Cisco zastřeší kompletní bezpečnostní infrastrukturu firem

Rostoucí počet připojených zařízení i uživatelů, stále větší využívání cloudových technologií i nároky na mobilitu a flexibilitu zaměstnanců kladou velké nároky na zabezpečení firemní IT infrastruktury. Architektonický přístup společnosti Cisco zefektivňuje a zjednodušuje zabezpečení pro své zákazníky. Ti tak mohou například pomocí jediné cloudové konzole spravovat rozsáhlou bezpečnostní infrastrukturu a pravidla v distribuovaném prostředí s tisíci zařízeními. (TZ)

Praha 14. července 2016 – Společnost Cisco na právě probíhající konferenci CiscoLive! v Las Vegas představila nová cloudová bezpečnostní řešení a služby zaměřené na kybernetické hrozby. Komplexní architektonický přístup společnosti Cisco, který pokrývá bezpečnost od sítě přes koncové body po cloud, detekuje více hrozeb a pomáhá zákazníkům zkrátit dobu detekce v průměru na méně než 17 hodin, tedy podstatně kratší než standardních 100 dní u jiných řešení na trhu.

„Jak se rozšiřují kybernetické hrozby a možnosti a schopnosti útočníků, rozšiřují firmy také spektrum řešení používaných na ochranu. Stává se, že podnik má až 70 různých bezpečnostních produktů, které řeší různé potřeby. Takové prostředí je však složité na správu a často ve výsledku vede k větší zranitelnosti. Řada zákazníků si toto riziko uvědomuje a náš integrovaný přístup zaměřený na hrozby oceňují jako velice efektivní,“ říká Ivo Němeček, obchodní ředitel Cisco ČR.

Společnost Cisco představila následující řešení a služby, které zjednodušují zavádění účinného zabezpečení:

  • Cisco Defense Orchestrator: Cloudová aplikace pro správu umožňuje uživatelům snadno a efektivně pomocí jediné cloudové konzole spravovat rozsáhlou bezpečnostní infrastrukturu a pravidla v distribuovaném prostředí s tisíci zařízeními. Zjednodušuje správu bezpečnostních pravidel u bezpečnostních produktů společnosti Cisco, od firewallů ASA a ASAv po firewally příští generace Cisco Firepower a ASA se službami FirePOWER vybavenými funkcí Firepower Threat Defense a OpenDNS.
  • Cisco Umbrella Roaming: Centralizovaná cloudová ochrana je nejjednodušší způsob, jak odstranit slepá místa mimo síť a zabezpečit mobilní zaměstnance bez ohledu na to, odkud pracují. Umbrella Roaming, nyní k dispozici jako modul pro VPN řešení Cisco AnyConnect, poskytuje novou vrstvu ochrany mimo síť, která blokuje připojení ke škodlivým serverům, bez nutnosti zavedení dalších prostředků.
  • Cisco Umbrella Branch: Cloudové řešení, které podnikům poskytuje vyšší úroveň kontroly nad využitím Wi-Fi sítě hosty a umožňuje snadné filtrování obsahu. S pomocí Umbrella Branch mohou podniky jednoduše rozšířit funkce směrovače pro integrované služby (ISR) pro snadné, rychlé a komplexní zabezpečení poboček.
  • Bezpečnostní zařízení Cisco Meraki MX s pokročilou ochranou proti škodlivému softwaru (AMP) a Threat Grid: Plně cloudové řešení pro jednotné řízení hrozeb (UTM) zjednodušuje ochranu proti pokročilým hrozbám u distribuovaných podniků. Zajišťuje ochranu poboček proti škodlivému softwaru, která odhaluje škodlivý obsah na základě ověřování souborů proti cloudové databázi a blokuje soubory dříve, než je uživatel stáhne.
  • Licence Stealthwatch Learning Networks: Tato komponenta umožňuje Cisco ISR fungovat jako bezpečnostní senzor a sloužit k vynucování ochrany proti hrozbám v pobočkách. Umožňuje podnikům detekovat a sledovat anomálie v síťovém provozu, analyzovat podezřelou aktivitu a identifikovat škodlivý datový provoz.

Bezpečnostní služby Cisco pro digitální transformaci umožňují položit spolehlivé základy bezpečnosti, které jsou klíčem obchodního úspěchu. Nová služba pomáhá organizacím prověřit klíčové základní bezpečnostní prvky, které jsou předpokladem pro zavádění digitálních technologií. Odborní poradci doporučují bezpečnostní strategie a poskytují na míru uzpůsobená řešení vycházející z aktuálních trendů v oboru a zásadních obchodních potřeb s cílem zajistit akceschopnost, inovace a růst.

Distribuční partneři společnosti Cisco hrají strategickou roli při pomáhání zákazníkům vybudovat a řídit bezpečnostní infrastrukturu. Představená nová nabídka bezpečnostních služeb a řešení pomůže distribučním partnerům pro své zákazníky navrhovat jednoduchá, otevřená a automatizovaná řešení založená na nejefektivnějším bezpečnostním portfoliu na trhu. Nabídkou zdokonalené cloudové ochrany a řešení, která celkově zjednodušují řízení bezpečnosti, společnost Cisco otevírá partnerům nové možnosti řízení bezpečnostních služeb u svých zákazníků a získat tak zdroje trvalých výnosů.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.