Nejlepší česká mobilní síť stále posiluje

Praha, 24. srpna 2016 Vodafone splnil podmínky aukce kmitočtů z listopadu 2013 a již podruhé během dvou a půl let pokryl aukcí požadované oblasti České republiky signálem LTE 4G. (TZ)

LTE 4G v pásmu 800 MHz tak postupně překrylo již vybudované a funkční LTE na frekvenci 900 MHz, které svou rychlostí a kvalitou služby plně odpovídá podmínkám aukce.

„V současné době plníme povinnost pokrytí v 32 okresech typu A (s nižší hustotou populace), což je o dva více, než bylo požadováno v kritériích aukce, ale i v dalších 33 okresech typu B. Díky více než 4300 LTE vysílačů nyní pokrýváme rychlým mobilním internetem LTE 4G 98,7 % populace ČR,“ uvedl Balesh Sharma, generální ředitel společnosti Vodafone.

Vodafone začal již v roce 2013 pokrývat Českou republiku Turbo internetem, rychlým mobilním internetem na technologii 3G a LTE 900 MHz. Díky této strategii Vodafone jako první operátor na českém trhu přinesl rychlý mobilní internet také zákazníkům mimo velká města. Začátkem letošního roku probíhalo v Česku nezávislé měření kvality mobilních sítí prováděné společností P3 communications, která je uznávanou autoritou v oboru. Na základě tohoto měření společnost P3 udělila Vodafonu certifikát „nejlepší v testu“ za nejrychlejší nabízené datové přenosy a nejspolehlivější hlasové služby.

Data Českého telekomunikačního úřadu o všech pokrytých regionech jsou k dispozici na adrese lte.ctu.cz/rk.

O Vodafone Czech Republic

Mobilní operátor Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. V roce 2012 byl Vodafone prvním operátorem na českém trhu, který začal účtovat hovory po sekundách. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu se svými CSR aktivitami se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 170 milionů korun. Za 10 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz