Ingenico Group a Microsoft rozšiřují mobilní platby na platformu Windows

Společnost Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING), globální lídr v oblasti plateb, oznámila, že v České republice rozšiřuje své mPOS řešení pro akceptaci bankovních karet na mobilní telefony a tablety s operačním systémem Windows. (TZ)

Řešení kombinuje bezpečný platební terminál Ingenico mPOS a mobilní pokladní aplikaci v chytrých zařízeních s operačním systémem Windows. Je zajištěna kompatibilita s OS Windows 10. Mobilní aplikace byla vyvinuta ve spolupráci se společností Cígler Software, předním poskytovatelem řešení pro podporu obchodu a pokladních systémů.

Řešení je navrženo tak, aby pokrylo požadavky elektronické evidence tržeb v České republice. Ingenico Group a její partneři tak přináší vhodný nástroj pro obchodníky, který jim zároveň umožní akceptaci plateb bankovními kartami.

Ingenico iCMP je nejmenší a nejlehčí Chip & PIN akeptační zařízení na trhu. Integrací přes Bluetooth rozhraní s mobilním telefonem nebo tabletem se z něho stává plnohodnotný platební terminál pro akceptaci plateb, který splňuje veškeré bezpečnostní standardy.

“Tisíce obchodníků v České republice používají chytrá zařízení s některým z operačních systémů Microsoft Windows. Tito obchodníci hledají jednoduché a zároveň bezpečné řešení pro akceptaci bankovních karet, které nabídne zákazníkům rychlou alternativu hotovosti. A právě takové řešení jsme jim ve spolupráci se společnostmi Microsoft a Cígler Software schopni nabídnout,” komentuje Martina Kirchrathová, Ingenico Group Country Manager pro Českou republiku a Slovensko. Zároveň dodává:  „Řešení je navrhnuto tak, aby s ním byli obchodníci připraveni na povinnost elektronické evidence tržeb. Obchodníci tak budou připraveni na nový zákon a zároveň budou moci jednoduše akceptovat platby bankovními kartami od svých klientů.”

„Jsme rádi, že touto cestou pomáháme firmám a podnikatelům užívajícím chytré telefony, tablety nebo počítače s operačním systémem Windows 10 zefektivnit celý proces pokladních a bankovních operací s jejich zákazníky. Díky tomu se pak mohou lépe soustředit na hlavní předmět svého podnikání a současně mohou lépe a bez významnějších investic vyhovět požadavkům nové legislativy,“ říká Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje ve společnosti Microsoft Česká republika.

„Dlouhodobě se snažíme usnadnit živnostníkům jejich podnikání a pomoci jim zvýšit úroveň služeb, které nabízejí. Společně s našimi partnery, společnostmi Ingenico Group a Microsoft, o to usilujeme i v tomto projektu. Podnikatelům nabízíme moderní pokladní systém ve formě jednoduché aplikace, s níž mohou pracovat v PC i v mobilních zařízeních. Řešení tak odpovídá požadavkům současného trhu. Zároveň podnikatelům usnadňuje zefektivnění stávajících procesů a splnění požadavků, které na ně klade nový Zákon o evidenci tržeb. A to s minimální finanční zátěží,“ dodává Tomáš Loukota, výkonný ředitel Cígler Software.

O společnosti Ingenico Group

Ingenico Group (Euronext: FR0000125346 – ING) je globální lídr v oblasti plateb. Poskytuje inteligentní, důvěryhodná a bezpečná řešení, která usnadňují obchodování prostřednictvím všech kanálů, od kamenných prodejen přes online obchody po mobilní platby. Díky nejrozsáhlejší platební síti na světě nabízí bezpečná platební řešení na místní, národní i mezinárodní úrovni. Je důvěryhodným celosvětovým partnerem finančních institucí i prodejců, od malých obchodníků po nejznámější světové značky. Řešení společnosti Ingenico Group umožňují obchodníkům snazší přijímání plateb a naplňování dobré pověsti jejich značky. Další informace naleznete na webu www.ingenico.com.        twitter.com/ingenico

O společnosti Microsoft

Společnost Microsoft (nasdaq „MSFT“) byla založena v roce 1975 a je světovým lídrem v poskytování softwaru, služeb a řešení, které pomáhají lidem a firmám po celém světě plně realizovat jejich potenciál.

O společnosti Cígler Software

Společnost Cígler Software už víc než 25 let vyvíjí moderní účetní programy a informační, ekonomické i pokladní systémy. Zároveň se stará o jejich implementaci a kompletní podporu. Patří mezi největší dodavatele těchto systémů na českém i slovenském trhu.