společnosti Digital Information,“ říká Marc Boehmer ze společnosti Epson Europe. „Uživatelům poskytuje možnost vyrábět přesné oboustranné vícestránkové nátisky a schopnost produkovat kvalitní tiskový sortiment s nízkými celkovými náklady na vlastnictví a rychlou návratností investice.“

-Konec-

Poznámky editorovi

O společnosti Epson

Společnost Epson je globální technologický lídr, který poskytuje inovativní řešení pro kanceláře, domácnosti, obchodní podniky i průmyslové provozy. Epson nabízí široký sortiment produktů od inkoustových tiskáren, tiskových systémů a projektorů 3LCD až po průmyslové roboty, chytré brýle a snímací systémy a využívá originální kompaktní, úsporné a vysoce přesné technologie.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více něž 67 000 lidí v 90 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj přínos komunitám, ve kterých působí, a na své trvalé snahy o snížení dopadu na životní prostředí.

www.global.epson.com

http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. sídlí v Amsterdamu a je řídicím centrem skupiny Epson pro Evropu, Střední východ, Rusko a Afriku. Společnost Epson Europe zaměstnává 1700 lidí a ve fiskálním roce 2014 zaznamenala obrat 1551 milionů eur. http://www.epson.cz

Environmentální vize 2050

http://eco.epson.com/