Distribuci NAVITELU ve střední a východní Evropě bude zajišťovat společnost ABC Data

ABC Data, lídr na trhu distribuce moderních IT a spotřební elektroniky, podepsal smlouvu s předním evropským poskytovatelem elektronických map a automobilových navigačních řešení NAVITEL smlouvu o distribuci v regionnu střední a východní Evropy. Právě v tomto regionu NAVITEL velmi rychle roste. Za rozhodnutím o úzké spolupráci stojí mimo jiné odborné zkušenosti, efektivita a rozsah působení distributora. (TZ)

Společnost ABC Data je jediným distributorem ve střední a východní Evropě, který přímo působí na osmi trzích: vedle domovského Polska je to Česká republika, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Rumunsko a Slovensko. „Tak obrovský rozsah aktivit společnosti ABC Data nám poskytne skutečnou výhodu a silnější pozici na trhu automobilových navigačních řešení,“ říká Tobiasz Jankowski, prezident společnosti NAVITEL EUROPE.

ABC Data momentálně ve střední a východní Evropě spolupracuje s více než 13 000 prodejci. Žádný jiný distributor v tomto regionu neposkytuje přístup k tak široce rozvinutým prodejním kanálům. S tím souvisí také infrastruktura zásobování a logistiky. Společnost ABC Data ve svém provozu využívá čtyři sklady: ve Varšavě, Sosnowci, Bukurešti a Budapešti. Sklady jsou strategicky rozmístěny a umožňují vyřídit objednávku na většinu míst v obsluhovaném regionu do 24 hodin.

„Doufáme, že nadregionální infrastruktura společnosti ABC Data přinese prospěch všem zúčastněným stranám: Nejen samotnému NAVITELu, ale také prodejcům, kteří získají přístup k efektivním a aktualizovaným navigačním řešením přizpůsobeným pro většinu operačních systémů jako je Android, iOS, BlackBerry, Windows, Symbian nebo Bada,“ vysvětluje Tobiasz Jankowski.

Další výhodou nabídky NAVITELu bude také lokalizace elektronických map do jazyků, jimiž se hovoří v zemích, kde společnost ABC Data produkty distribuuje. Díky tomu by nabídka měla být v daném regionu ještě zajímavější.

„Distribuční kontrakt pro střední a východní Evropu se společností NAVITEL je pro nás mimořádně důležitý. Naším strategickým cílem pro období 2016–2018 je postupné posilování naší pozice na všech zahraničních trzích, kde přímo působíme, včetně  České republiky a Slovenska. To z naší strany vyžaduje sérii kroků; mimo jiné vytvoření nákupních a prodejních týmů a týmů logistiky, technologií a financí v celém regionu. Z toho profitují jak dodavatelé, tak prodejci,“ popisuje Pavel Kocián, generální ředitel společnosti ABC Data, s.r.o. „Dnes takovou příležitost získává i NAVITEL a také přes 13 000 prodejců, s nimiž na osmi klíčových trzích v našem regionu pravidelně spolupracujeme,“ uzavírá Kocián.

O společnosti ABC Data, S.A.

Společnost ABC Data, S.A., je lídrem na trhu distribuce hardwaru a spotřební elektroniky v Polsku a jediným subjektem, který přímo působí v osmi zemích střední a východní Evropy (členských zemích EU) Již více než 25 let nabízí počítačový hardware i software a spotřební elektroniku. ABC Data disponuje největším rozsahem produktů na trhu – distribuuje přes 180 000 různých produktů od více než tisícovky renomovaných značek. V posledních měsících rozšířila své produktové portfolio o nové kategorie, jako jsou inteligentní produkty, papírenské zboží, kancelářské vybavení, ale také nářadí a elektrické nástroje. Díky neustálému vývoji a mnohaletým investicím do online platforem pro zákaznické služby patří společnost k lídrům v online prodeji. Mezi lety 2009 a 2016 získala společnost ABC Data od organizace EMEA Channel Academy šest ocenění pro nejlepšího distributora v regionu střední a východní Evropy. V roce 2015 pak opět zaujala první místo v žebříčku Computerworld TOP 200 a obhájila tak své postavení největší IT společnosti na polském trhu. ABC Data je první polskou společností, která se připojila k prestižní asociaci GTDC sdružující největší IT distributory světa. V roce 2010 společnost ABC Data, S.A., vstoupila na varšavskou burzu.