HP Inc. představuje nové portfolio tiskáren formátu A3, které mění segment s kopírkami

PRAHA, 13. září 2016 — Společnost HP Inc., světový lídr v tiskovém odvětví, představila rozsáhlou řadu multifunkčních tiskáren (MFP) formátu A3 zásadně měnící trh s tradičními kopírkami. Podrobnější tiskové materiály naleznete zde. (TZ)

Společnost rovněž oznámila definitivní dohodu o akvizici tiskové divize společnosti Samsung Electronics Co., Ltd. Hodnota transakce činí 1,05 miliardy USD, což z ní činí největší akvizici v tiskovém odvětví v historii HP.  Obě oznámení proběhla na globální partnerské konferenci HP.

Hlavní novinky v technologii MFP formátu A3 od HP:

  • Šestnáct tiskáren HP PageWide a LaserJet nové generace, přinášející inovace do segmentu kopírek
  • Zabezpečení tisku světové úrovně napříč zařízeními, dokumenty a daty
  • Pokročilé monitorovací systémy založené na cloudu a big data analýzách, které umožní detekci hrozeb a predikci budoucí potřeby údržby
  • Cenově dostupný barevný tisk díky nové generaci technologie HP PageWide

Po celá desetiletí kategorie tradičních kopírek postrádala inovační tlak nutný ke zlepšení efektivity provozu, lepší ochraně proti narušení bezpečnosti a zlevnění barevného tisku. HP toto mění novou generací multifunkčních tiskových řešení formátu A3, které do firemního tisku přinášejí jednoduchost, spolehlivost, snadný servis i zabezpečení.  

Díky nově spuštěnému programu pro prodejce Managed Print Specialist pak společnost HP může dodávat svoji řadu pokročilých MFP formátu A3 a řešení laserového tisku formátu A4 do kanceláří způsobem, který odpovídá probíhajícímu trendu v odvětví, nahrazovat tradiční jednorázové prodeje smluvně definovanými službami.

„Komplexnost tradičních kopírek činí jejich opravy a údržbu pro naše partnery i zákazníky příliš neefektivními,” říká Enrique Lores, prezident divize Imaging & Printing ve společnosti HP Inc.               „S využitím našich přelomových tiskových technologií můžeme změnit tento status quo prostřednictvím nové generace multifunkčních tiskáren formátu A3, které zlepšují celý proces používání i servisu zařízení a zároveň slouží jako odrazový můstek pro růst ve spravovaných tiskových službách. To chápeme pod pojmem od základů měnit firemní tisk.”

Nová generace multifunkčních tiskáren formátu A3

Společnost HP oznámila celé portfolio MFP formátu A3 včetně tří platforem PageWide a třinácti platforem LaserJet, které budou dostupné v 54 různých variantách s řadou volitelných a zákaznicky oblíbených doplňků jako je vestavěný sešívací odkládací zásobník, děrovačka, vysokokapacitní sešívání a stohování a vazač brožur. Širokou nabídkou volitelných funkcí HP poskytuje svým partnerům v distribučním kanálu řadu nových možností i cenovou flexibilitu k uspokojení všech požadavků jejich zákazníků.

Platformy HP PageWide Enterprise a Pro nabídnou cenově dostupný barevný tisk, který je nejrychlejší ve své třídě, a také nižší spotřebu energie, než u laserových zařízení.1, 2 Jednoduchá architektura HP PageWide – s pouhými třemi vyměnitelnými komponenty – pomůže partnerům v distribučním kanálu snížit servisní náklady. Jednoúčelová i multifunkční zařízení zvládnou tiskové rychlosti od 40 do 60 stránek/min. (až 80 stránek/min. v režimu běžné kanceláře). Zařízení HP PageWide Pro budou k dispozici od jara 2017, zatímco zařízení HP PageWide Enterprise budou dostupná na podzim 2017.

Zařízení HP LaserJet Managed MFP budou dostupná jakožto multifunkční tiskárny s barevným nebo černobílým tiskem a rychlostí tisku od 25 do 60 stránek/min. Nové tiskárny LaserJet nabídnou spolehlivé komponenty, krátkou dobu opravy a budou dostupné od jara 2017.

HP Smart Device Services

Společnost HP také představila HP Smart Device Services, sadu cloudových nástrojů a monitorovacích možností zařízení, které pomohou zlepšit celý proces servisu tiskových zařízení HP. Služba monitoruje, diagnostikuje a vykonává řadu servisních úkonů, což minimalizuje dobu mimo provoz a snižuje tím náklady. Kupříkladu předvídá nutnost opravy komponentu před jeho selháním a brání předčasné výměně inkoustové kazety či toneru.

Nástroj Smart Device Services je podporován na nových tiskárnách LaserJet formátu A3 a nových platformách PageWide Enterprise a Pro formátu A3. SDS je také kompatibilní s již prodávanými tiskárnami a multifunkcemi HP FutureSmart. SDS tedy zvýší servisní efektivitu u partnerů a zároveň zlepší provozuschopnost u zařízení zákazníků. Bude dostupný u kvalifikovaných partnerů v distribučním kanálu a to zdarma ke všem smluvně definovaným zařízením.  

Zabezpečení tisku světové úrovně

Zabezpečení tisku bylo pro HP klíčovým faktorem při vývoji nových MFP formátu A3. Zákazníci chtějí ochránit své intelektuální vlastnictví i důvěrné informace svých zákazníků. Zařízení HP PageWide a LaserJet Enterprise obsahují ty nejosvědčenější vestavěné funkce zabezpečení od HP jako HP Sure Start nebo běhový systém detekce průniku a whitelisting, které z nich dělají nejzabezpečenější tiskárny na světě.3 Zařízení HP PageWide Pro budou vybaveny nejlepšími funkcemi zabezpečení ve své třídě, jako například zabezpečený start nebo kontrola integrity firmwaru.4

Nová zařízení HP PageWide a LaserJet mohou být použita společně s bezpečnostními službami HP a portfoliem softwaru pro správu a zabezpečení HP JetAdvantage, včetně HP JetAdvantage Security Manager, jediného řešení na trhu, které umožňuje automatizovaný monitoring dodržování zásad zabezpečení tisku, což snižuje nároky na partnery při zabezpečování a správě těchto zařízení.

Programy a financování pro partnery v distribučním kanálu

Společnost HP představila i obchodní program založený na službách v distribučním kanálu na podporu úspěšnosti partnerů s prodejem nového portfolia tiskáren HP formátu A3. Kvalifikovaní partneři obdrží garanci cen, prodejní nástroje a servisní podporu.

HP Finanční služby (HPFS) rovněž poskytnou množství flexibilních investičních možností, aby svým partnerům a zákazníkům pomohly získat, financovat a užívat inovativní technologie tisku ve formátu A3.5

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

Výhledová prohlášení
Tato tisková zpráva obsahuje výhledová prohlášení, která obnášejí rizika, nejistoty a předpoklady. Pokud se taková rizika či nejistoty promění ve skutečnost, nebo se předpoklady HP ukážou jako nesprávné, výsledky společnosti HP Inc. (dále jako „HP“) a jejích konsolidovaných dceřiných společností se mohou zásadně lišit od toho, co výslovně nebo implicitně vyplývá z takových výhledových prohlášení a předpokladů.

Za výhledová prohlášení mohou být pokládána všechna prohlášení, která nejsou historickými fakty, například prohlášení ohledně plánů, strategií a cílů vedení společností pro budoucí kroky; jakákoli prohlášení ohledně očekávaného vývoje, výkonnosti nebo podílu HP na trhu s ohledem na produkty a služby; očekávané provozní a finanční výsledky, jakákoli prohlášení o očekávání nebo přesvědčení a jakákoli prohlášení o domněnkách, na nichž se zakládá cokoli z uvedeného.

Mezi zmiňovaná rizika, nejistoty a předpoklady patří uskutečňování a plnění kontraktů ze strany HP a jejích zákazníků, dodavatelů a partnerů; úspěšnost očekávaných výsledků; vliv makroekonomických a geopolitických trendů a událostí; tlaky konkurenčních firem na HP; rozvoj nových produktů a služeb a zlepšování stávajících výrobků a služeb pro splnění aktuálních potřeb zákazníků; reakce na nově vznikající technologická trendy; realizace kontraktů HP a jejích dodavatelů, zákazníků a partnerů; ochrana duševního vlastnictví a majetku HP, včetně duševního vlastnictví souvisejícího s licencemi třetích stran; integrace a ostatní rizika spojená s obchodními procesy a investičními transakcemi; přijímání a udržení klíčových zaměstnanců, předpoklady týkající se důchodového zabezpečení a dalších náklady související s odchodem zaměstnanců; očekávání a předpoklady týkající se načasování a nasazení programů pro další snižování nákladů, plány restrukturalizace a jejich integrace; důsledky nevyřízených pohledávek, vyšetřování, a sporů; a další rizika, jež jsou popsána ve výroční zprávě HP na formuláři 10-K za fiskální rok končící 31. října 2015, čtvrtletní zprávě HP na formuláři 10-Q za fiskální kvartál končící 31. ledna 2016, 30. dubna 2016, 31. července 2016 a v dalších oznámeních společnosti HP podaných americké Komisi pro cenné papíry a burzu (SEC). HP na sebe nebere žádný závazek a nemá v úmyslu tato výhledová prohlášení aktualizovat. Společnost HP rovněž doporučuje investorům sledovat svou webovou stránku pro vztahy s investory http://www.hp.com/investor/home, která je pravidelně aktualizována o nové informace.  

  1. Srovnání založené na specifikacích publikovaných výrobci nejrychlejších dostupných barevných firemních tiskáren formátu A3 v rozmezí 1 000-2 500 USD nebo 900 – 2 300 EUR a MFP v rozmezí 2 000 – 5 000 USD nebo 2 000 – 4 500 EUR k srpnu 2016, bez ostatních produktů HP PageWide a produktů s tržním podílem 1 % nebo nižším dle zprávy IDC k 2. čtvrtletí 2016. Rychlosti HP PageWide jsou založeny na režimu běžné kanceláře a nepočítají tisk první strany. Více se dozvíte na hp.com/go/printerspeeds.
  2. Tvrzení o spotřebě energie je založeno na srovnávacích datech zveřejněných na energystar.gov, které se týkají většiny barevných firemních tiskáren formátu A3 v rozmezí 1 000-2 500 USD nebo 900 – 2 300 EUR a MFP v rozmezí 2 000 – 5 000 USD nebo 2 000 – 4 500 EUR k srpnu 2016, bez ostatních produktů HP PageWide a produktů s tržním podílem 1 % nebo nižším dle zprávy IDC k 2. čtvrtletí 2016. Výsledky ovlivňuje nastavení zařízení. Skutečné výsledky se mohou lišit. Více se dozvíte na hp.com/go/pagewidebusiness.
  3. Tvrzení o ‘nejzabezpečenějších tiskárnách’ se vztahuje k zařízením třídy HP Enterprise představeným v roce 2015 a je založeno na zprávě HP za rok 2016 o vestavěných bezpečnostních funkcích porovnatelných tiskáren stejné třídy. Pouze HP nabízí kombinaci bezpečnostních funkcí pro kontrolu integrity až na úroveň BIOSu se samoopravujícími prvky. Aktualizace servisního balíčku FutureSmart může být nutná pro aktivaci bezpečnostních funkcí. Tvrzení o nejlepším zabezpečení ve své třídě je založeno na zprávě HP o vestavěných bezpečnostních funkcích porovnatelných profesionálních tiskáren formátu A3 k srpnu 2016. Pro další informace navštivte: www.hp.com/go/printersecurityclaims. Pro seznam kompatibilních produktů navštivte: http://h20195.www2.hp.com/V2/GetDocument.aspx?docname=4AA6-1178ENW

Pro další informace navštivte: www.hp.com/go/printersecurityclaims

  1. Tvrzení o nejlepším zabezpečení ve své třídě je založeno na zprávě HP o vestavěných bezpečnostních funkcích porovnatelných profesionálních tiskáren formátu A3 k srpnu 2016. Pro další informace navštivte: www.hp.com/go/printersecurityclaims.
  2. Financování a nabídka služeb dostupná prostřednictvím společnosti Hewlett-Packard Financial Services Company a jejích dceřiných společností a přidružených organizací (souhrnně HPFSC) v jistých zemích je předmětem schválení úvěru a zhotovení standardní dokumentace HPFSC. Úrokové míry a podmínky jsou založeny na mírách úvěrů zákazníků, druhu nabídky, služeb a/nebo druhu vybavení a možností. Ne všichni zákazníky musí vyhovět požadavkům. Všechny služby a nabídky nejsou dostupné ve všech zemích. Mohou se na ně vztahovat i další restrikce. HPFSC si vyhrazuje právo kdykoli bez upozornění změnit nebo zrušit tento program.

 

Tagged