Pneumatiky.cz: Když e-shop přivádí kamenným pneuservisům zpět zákazníky

12. 10. 2016, Ostopovice. Ještě nedávno platilo, že pneuservisy viděly v e-shopech s gumami své přímé konkurenty. Vždyť v Česku se 35 % všech pneumatik prodá online a toto číslo dál poroste. Pokud však chtějí internetové obchody prosperovat dlouhodobě, je právě spolupráce s kamennými pneuservisy nezbytná cesta. Ideálním řešením je například volba přezutí online. Právě na výměnu pneumatik totiž řidiči čekají během sezóny až tři týdny. (TZ)

E-shop Pneumatiky.cz svoje rozhodnutí o rozšiřování služeb podložil jasnými čísly, která získal ze zákaznických anket a na základě interních analýz. 78 % Čechů totiž čeká s přezutím na přelom října a listopadu, kdy je výměna pneumatik povinná. Přitom 85 % motoristů by rádo přezulo druhý den po dodání pneumatik a obvolali by kvůli tomu až 5 pneuservisů. „V nejsilnější části roku se navíc za pouhých 20 dní prodá 40 % celkového ročního objemu zimních gum,“ prozradil ředitel Pneumatiky.cz, Vojtěch Schwangmaier.

Z těchto údajů je zřejmé, že není reálné, aby běžné kapacity přepravních společností nebo pneuservisů mohly tento extrémní skokový nárůst zvládnout bez prodloužených čekacích lhůt. Zásadní změnu přináší možnost vyřešit nákup pneumatik i objednání pneuservisu online v jednom kroku – během krátké doby tuto službu využilo téměř 1 000 řidičů.

„Hodně jsme o tomto problému přemýšleli a našli jsme řešení – spojení objednávky pneumatik a konkrétního pneuservisu do jednoho kroku. Nyní zasíláme zákazníkům pneumatiky přímo do vybraného servisu a odezva je víc než skvělá,“ upřesnil Vojtěch Schwangmaier za Pneumatiky.cz a doplňuje: „Že nebylo propojení online světa a kamenných provozoven pneuservisů vůbec snadné, asi není nutné připomínat. Ale našli jsme silné partnery z řad pneuservisních sítí a zvládli jsme to. Pneuservisy jsou spokojené, že jim posíláme zákazníky a naši zákazníci také, protože jsme jim dokázali řádově usnadnit každoroční starost s přezouváním.

O e-shopu Pneumatiky.cz:

Internetový obchod www.pneumatiky.cz je jedním z největších a nejspolehlivějších prodejců pneumatik a alu kol v České republice. Nabízí nejširší výběr pneumatik, alu disků, ocelových disků, sněhových řetězů a doplňkového sortimentu od více než 45 výrobců. Samozřejmostí je nejkratší možná doba dodání a garantovaná kvalita služeb. Spolehlivost internetového obchodu navíc potvrzuje spokojenost mnoha zákazníků, protože podle nezávislého nákupního rádce Heureka.cz si drží zlatý standard „Ověřeno zákazníky“ a dlouhodobě ho doporučuje více než 96 % nakupujících.