Přehled modelů Philips TV 2016

Praha, 6. října 2016 – Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, představila své poslední modely pro rok 2016 a uzavřela tak nabídku televizorů pro letošní rok. Philips TV přidal chytré funkce Smart TV nově i do řady 5000, což znamená, že více než 90 % letošních televizorů Philips je nyní chytrých a z toho přes 70 % využívá platformu Android. Drtivá většina letošních modelů navíc získala certifikaci Českých Radiokomunikací, která potvrzuje kompatibilitu s budoucím vysílacím standardem. (TZ)

Níže přinášíme kompletní přehled všech produktových řad včetně jejich klíčových charakteristik:

Řada 4000

Do řady Philips TV 4000 byla nově přidána podpora HEVC pro možnost příjmu nového standardu vysílání. Produkty řady 4000 mají výkon 200 PPI (Picture Performance Index) a přicházejí se zpracováním obrazu Digital Crystal Clear, dvěma HDMI konektory a jedním USB 2.0 propojením. Nové televizory této nejnižší řady disponují dvěma tunery: pro pozemní a pro satelitní příjem.

Řada 5000

Řada 5000 představuje ve srovnání s modely řady 4000 jasný pokrok z hlediska výkonu a designu, jedná se také o nejnižší řadu, ve které je možné najít modely vybavené Smart funkcemi a systémem Android. Novým modelem v této sérii je Philips TV 5301, který přináší možnosti Philips Smart TV a podporuje příjem HEVC už v jedné ze základních řad televizorů Philips.

Řada 5000 také přichází s unikátním konceptem v nabídce televizorů Philips, s modelem 5231, 24palcovým televizorem, který efektivně kombinuje malou obrazovku a Bluetooth reproduktor do jednoho integrovaného řešení, to vše v elegantním bílém provedení. Unikátní design 5231 získal na začátku roku prestižní designové ocenění Red Dot Product Design Award.

Fotografie: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5Gatnah0Ik9Z5ka5aDm6bj

Fotografie 5231: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5GatnaiBaE13i8k-d6j15g

Řada 6000

Televizory řady 6000 nabízejí široký výběr modelů v Ultra HD a u některých z nich si můžete vychutnat také výrazný kontrast technologie HDR. V této řadě naleznete také první modely s jedinečnou technologií Philips Ambilight.

Platforma Android TV je dostupná i v sérii 6000. Android má k dispozici čtyřjádrové procesory pro vyšší výkon a dálkové ovladače s QWERTY klávesnicí umístěnou na spodní straně ovládání pro snadnější ovládání a vyhledávání v rozhraní  Android TV.

Modely série 6500 nabízejí vylepšené zpracování obrazu, dokonalejší zobrazení pohybu a výraznější světelné podání díky použitým high-end chipsetům, technologiím Pixel Precise Ultra HD Processing, Perfect Natural Motion a 100Hz nativním panelům. Konstrukce řady 6000 nabízí hi-endové provedení, zejména u modelů 6500 s úpravou z lehkého kovu a chromovaným tenkým obloukovitým stojanem, který vzbuzuje dojem, že se televizor vznáší v prostoru.

Fotografie: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5GatnahhfenNhFU8OSH8Qx

Řada 7000

Přechod do řady 7000 přináší navíc panely se širokým barevným gamutem, pokročilé obrazové technologie a třístranný Ambilight u každého modelu.

Kromě obrazové kvality je pro řadu 7000 významná i kvalitu zvuku, která se vyznačuje vysokým výkonem systému 2.1. Za obrazovkou se nachází zvukový systém využívající patentovanou technologii Triple Ring Driver, akustického měniče ve tvaru prstence s integrovaným basovým portem, zaručujícím hluboké, ale věrné podání basů. Model 7181 jde se zvukovou kvalitou ještě o krok dál, když přidává „viditelný zvuk“ (Visible sound) se samostatným 15W zvukovým panelem zabudovaným do přední části sestavy.

Vrcholem řady 7000 je model 7601 integrující mnohé technologie dříve používané v nejvyšších modelech Philips řady 9000, včetně lokálního 2D stmívání 128 nezávislých LED segmentů, které mohou generovat špičkový světelný výkon až 700 Nit (700 cd/m2), čímž posunují tento model mezi televizory s označením HDR Premium.

Zpracování Philips Premium Colour pomáhá modelu 7601 reprodukovat až 2250 trilionů barev a v kombinaci s technologií Perfect Pixel Ultra HD Processing dosahuje výjimečné kvality obrazu se skóre 2600 PPI. I díky vysokému skóre získal televizor ocenění EISA 2016.

7601 má originální chromovaný stojan, broušené hliníkové rámečky a leštěné hliníkové strany s tmavě stříbrnou úpravou.

Fotografie: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5GatnahjjlOGv5X1DMPuih

Řada 8000

Řada 8000 je vyhrazena pro prémiové televizory s unikátními obrazovými i zvukovými vlastnosti.

U modelu 8601 najdete originálně řešený zvukový systém s 16 neodymovými měniči, které jsou umístěné ve dvou odnímatelných sloupcích reproduktorů. Tyto sloupce je možné odejmout a umístit na přídavné stojany s aktivními reproduktory. Citlivé použití chromu a leštěného hliníku dávají modelu 8601 sofistikovaný, moderní vzhled, zatímco chromovaný stojanový oblouk opět vytváří dojem, že televize pluje v prostoru.

Ambilight hraje klíčovou roli u všech televizorů Philips střední a vyšší třídy. Vrcholem je pak 65″ model 8901 Ambilux, který používá devět piko projektorů, které promítají na zeď za televizorem rozšířený obraz se zřetelnými detaily a vysokým kontrastem.

Fotografie: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5GatnaiGHDIIFzLDEE_Mw5

901F

Absolutní špičkou mezi letošními modely je televizor Philips 901F, první OLED televizor společnosti a první, který kombinuje široký barevný gamut OLED panelu s technologiemi Philipsu. Technologie Perfect Pixel Ultra HD zajišťuje vysoké rozlišení, dokonalý kontrast a technologie Perfect Natural Motion se systémem Perfect Colour, používající 17bitový barevný booster, umožňuje zobrazení mimořádně ostrých snímků, plynulého pohybu a více než 2250 trilionu barev.

Celkový výsledek má neuvěřitelné výkonové skóre 3800 PPI a maximální světelný výkon 700 Nit (700 cd/m2), čímž se 901F stal prvním televizorem Philipsu, který splnil podmínky pro označení HDR Perfect Standard.

Živost barev na obrazovce a mimořádně vysoký kontrastní poměr dále umocňuje třístranný systém Ambilight. Model 901F také disponuje zvukem 6.1, 30W systémem s 15W šesti dopředu orientovanými zvukovými měniči, umístěnými v integrované zvukové liště pod obrazovkou a 15W vzadu umístěným patentovaným systémem Triple ring s integrovaným basovým portem, který se stará o dodávku pořádné porce nezkreslené basové složky.

Fotografie: https://1drv.ms/f/s!AtGcFc5Gatnah3WRjFXi3SdtZnE8

Produktová nabídka televizorů Philips je široká a vybere si z ní skutečně každý typ zákazníka.

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguayi, Paraguayi a vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

 

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte http://www.tpvision.com/press-room/

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate  
Instagram: https://instagram.com/philipstvs