Pražští Airbnb hostitelé přivítají tisíce návštěvníků festivalu Prague Pride

Komunitní platforma Airbnb, která zprostředkovává ubytování lidem z celého světa, se stala generálním partnerem 6. ročníku LGBT festivalu Prague Pride, který se uskuteční od 8. do 14. srpna. Podle odhadů se na festival chystá více než 17 500 hostů, kteří k ubytování využijí platformu Airbnb a ubytují se u místních hostitelů. Vyvrcholením týdenního programu bude sobotní průvod Prahou. (TZ)

Do Prahy se chystají nejen čeští návštěvníci, ale i cestovatelé z Paříže, Londýna, Soulu, Berlína, Utrechtu či Amsterdamu. Podle předpokladů si hostitelé během festivalového týdne přijdou na částku až 1,9 milionů eur. Více než 50 % hostů se navíc ubytuje mimo turistické centrum města. Aktivity cestovatelů zahrnující i stravování a nákupy v dané lokalitě se tak rozšíří i do dalších částí Prahy.

Airbnb podpoří projekt pomáhající s coming outem!

Airbnb za každého nového hostitele v Praze, který ubytuje do konce srpna alespoň jednoho hosta, přispěje 3 500 Kč na projekt sbarvouven.cz, který poskytuje všem zájemcům relevantní informace o LGBT komunitě a propojuje mladé lidi s mentory, kteří jim mohou pomoci s coming outem.

„S mým manželem a fenkou Sárou jsme se rozhodli, že se v duchu našeho motta staneme hrdými hostiteli a podpoříme tak poradnu sbarvouven.cz,” říká předseda Prague Pride Czeslaw Walek. Více informací o této kampani naleznete na Facebookových stránkách Prague Pride a stránce Airbnb.

Díky globálnímu partnerství mezi Airbnb a LGBT komunitou mají cestovatelé možnost zúčastnit se festivalů podobného typu po celém světě. Nezisková organizace Human Rights Campaign ocenila Airbnb jako LGBT-friendly se 100% skóre tzv. Corporate Equality Index. V letošním roce podpořila platforma Airbnb nejen festival Pride v Praze, ale i v San Franciscu, Madridu, Berlíně a Mardi Gras v Sydney.

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v srpnu 2008 a sídlí v kalifornském San Franciscu. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé přes počítač, mobilní telefon či tablet, nabízet, vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě.  Ať už se jedná o přenocování v pěkném apartmánu, týdenní pobyt na hradě nebo měsíční prázdniny ve vile. Navíc v mnoha cenových úrovních, ve více než 34 000 městech a 190 zemích světa. Airbnb se svým prvotřídním zákaznickým servisem a rostoucí komunitou uživatelů nabízí nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své nevyužité ubytovací kapacity, a jak je mohou nabídnout milionům zájemců z celého světa.