Společnost Sony posouvá setem ‘Signature Series’ hranice

Tato produktová řada ‘Signature Series’ dokládá technickou dokonalost společnosti Sony v oboru audio.  Byla speciálně navržena tak, aby poskytovala dokonalý zážitek z poslechu. Ideálně se hodí k tomu, abyste se pohodlně usadili, relaxovali a užívali si poslech svých oblíbených skladeb. Sada ‘Signature Series’ byla koncipována tak, aby se její jednotlivé části vzájemně doplňovaly. Sluchátka, audiopřehrávač Walkman® a zesilovač vašim uším dohromady přinášejí unikátní kvalitu zvuku. (TZ)

Společnost Sony se u příležitosti svých 70. narozenin rozhodla připomenout si prestižní dědictví v oblasti audiotechniky, k němuž například patří světoznámý Walkman. Designerské a technické týmy společnosti Sony vytvořily tuto sadu za použití nejnovějších technologií tak, aby přinášela nejvyšší možnou kvalitu a dokonale čistý zvuk. Sada “Signature Series” umí přehrávat zvuk ve vysokém rozlišení (High Resolution Audio) a unikátně kombinuje analogové a digitální technologie.  Zajistí tak vždy dokonalý zážitek jako z první řady.

Tato řada audio produktů věrně zprostředkovává srdce i duši, které autor do svého díla vložil, ať už se jedná o impozantní resonance orchestru nebo překypující vášeň živého koncertu. Společně posouvají zvuk do úplně nové dimenze – zážitek z poslechu se sluchátky se mění a vy hudbu nejen „posloucháte”, ale přímo „cítíte”.

Všechny produkty z řady „Signature Series“ mají symetrické konektoryφ4.4mm odpovídající novým standardům. Společnost Sony jde o krok dál ve své posedlosti dokonalými materiály a konstrukcemi, které umožňují co nejdokonalejší reprodukci zvuku. Také se rozhodla pro nekonvenční přístup k designu. Organické tvary viditelné v každém detailu ztělesňují design založený na fyzikálních zákonitostech. Tím je dosažena výjimečná kvalita zvuku.  Všechny materiály byly voleny podle principů akustického designu.

Atmosféra a detaily hudby

Sluchátka MDR-Z1R mají široký frekvenční rozsah, který nabízí luxusní přirozený zvuk jako v nahrávacím studiu, přehrávání až 120kHz při vysokém rozlišení. 70mm HD reproduktor rozšiřuje zvukový prostor a vytváří přirozený zvuk s kontrolovaným prouděním vzduchu a plochými rovinnými vlnami.

Tato sluchátka se vyrábějí v Japonsku, které je synonymem pro exkluzivní technické provedení, použití nejlepších materiálů a dokonalé řemeslné zpracování zaručující vrcholný zážitek z poslechu. Nový design krycí mřížky s Fibonacciho vzorem je inspirován výskytem Fibonacciho posloupnosti v přírodě. Rovnoměrné otvory zajišťují minimální zabarvení zvuku a věrnou reprodukci ve vysokém rozlišení. Díky nerezonujícím mušlím sluchátek, které nadbytečné rezonance eliminují, vytváří zvuk realistickou atmosféru a reprodukuje i sebemenší detaily. Dokonale se hodí pro pozdní večery v knihovně.

Tento špičkový výrobek se pyšní luxusním provedením každého komponentu, od ergonomických náušníků vyrobených z pravé kůže, přes lehký most z beta titanové slitiny, až po ochranný kryt mušle z nerezové oceli.  

Sofistikované a kultovní

Nejvyšší řada kultovního přehrávače Walkman® zahrnující modely NW-WM1Z a NW-WM1A byla zdokonalena tak, aby poskytovala nekompromisní kvalitu zvuku. Tyto hudební přehrávače umožňují výjimečný zážitek z poslechu a zvládnou přehrát hudbu v jakémkoli formátu od audia ve vysokém rozlišení až po nízkou kvalitu formátu mp3. Díky novému DSEE HX™ disponuje pěti režimy, mezi nimiž můžete volit podle toho, jaký typ hudby právě posloucháte: standardní, ženské hlasy, mužské hlasy, bicí, smyčce. Tato technologie přináší možnost „dopočítat“ hudební složky s nižším počtem bytů na kvalitu blížící se vysokému rozlišení. Nové přehrávače Walkman® umí reprodukovat hudbu čistě, přesně a přirozeně akusticky vyváženě.

Design je důležitý, protože slouží vysoké kvalitě zvuku. Proto je šasi sluchátek WM1Z, které dokazuje technologickou výjimečnost Sony, vyrobeno ze zlacené bezkyslíkaté mědi. Každý komponent byl vybírán s úzkostlivou péčí o detail.

Tento hudební přehrávač má vlastní přehledné menu, které nabízí různé režimy přehrávání, abyste si užili co nejlépe vaši oblíbenou hudbu. Optimalizovaný audiovstup a kontrola času jsou pouze příklady mnoha dalších špičkových vlastností zaručujících pohodový poslech. Kabel splétaný ze čtyř vodičů, který byl použit pro WM1Z, byl navržen ve spolupráci se společností Kimber KABLE®  a byl použit od zesilovače až po jack sluchátek. Tím bylo docíleno bohaté, expresivní, a přesto jemné kvality zvuku.

Tento kultovní přehrávač disponuje tolik žádaným bezdrátovým připojením přes Bluetooth® a LDAC™, takže můžete skladby přehrávat z nejrůznějších zdrojů.  

Do napájecího zdroje zesilovače byl vestavěn nově vyvinutý kondenzátor FT CAP (High polymer capacitor). Úžasná čistota vokálů i instrumentální hudby byla ještě zdokonalena a bylo dosaženo ostré, silné basové linky.

Pro ty z vás, kteří dáváte přednost elegantnímu hliníkovému designu šasi, je tu model NW-WM1A, který nabízí nízký odpor šasi pro jasnější a sytější basy. Pro výrobu sluchátek byl od zesilovače až po jack použit speciální kabel z bezkyslíkaté mědi, který zajišťuje působivou kvalitu zvuku.

Vysoce kvalitní zesílení

Sluchátkový zesilovač TA-ZH1ES zajišťuje jasný dynamický zvuk a při poslechu sluchátky umožňuje dosáhnout vyšší kvality zvuku. Tento produkt nastavuje nový standard pro sluchátkové zesilovače a nabízí výjimečnou kvalitu zvuku ve vysokém rozlišení (až DSD 22.4MHz/PCM 768kHz/32bit) pro opravdový zážitek z domácího poslechu hudby.

Hybridní obvody zesilovače D.A. Hybrid Amplifier Circuit jsou kombinací plně digitálního zesilovače S-Master HX™ od Sony a analogového zesilovače. Z obou si bere to nejlepší – jemné detaily zvuku jako u zesilovače S-Master HX a malé zkreslení jako u analogového zesilovače.  

Nově vyvinuté FBW šasi (Frame/Beam/Wall) kombinuje konstrukci typu W (Wall) se známou konstrukcí typu FB (Frame/Beam), která byla v sérii ES dál  zdokonalena. Stěna se vyrábí broušením extrudovaného hliníku a tvoří vroubkované tělo, které potlačuje nadměrné vibrace. Taky akusticky vyladěný panel pomáhá dosáhnout ideálního zvuku tím, že omezuje vibrace a rezonanci.

 

Zesilovač ZH1ES je vybaven novými technologiemi DSEE HX a DSD Remastering Engine, které konvertují zdroj PCM na DSD 11.2MHz a zachovávají tak dojem původního zvuku.

Kompatibilita je pro ZH1ES zásadní, takže i když si jej nejlépe užijete v kombinaci s novými sluchátky Z1R a WM1Z/WM1A, je kompatibilní i s dalšími modely. Nabízí různé vstupy a celou řadu vyvážených (symetrických) i nevyvážených výstupů, takže si můžete dopřát hudební zážitek ve vysoké kvalitě a použít různá sluchátka, aniž byste museli sáhnout ke kompromisům.

Cena MDR-Z1R je 2200€

Cena NW-WM1Z je 3300€

Cena NW-WM1A je 1200 €

Cena TA-ZH1ES je 2000€

Sluchátka a Walkman® řady Signature Series budou v obchodech dostupné od října 2016. Zesilovač se následně začne prodávat v listopadu.

– Konec –

 

Technické specifikace

 

Název modelu MDR-Z1R
Typ Uzavřená, dynamická (circumaurální)
Reproduktor 70 mm, kulatý typ (CCAW Voice Coil)
Citlivost 100 dB/mW
Frekvneční rozsah 4 Hz ~ 120,000 Hz
Impedance 64 Ω při 1 kHz
Maximální příkon 2,500 mW (IEC*)
Zapojení Pozlacený stereo mini konektor pro sluchátka, pozlacený vyvážený standardní sluchátkový kabel, konektor tvaru L
Hmotnost (bez kabelu) Cca. 385 g bez kabelu
Dodávané příslušenství Pozlacená redukce (stereo 3.5mm na stereo 6.3mm)

Sluchátkový kabel (cca. 3 m (118 1/8 in)), vyvážený kabel na připojení sluchátek (Cca. 1.2m (47 1/4 in))

Pevný obal

 

Název modelu NW-WM1Z
Dostupné barvy Zlatá
Interní paměť 256GB
Externí paměť microSD
Velikost displeje / Rozlišení 4,0 palce、TFT barevný LCD、FWVGA(854×480)
Podporované formáty Hudba: MP3/WMA)/FLAC/LINEAR PCM / AAC / HE-ACC / APPLE LOSSLESS / AIFF / DSD
Nastavení zvuku Přímý zdroj, 10 pásmový ekvalizér / tónová regulace, DSEE HX, DC fázový linearizátor, dynamický normalizátor
Životnost baterie Cca. 30 hodin (FLAC 24bit/96kHz)
Bluetooth Bluetooth®  v 4.2 profil: A2DP/AVRCP/OPP Kodek: LDAC/SBC
NFC Ano
Další funkce Zobrazení textu skladby, Sense Me TM Channels
Rozměry (vystupující části nejsou započítány) 65,3 x 123 x 19,9 mm
Hmotnost 455g
Dodávané příslušenství Walkman NW-WM1Z, USB kabel, kožené pouzdro, poutko na zápěstí, základní návod, uživatelský návod

 

Název modelu NW-WM1A
Dostupné barvy Černá
Interní paměť 128GB
Externí paměť microSD
Velikost displeje / Rozlišení 4,0 palce、TFT barevný LCD、FWVGA(854×480)
Podporované formáty Hudba: MP3/WMA)/FLAC/LINEAR PCM / AAC / HE-ACC / APPLE LOSSLESS / AIFF / DSD
Nastavení zvuku Přímý zdroj, 10 pásmový ekvalizér / tónová regulace, DSEE HX, DC fázový linearizátor, dynamický normalizátor
Životnost baterie Cca. 30 hodin (FLAC 24bit/96kHz)
Bluetooth Bluetooth®  v 4.2 profil: A2DP/AVRCP/OPP Codec: LDAC/SBC
NFC Ano
Další funkce Zobrazení textu skladby, Sense Me TM Channels
Rozměry (vystupující části nejsou započítány) 53,8 x 119,5 x 14,8 mm
Hmotnost 267g
Dodávané příslušenství Walkman NW-WM1Z, USB kabel, kožené pouzdro, poutko na zápěstí, základní návod, uživatelský návod

 

Název modelu TA-ZH1ES
Popis Sluchátkový zesilovač
Barva Černá
Rozměry (ŠxVxH) 210 x 65 x 314 mm
Hmotnost 4,4 kg
Připojitelnost Koaxiální vstup, optický vstup, linkový L/R vstup, linkový výstup z předzesilovače (fixní / variabilní)

Walkman / Xperia USB port (přední), USB B (zadní)

Kompatibilita formátů Nativní DSD do 22,4MHz, DSD DoP do 11,2MHz, PCM do 32bit / 768 kHz – USB B, nativní DSD do 11,2MHz, DSD DoP do 5,6MHz, PCM do 32bit / 384kHz – Walkman / Xperia port
Sluchátkový výstup Standardní vyvážený (4,4mm v průměru), 3 pólový mini (vyvážené připojení, 3,5mm v průměru) x 2, XLR (vyvážený 4 kolík), standard (6,3mm v průměru), Stereo mini (3,5mm v průměru)
Nastavení zvuku DSD remasterování, DSEE HX, DC fázová linearizátor,
Příslušenství Dálkový ovladač, vyjímatelné baterie, AC napájecí kabel, digitální kabel pro Walkman, USB kabel

O společnosti Sony

Sony Corporation je předním výrobcem v oblasti audio a video systémů, herních systémů, komunikací, zařízení a informačních technologií pro spotřebitelský segment i profesionální využití. Díky své nabídce hudby, videa, počítačových her, online zábavy a služeb má Sony pozici předního výrobce elektroniky a zábavního obsahu. Za fiskální rok končící 31. březnem 2016 společnost Sony vykázala roční obrat přibližně 72 miliard amerických dolarů. Globální webové stránky společnosti Sony: http://www.sony.net/