Slovak Telekom předvedl přenos dat v 4G síti s využitím LTE-A technologie Ericsson

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a Slovak Telekom předvedli úspěšný test přenosu dat prostřednictvím bezdrátového LTE-A řešení s rychlostí až do 900Mbps. Veřejné testování přenosu představuje pokračování dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi Ericsson, Slovak Telekom a Qualcomm Technologies, dceřinou společností Qualcomm Incorporated. Cílem této spolupráce je přinášet na Slovensko nejnovější telekomunikační technologie a podporovat Slovak Telekom při poskytování té nejlepší uživatelské zkušenosti svým zákazníkům. (TZ)

Software Ericsson Radio System, využívaný v komerční síti Slovak Telekomu, umožnil přenos LTE třídy Gigabit s nejvyššími rychlostmi přenosu dat až do 900Mbps. Při testování bylo použito vybavení RAN (radiová přístupová síť) od Ericssonu, nainstalované a komerčně využívané v síti Slovak Telekom, a také modem Qualcomm® Snapdragon™ X16 LTE. Řešení podporuje maximální propustnost dat 900 Mbps díky aplikování schopnosti 3x carrier aggregation v kombinaci s 256QAM modulačním schématem a 4×4 MIMO v 40MHz spektru.

“Slovak Telekom pokračuje v úspěšném využívání širokého spektra z aukce a současně i nabytých zkušeností s LTE sítí pro další klíčový test v reálné síti na Slovensku. Opět jsme posunuli možnosti naší sítě na další úroveň a po testech do 300 a 375 Mbps jsme se posunuli výrazně výše – až k rychlostem do 900 Mbps. Tento významný krok ještě více potvrzuje schopnost Slovak Telekomu posílit své postavení technologického lídra na slovenském trhu,“ uvedl Branimir Marič, výkonný ředitel pro technologie a sítě společnosti Slovak Telekom.

Slovak Telekom pracuje na pokrytí LTE sítí na celém území Slovenska od roku 2013. S cílem zlepšit uživatelskou zkušenost Slovak Telekom a Ericsson paralelně spolupracují na rychlosti LTE sítě, zlepšování její kvality a zároveň i její rozšiřování.

“Ericsson ve spolupráci se společností Slovak Telekom přináší na slovenský trh nejnovější LTE technologie a pomáhá tak svým zákazníkům poskytnout tu nejlepší uživatelskou zkušenost. Po předchozích úspěšných testech, které proběhly v komerční síti, znamená dnešní prezentace další důležitý krok v rámci dlouhodobé spolupráce mezi společnostmi Slovak Telekom a Ericsson. Jsme přesvědčeni, že v tomto můžeme přispět, a podpořit tak Slovak Telekom v dalším rozvoji slovenského telekomunikačního trhu,“ uvedl Mats Otterstedt, prezident společnosti Ericsson pro střední Evropu.

Spolupráce Ericsson a Slovak Telekom trvá již téměř dvě desetiletí. Ericsson je výhradním dodavatelem řešení 2G / 3G / LTE RAN a Circuit Switched Core pro Slovak Telekom. Ericsson zároveň dodává i IMS a další služby pro pevnou síť.

POZNÁMKY PRO REDAKTORY:

Tiskovou zprávu v anglickém jazyce naleznete ZDE.

Briefing, prezentace, videa a další materiály:

www.ericsson.com/press a www.ericsson.com/investors

O společnosti Slovak Telekom, a. s.

Slovak Telekom je největší slovenský multimediální operátor s dlouholetými zkušenostmi a zodpovědným přístupem k podnikání. Své produkty a služby pod značkou Telekom nabízí jednotlivcům, domácnostem i firemním zákazníkům prostřednictvím pevné i mobilní sítě. Na trh přináší mezinárodní poznatky, inovativní řešení a nejnovější technologické trendy. Slovak Telekom je součástí nadnárodní skupiny firem Deutsche Telekom Group. Její majoritním akcionářem je společnost Deutsche Telekom Europe B.V. se 100% podílem akcií.

O společnosti Ericsson

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváří propojenou společnost (Networked Society), která umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Nabídku Ericsson tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií, určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od společnosti Ericsson uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace, společnost zajišťuje servis sítí s více 2,5 miliardami uživatelů.

www.ericsson.com  
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

www.youtube.com/user/ericsson