IBM a VMware rozšiřují své partnerství s cílem zjednodušit přijetí hybridního cloudu

Las Vegas/Praha, 8. září 2016 – Společnosti VMware (NYSE:VMW) a IBM (NYSE:IBM) na konferenci VMworld 2016 oznámily dostupnost prvních cloudových služeb na trhu, které umožní organizacím rychle a snadno přesouvat pracovní zátěž do cloudu. Globální partnerství mezi IBM a VMware, které již využívá přes 500 zákazníků, pomáhá organizacím rozšířit stávající pracovní zátěž do cloudu v řádu hodin, zatímco standardně by to trvalo týdny či měsíce. (TZ)

Již dříve v letošním roce se společnosti VMware a IBM rozhodly postavit jedné z nejpalčivějších výzev v oboru: rozšířit stávající VMware pracovní zátěž z prostředí u zákazníka do cloudu tak, aby nevznikly náklady a rizika spojená s použitím nových nástrojů, změnou architektury aplikací a novými bezpečnostními pravidly.

Obrovský zájem firem o VMware prostředí v IBM Cloud

Od té doby, co bylo nové řešení představeno, již 500 společných zákazníků začalo přesouvat svá VMware prostředí do IBM Cloud, včetně Marriott International, Clarient Global LLC a Monitise. IBM Cloud je pro uživatele VMware strategická cloudová platforma s téměř 50 vysoce škálovatelnými a vysoce zabezpečenými cloudovými datovými centry po celém světě. S ohledem na to, že téměř 100 procent zákazníků na žebříčku Fortune 100 využívá technologie VMware, je cílem partnerství zachovat a rozšířit investice zákazníků v rámci tisíců datových center.

„Velké podniky potřebují rychlý a snadný způsob, jak nasadit a přesouvat pracovní zátěž mezi prostředím zákazníka (on-premise) a veřejným cloudem,“ uvedl Robret LeBlanc, senior viceprezident, IBM Cloud. „Naše partnerství s VMware je pro mnoho firem lepidlem, díky kterému mohou zároveň rozšiřovat a vytvářet nové obchodní příležitosti a naplno využít své stávající investice do prostředí hybridního cloudu.“

IBM poskytuje první nabídku pro VMware Cloud Foundation jako plně automatizovanou službu

V rámci řešení VMware Cloud Foundation kombinuje VMware vedoucí řešení pro virtualizaci výpočetního výkonu, úložiště a sítí do jedné integrované platformy. Poprvé mohou organizace automaticky zprovoznit přednastavená prostředí softwarově definovaného datového centra (SDDC) od VMware v IBM Cloud v řádu hodin namísto týdnů až měsíců. Platforma integruje VMware vSphere, VMware Virtual SAN, VMware NSX a VMware SDDC Manager, a v rámci rozhodování o infrastruktuře nabízí zákazníkům širší možnosti.

Společně s novými službami vyškolilo IBM více než 4000 odborníků, kteří mají znalosti týkající se řešení VMware. Tento rozsáhlý tým prodejců a poradců poskytne zákazníkům odborné rady, aby mohli rozšířit své VMware prostředí do cloudu.

„IBM a VMware sdílejí společnou vizi a chtějí poskytovat zákazníkům snadnou cestu z datového centra do cloudu,“ uvedl Pat Gelsinger, CEO společnosti VMware. „Naše spolupráce byla tak úspěšná, že jsme se rozhodli ještě více investovat do řešení, díky kterým mohou naši zákazníci v rámci IBM Cloud nasadit softwarově definovaná řešení v řádu hodin a využít při tom veškerou automatizaci, na kterou jsou zvyklí ze svých vlastních datových center.“

Marriott zlepšuje zákaznické služby díky cloudu

Marriott International je globální společnost působící v oblasti hospitality, která provozuje více než 4500 v 88 zemích. Společnost neustále vyhledává nové způsoby, jak inovovat a zlepšit služby pro své hosty. Díky rozšíření svých VMware investic v rámci IBM Cloud bez nutnosti úpravy aplikací se mohou vývojové týmy soustředit na inovace a zachovat stávající IT investice.

„Naším cílem nejsou jen spokojení zákazníci, chceme, aby si naše služby pamatovali proto, že předčily všechna jejich očekávání,“ uvedl Alan Rosa, senior viceprezident pro technologie a IT bezpečnost ve společnosti Marriott International. „Ať už jde o rezervace pokojů, plánování příští rodinné dovolené nebo přípravu důležité firemní události, proces využívání našich služeb a produktů musí být zcela bezproblémový a přizpůsobený zvyklostem našich zákazníků. Díky rychlému nasazení nových personalizovaných aplikací jsme mohli opět o něco více inovovat naše služby. Partnerství mezi IBM a VMware nám dává výhodu, že můžeme pokračovat v tom, co umíme nejlépe, a zároveň rozšiřovat naše služby po celém světě s důvěryhodnými partnery po boku.“

Dále pokračuje znění tiskové zprávy v angličtině:

“IBM and VMware are making great strides to enable enterprise hybrid cloud adoption through automation,” Melanie Posey, vice president of Research, IDC’s Hosting and Managed Network Services. “The IBM – VMware partnership offers enterprises the ability to extend existing on-premises workloads to the cloud seamlessly without the need for a major IT operations overhaul, thus greatly simplifying the entire migration process.”

Dodatečné zdroje (v angličtině)

O IBM Cloud

IBM Cloud poskytuje rychlý, snadný a automatizovaný přístup ke službám veřejného, privátního i hybridního cloudu, který umožňuje firmám snížit své celkové náklady na IT, a zároveň zvýšit pružnost a produktivitu. IBM nabízí kompletní portfolio cloudových služeb podporujících široké spektrum aplikací včetně big data, analytických, mobilních a aplikací pro kognitivní computing. Více informací naleznete na www.ibm.com/cloud nebo @ibmcloud.

O VMware
Společnost VMware, světový lídr v oblasti cloudové infrastruktury a firemní mobility, pomáhá zákazníkům zrychlit digitální transformaci. VMware umožňuje firmám a organizacím osvojit si softwarově definovaný přístup k podnikání a IT díky Cross-Cloud ArchitectureTM a řešením pro datová centra, mobilitu a bezpečnost. S tržbami ve výši 6,6 miliard USD v roce 2015 má VMware více než 500 tisíc zákazníků a 75 000 partnerů. Sídlo společnosti se nachází v Palo Alto v Kalifornii. Další informace najdete na www.vmware.com/cz.