Nová verze Veeam Availability Suite 9.5 bude jedním z prvních řešení pro zajištění dostupnosti, které nabídnou úplnou integraci s technologiemi systémů Windows Server 2016 a Hyper-V 2016

Díky komplexní integraci s nejnovějšími verzemi systémů Windows Server, Hyper-V a podnikovými aplikacemi pomůže řešení společnosti Veeam pro zajištění dostupnosti firmám se zvýšením bezpečnosti i s celkovým zjednodušením podnikové informační architektury (TZ)

Toronto, Kanada, 13. července 2016: Veeam® Software, inovativní poskytovatel Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), dnes na celosvětové partnerské konferenci společnosti Microsoft oznámil, že nová verze platformy Veeam Availability Suite™ bude plně integrovaná s technologiemi systémů Windows Server 2016 a Hyper-V pro datová centra. Díky novým možnostem platformy Veeam Availability Suite verze 9.5, která bude dostupná ještě během tohoto roku, tak Veeam ve spolupráci se společností Microsoft nabídne větší bezpečnost a snadnější integraci s nejnovějšími verzemi systémů Windows Server 2016 i Hyper-V 2016 a podnikových aplikací.

„Naším cílem je nabídnout řešení včetně nejkomplexnější podpory, které bude jako jedno z prvních v oblasti zajištění dostupnosti plně využívat technologie systémů Windows Server 2016 i Hyper-V 2016,“ řekl Doug Hazelman, viceprezident pro produktovou strategii ve společnosti Veeam Software. „Nová verze platformy Veeam Availability Suite umožní zákazníkům využívat nejnovější technologie společnosti Microsoft a těžit jak z výhod firemní úrovně bezpečnosti, tak i ze snížení komplikovanosti podnikové informační architektury. Veeam ve spolupráci se společností Microsoft poskytuje díky kombinaci virtualizace a rychlého zotavení to správné řešení dostupnosti pro velké podniky.”

Mezi přibližně stovku nových funkcí a vylepšení v rámci platformy Veeam Availability Suite 9.5 patří i integrace s technologiemi systémů Windows Server 2016 a Hyper-V 2016, která potvrzuje neustálé úsilí společnosti Veeam podporovat přímou integraci s jedním z nejlepších operačních systémů a hypervizorů i s nejrozšířenějšími podnikovými aplikacemi.

“Tisíce firem všech velikostí se spoléhají na zálohování a ochranu zajišťovanou řešením společnosti Veeam pro systém Hyper-V,“ řekl Chris Van Wesep, řekl ředitel marketingu pro cloudové platformy ve společnosti Microsoft. „Těší nás proto rozšíření spolupráce se společností Veeam, díky které IT administrátoři získají nové možnosti pro efektivní zálohování, vysokorychlostní obnovu a kontinuitu podnikání, které jsou nutné k zajištění neustálé ochrany a produktivity podnikání bez kompromisů.“

Úplná integrace Veeam Availability Suite 9.5 s technologiemi Windows Server 2016 a Hyper-V zahrnuje:

  • možnost instalace komponent platformy Veeam Backup & Replication™ do systému Windows Server 2016 i podporu hostovaných operačních systémů chráněných virtuálních strojů, a to včetně správy těchto strojů prostřednictvím PowerShell Direct – tedy bez nutnosti využívat síťovou komunikaci
  • podporu Windows Server 2016 Hyper-V včetně integrace s technologií Resilient Change Tracking (RCT) pro zálohování a obnovu i podporu Hyper-V hostitelů provozovaných na systému Nano Server nebo využívajících technologii Storage Spaces Direct (S2D)
  • podporu nejnovějších verzí Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Active Directory a SQL Server, která umožní inteligentní (application-aware) provoz aplikací i zotavení na úrovni jednotlivých aplikačních objektů – prostřednictvím tzv. explorerů z rodiny Veeam Explorers™ se tak zákazníci mohou spolehnout na dosažení hodnoty cílů času obnovy (RPO) kratší než 15 minut.

“Náš nedávný průzkum ukázal, že pro rok 2016 považují firmy za svůj nejdůležitější cíl spojený s ukládáním dat právě zdokonalení zálohování a zotavení z havárie,“ uvedl Henry Baltazar, ředitel pro oblast úložných řešení ve společnosti 451 Research. „Zákazníci výpadky tolerují jen velmi málo a vysoká odolnost dat i systémů vůči selhání je tak klíčová pro jakoukoli organizaci. Nejnovější vylepšení z dílny Veeam mohou zákazníkům společnosti Microsoft usnadnit zajištění požadavků spojených s rychlým zotavením i kontinuitou podnikání, které jsou v éře nepřetržité dostupnosti nutné pro udržení konkurenceschopnosti.”

Platforma Veeam Availability Suite verze 9.5 bude dostupná ještě během tohoto roku, a to ve stejném období, ve kterém dojde k všeobecnému zpřístupnění systému Windows Server 2016. Společnost Veeam také nedávno oznámila rozšíření stávající integrace s úložnými řešeními o podporu dalších technologií. Platforma Veeam Availability Suite verze 9.5 tak bude vedle současných integračních možností s podnikovými úložnými řešeními značek HPE, NetApp a EMC plně kompatibilní i s řešeními Nimble Storage. V brzké době bude navíc následovat odhalení dalších nových funkcí, vlastností a vylepšení. Pro více informací o platformě Veeam Availability Suite verze 9.5 navštivte go.veeam.com/v9-5, registrujte se na nadcházející webinář nebo navštivte společnost Veeam na celosvětové partnerské konferenci Microsoft Worldwide Partner Conference 2016 na stánku 514.

###

VeeamON Forum Czech Republic 2016, největší událost zaměřená na dostupnost datových center, proběhne 14. září 2016 na Žofíně v Praze. Již podruhé Veeam propojí lídry trhu, zákazníky a partnery, kteří se dozvědí jak zajistit Řešení dostupnosti pro velké podniky. Registrujte se na tuto jedinečnou událost zde.

###

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 39 000 ProPartnerů a více než 193 000 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com/cz/.