Aplikace představí kongresovou Prahu

28. 6. 2016, Praha – Prague Convention Bureau ve spolupráci s C.O.T. media a za podpory Pražské informační služby – Prague City Tourism spustilo mobilní aplikaci, která organizátorům kongresů, konferencí a dalších akcí pomůže s plánováním jejich eventů v Praze. Aplikace „Prague Meeting Planners’ Guide“ je dostupná zdarma pro chytré telefony s operačním systémem Android, iOS a Windows Phone. (TZ)

Od druhé poloviny června si zájemci mohou v appstorech stáhnout aplikaci „Prague Meeting Planner’s Guide“. Ta je určená především zahraničním organizátorům, kteří hledají pro svoji akci vhodné prostory a dodavatele služeb v Praze. V aplikaci naleznou základní informace o hlavním městě, různé typy konferenčních prostor, přehled hotelů, restaurací, profesionálních organizátorů konferencí (PCO) a společností destinačního managementu (DMC) a také poskytovatele dalších doprovodných služeb.

„Mobilní aplikace doplní stávající tištěnou verzi Prague Meeting Planners‘ Guide a destinační prezentaci, které jsou pravidelně aktualizovány a jejichž digitální podobu si mohou organizátoři stáhnout na našem webu. Klíčovou výhodou aplikace je, že veškeré informace jsou snadno dostupné a vždy při ruce. Aplikace také umožní vyhledávání dle různých kritérií, jako je například kapacita nebo typ prostor,“ řekl Roman Muška, ředitel Prague Convention Bureau.

Majitelé chytrých telefonů s operačním systémem Android si mohou aplikaci v anglickém jazyce stáhnout zde. Verze pro systém iOS je dostupná zde a pro Windows Phone zde.

O Prague Convention Bureau

Prague Convention Bureau (PCB) je neziskovou společností, která byla založena v roce 2008. Organizace působí jako oficiální reprezentant Prahy v oblasti kongresové turistiky s cílem propagovat hlavní město jako jednu z předních evropských kongresových destinací. Spolu s českými orgány cestovního ruchu, dalšími partnery a členskými subjekty nabízí účinnou pomoc při pořádání konferencí, setkání, seminářů, výstav nebo motivačních akcí v Praze.