Společnost SAP ohlásila svou první IoT akvizici, kupuje Fedem Technology

Praha — 26. července 2016 — Společnost SAP koupila norskou inovativní firmu Fedem Technology, která se věnuje průmyslovým řešením v oblasti internetu věcí. Jedná se o vůbec první akvizici SAP v této oblasti, s  pomocí Fedem Technology chce dále zlepšovat své portfolio cloudových řešení a služeb pro prediktivní údržbu. Díky jedinečným technologiím společnosti Fedem vyvine SAP novou generaci IoT řešení s možnostmi odpovídajícími potřebám konceptu průmyslu 4.0. (TZ)

Aktivity společnosti Fedem se soustředí na oblast ropného průmyslu, obnovitelné energie a námořního a strojírenského průmyslu. Poptávka po vzdáleném monitoringu a simulacích v reálném čase je v současnosti na vzestupu, a to zejména u nákladných zařízení jako jsou ropné plošiny nebo pobřežní větrné turbíny. SAP a Fedem přitom vidí výraznou příležitost také v oblasti průmyslových strojů a v leteckém a automobilovém průmyslu. Spojením technologií obou společností budou řešení SAP schopna s pomocí senzorů vytvářet pokročilé digitální modely fyzických objektů v cloudu a provádět u nich monitoring strukturální integrity. Lze tak předpovídat požadavky na údržbu i konec životnosti jednotlivých konstrukcí. Schopnost předpovídat poruchy a optimalizovat plány údržby bude pro průmyslové firmy znamenat výrazné úspory a plynulejší výrobu.

„Podaří se nám tak překlenout propast mezi informačními technologiemi a fyzickým světem. Kombinace schopností platformy SAP s technologiemi Fedem nám umožní definovat zcela novou kategorii fyzikálně řízených IoT řešení. Díky této velké konkurenční výhodě budeme moci získat větší podíl na trhu internetu věcí. Ten by přitom měl mít v roce 2022 hodnotu 14 bilionů eur,“ řekla Tanja Rueckert, výkonná viceprezidentka SAP pro IoT.

Nově utvořený společný tým bude mít na starosti vývoj řešení pro monitoring strukturální integrity a dalších produktů a služeb společnosti Fedem jakožto součásti cloudové nabídky SAP pro internet věcí.

„Díky spojení s SAP máme možnost rozšířit naše technologie na výrazně širší mezinárodní trh, náš software získává podporu nejsilnějšího hráče v oboru. Platforma a analytické nástroje SAP nám dále umožní zrychlit komplexní analýzu opotřebení strojů v reálném čase a nabídnout našim zákazníkům jedinečné monitorovací řešení,“ doplnil Arnulf Hagen, výkonný ředitel Fedem Technology.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 310 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace naleznete na www.sap.com.

# # #

Veškeré výroky obsažené v tomto dokumentu nevyjadřují historické skutečnosti a představují výroky týkající se budoucnosti ve smyslu amerického Zákona o reformě vedení soudních sporů týkajících se soukromých cenných papírů z roku 1995. Výrazy jako „předpokládat“, „domnívat se“, „odhadovat“, „očekávat“, „předpovídat“, „zamýšlet“, „moci“, „plánovat“, „predikovat“, „měl by“ a „bude“ a podobné výrazy ve vztahu ke společnosti SAP označují takovéto výroky týkající se budoucnosti. Společnost SAP se žádným způsobem nezavazuje výroky týkající se budoucnosti veřejně aktualizovat nebo revidovat. Veškeré výroky týkající se budoucnosti podléhají různým rizikům a nejistotám, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od předpokladů. Faktory, které mohou ovlivnit budoucí hospodářské výsledky společnosti SAP, jsou podrobněji popsány v dokumentech předložených americké Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC) včetně nejnovější výroční zprávy na formuláři 20-F. Čtenářům doporučujeme, aby se na takovéto výroky týkající se budoucnosti nespoléhali. Výroky mají vypovídací hodnotu pouze v okamžiku jejich vydání.

© 2015 SAP SE. Všechna práva vyhrazena.
SAP a jiné produkty a služby SAP zmíněné v tomto dokumentu a jejich loga jsou ochrannými známkami nebo zapsanými ochrannými známkami společnosti SAP SE v Německu a dalších zemích. Další informace a upozornění ohledně ochranných známek naleznete na adrese http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx#trademark.