Canon uvádí nový vysoce výkonný síťový skener imageFORMULA ScanFront 400 pro rychlou digitalizaci dokumentů

PRAHA, 19. září 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila svůj nový vysoce výkonný samostatně použitelný síťový skener – imageFORMULA ScanFront 400. Canon nejnovější model navrhl speciálně tak, aby zvládl digitalizaci různorodých dokumentů a naplnil požadavky spojené s dynamickými firemními workflow. (TZ)

Vysoká rychlost i kvalita v jakémkoli prostředí

Canon imageFORMULA ScanFront 400 umožňuje vysokorychlostní skenování široké škály rozličných dokumentů a vedle běžných formátů A4 a A5 si poradí i s vizitkami nebo cestovními doklady. Uživatelé mohou velmi snadno skenovat i obálky, brožury a skládané dokumenty, a to díky technologii ultrazvukové detekce dvojitého podávání včetně podpory opakovaného podání a uvolnění dokumentu.

Elegantní a kompaktní design předurčuje model imageFORMULA ScanFront 400 k různorodému použití – od sdíleného zařízení v kancelářích a HR odděleních až po samostatný skener na bankovních přepážkách a v centrech zákaznických služeb na prodejnách.

Canon imageFORMULA ScanFront 400 se může pochlubit rychlostí skenování až 45 str./min., spolehlivým podavačem pro 60 listů a maximální denní zátěží 6 000 stran. Nejnovější přírůstek do rodiny skenerů značky Canon tak skvěle drží krok s požadavky i těch nejnáročnějších pracovišť.

Moderní skenovací workflow

Díky novému skeneru lze mít spolehlivou digitální podobu dokumentů k dispozici rychleji a jednodušeji než kdykoli dříve. Za skvělou použitelností stojí zejména intuitivní uživatelské rozhraní, které je založené na operačním systému Linux a využívá výhod jasného a citlivého dotykového displeje s úhlopříčkou 25,7 cm (10,1 palců). Skener pro svůj provoz nevyžaduje osobní počítač ani žádný další software a zákazníci ho mohou snadno připojit k síti a získat tak možnost bezpečného skenování do elektronické pošty, do sdílených složek, na FTP servery a na USB zařízení i k odeslání faxem nebo k přímému tisku – cokoli z toho na několik jednoduchých kroků.

Zákazníci navíc mohou svá každodenní workflow dále optimalizovat, a to pomocí uživatelsky definovatelných tlačítek. Tato speciální tlačítka lze přiřadit nejen k nejčastěji používaným funkcím a cílům skenování, ale také ke konkrétním uživatelům. Výsledné prostředí tak umožnuje bezchybné skenování pouhým stiskem jednoho tlačítka.

Bezpečnost a integrace

Nejnovější zařízení staví na působivé škále bezpečnostních vlastností a funkcí značky Canon. Vedle unikátních možností pro řízení přístupu uživatelů se může imageFORMULA ScanFront 400 pochlubit také zabezpečením na úrovni zařízení i samotných dokumentů. Mezi pokročilé možnosti patří například podpora autentizace vůči LDAP, Active Directory nebo bezpečný přenos souborů prostřednictvím protokolů FTPS/SMTPS a SFTP.

Uživatelé mohou ke každému skenu vytvářet – a spolu s ním zasílat – individuálně přizpůsobená metadata, která zjednodušují třídění dokumentů i integraci skeneru do stávající podnikové informační architektury a dokumentových workflow. K dispozici je navíc i sada pro vývoj webových aplikací, díky které mohou systémoví integrátoři přizpůsobit stávající software nebo vyvinout aplikace zcela odpovídající představám konkrétního zákazníka.

„Nový skener imageFORMULA ScanFront 400 je ideálním modelem pro moderní pracoviště,“ říká Jiří Jedlička, produktový manažer divize dokumentových skenerů ve společnosti Canon. „Díky spojení snadné použitelnosti s pokročilými skenovacími možnostmi získávají uživatelé spolehlivé a univerzální zařízení pro bezproblémové a vysoce kvalitní  skenování. Díky kompaktním rozměrům tohoto vyhrazeného síťového skeneru mají firmy k dispozici výkonné skenovací řešení s možností centrální správy, které mohou provozovat co nejblíže ke svým zákazníkům. A samozřejmě tak i ušetřit na nákladech za další počítače, licence a údržbu.“

Nový skener imageFORMULA ScanFront 400 bude v prodeji na všech obchodních místech společnosti Canon a u vybraných evropských distributorů od konce října 2017.

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.