S Twisto je nyní možné platit ve všech e-shopech. Nová Platba e-mailem zaplatí za zákazníky složenky a faktury

Praha 9. srpna 2016 – Twisto spustilo Platbu e-mailem, inovativní způsob k platbě složenek a faktur. Ty je možné zaplatit pouhým přeposláním v elektronické podobě či ve formě fotografie na plati@twisto.cz nebo nahráním do uživatelského účtu. Platba e-mailem prošla dvouměsíčním testováním TOP zákazníky a nyní je dostupná zdarma všem, kteří mají u Twista založený účet. Za první dva měsíce Twisto zpracovalo a zaplatilo více než dva tisíce faktur. Firma věří, že její zákazníci budou většinu plateb realizovat přes Twisto a ne internetové bankovnictví. (TZ)

Princip služby je jednoduchý. Zákazník zašle elektronickou podobu faktury či její fotografii do e-mailu nebo nahraje do svého Twisto účtu. Včasné zaplacení je následně starostí FinTech firmy Twisto. V nejbližších týdnech firma umožní zákazníkům faktury a složenky zasílat také přes komunikační služby Messenger a Viber. „V první fázi jsme s Twisto zjednodušili platbu v e-shopech. Nyní výrazně zjednodušujeme platbu složenek a faktur. Platit cokoliv přes internetové bankovnicvtví zabere spoustu času a je třeba to většinou udělat v klidu domova, protože do internetbankingu se nechceme přihlašovat v práci nebo třeba kavárně. Nyní stačí pouze poslat elektronický doklad nebo fotku, a to lze udělat odkudkoli. Placení elektřiny, mobilního telefonu, internetových nákupů a dalších plateb je nyní otázka jednoho e-mailu,” vysvětluje novou platební metodu zakladatel a CEO Twista Michal Šmída.

Využívají hlavně zákazníci e-shopů

Dvouměsíční provoz Platby e-mailem ukazuje, že ji zákazníci využívají především k platbě v internetových obchodech. Jako platební metodu v košíku stačí zvolit bankovní převod a následně přeposlat platební údaje na e-mail plati@twisto.cz. „Z dat vidíme, že zákazníci nejčastější využívají Platbu e-mailem k uhrazení nákupů na velkých e-shopech, jako je Alza nebo Mall. Podařilo se nám tak najít cestu, jak zákazníkům umožnit nakupovat na všech e-shopech,“ vysvětluje Šmída. Dalšími nejčastějšími doklady jsou pak faktury mobilních operátorů a složenky za elektřinu a plyn. Platba e-mailem je napojena na již existující systém Twisto, který je postavený na odložených platbách. Twisto za registrované zákazníky zaplatí, a následně jim částku přidá do  měsíčního vyučtování, které je splatné patnáctý den následujícího měsíce. V rámci svého uživatelského účtu mají zákazníci možnost si platbu měsíčního vyúčtování odložit, pakliže se jim platba zrovna nehodí.

Více o Twisto.cz

Twisto.cz je první platební aplikací, jež sdružuje všechny platby zákazníků do jednoho přehledného systému, který využívá více než 150 tisíc zákazníků. Twisto začalo v roce 2013 jako nová platební metoda v českých e-shopech, nyní jej využívá na 200 předních českých e-shopů. V roce 2016 oznámila firma rozšíření produktů o offline platby. Principem Twista je odložení plateb do 45 bezúročných dnů. Od června 2015 disponuje Twisto.cz licencí od České národní banky. Pilířem firmy je skóringový nástroj Nikita, což je samoučící se algoritmus, který vyhodnocuje kredibilitu a bonitu zákazníků bez nutnosti napojení na registry dlužníků. Nikita je od dubna 2016 oddělena do samostatné společnosti Nikita Engine s.r.o. a komerčně nabízena českým firmám a bankám.

V roce 2016 získalo Twisto také ocenění na evropských konferencích – v únoru obdrželo první místo na konferenci The MPE Innovation Corner za nejinovativnější evropský FinTech start-up. Další první místo získalo v dubnu na polské konferenci Wolfes Summit. Za Twistem stojí investiční skupina Enern, finančně-poradenská společnost Partners, Miton, Tomáš Čupr a Michal Šmída.