Samsung aktualizoval letošní modelovou řadu SUHD TV novým HDR+ firmwarem

Aktualizace firmwaru opět zlepší HDR efekt a divákům tak poskytne obraz špičkové kvality. (TZ)

Praha, 1. srpna 2016 – Samsung Electronics Co., Ltd., lídr v oblasti elektronických zařízení pro domácí zábavu, pokračuje v neustálém zlepšování svých produktů a ve své řadě prémiových SUHD TV pro rok 2016 s patentovaným displejem Quantum dot aktualizovala firmware na verzi HDR+. Update dále vylepšuje HDR kvalitu obrazu až k nejvyššímu stupni jeho kapacity, a to dokonce i v případě, že zdroj není ve formátu HDR.

Jako součást SUHD TV 2016 s Quantum dot displejem hraje HDR zásadní roli v nové éře diváckého zážitku ze sledování UHD TV. HDR dokonale rozjasňuje obrazovku a televizory tak dokážou zobrazit nové barvy i významně hlubší kontrast.

„Funkce HDR+ nabízí výjimečný divácký zážitek všem majitelům modelových řad SUHD a UHD TV,” řekl Jong-hee Han, viceprezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „Jsme nadšeni, že můžeme sdílet nejnovější pokrok s našimi zákazníky napřímo prostřednictvím SUHD TV 2016. Samsung přináší nejvyšší formu kvality obrazu přímo do jejich obýváků.”

Jedním z největších benefitů funkce HDR+ je její schopnost vylepšit kvalitu Standard Dynamic Range (SDR) obsahu na úroveň srovnatelnou s HDR. Diváci si tak mohou užít své oblíbené filmy a pořady v nejvyšší možné kvalitě.

Přímo u HDR obsahu pak funkce HDR+ odkrývá předtím skryté obrazy v tmavých scénách tím, že doplňuje úroveň jasu. Ve velmi jasných scénách zvyšuje HDR+ poměr kontrastu a tím odlišuje objekty od pozadí, a přitom na obrazovce zachycuje více detailů.

Režim HDR+ lze nastavit v nabídce ’Obraz / Speciální režim sledování / Režim HDR+’.

Automatická aktualizace je nyní dostupná pro všechny modely SUHD TV 2016 a od září pak bude možné aktualizovat také všechny letošní modely UHD TV kompatibilní s HDR.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Novinky naleznete v Samsung Newsroom na stránkách news.samsung.com.