Oblíbené stativy Rollei C5i a Rollei C6i v karbonovém provedení

V Brně, 1.11 2016 – Na náš trh přicházejí nové stativy značky Rollei, která uvádí karbonové varianty oblíbených modelů Rollei C5i a větší C6i. Tyto již tak skvělé modely jsou nyní díky karbonu ještě lehčí a odolnější. (TZ)

Rollei C5i Carbon a Rollei C6i Carbon jsou vyrobeny z vysoce kvalitního 8 vrstvého karbonu, který umožňuje použití těchto stativů i v náročných podmínkách při fotografování v přírodě. Jsou odolné i proti slané vodě a písku, které jsou pro většinu běžných stativů likvidační. Pro stabilní a bezpečné umístění v terénu jsou stativy vybaveny integrovanými hroty, standardně umístěnými pod gumovou „čepičkou“ pro běžné použití.  

Panoramatické kulová hlava, která je součástí dodávky pro oba stativy, lze otáčet o 360° posouvat, zamykat nebo i sklopit. To umožňuje přesné vyrovnání do vodorovné nebo svislé polohy pomocí vodováhy, která je umístěna na hlavě stativu. Díky své vysoké nosnosti, až osm kilogramů v případě stativu Rollei C5i Carbon, nebo dvanáct kilogramů v případě Rollei C6i Carbon, jsou stativy vhodné i pro profesionální video kamery a DSLR fotoaparáty.

Vzhledem k možnosti převrácení středového sloupku, jsou oba stativy vhodné i pro makro fotografy. Takto umístěným středovým sloupcem, lze pořídit fotografie z netradiční perspektivy, z výšky pouhých 2,5cm nad zemí. Navíc oba stativy mohou být snad přeměněny v několika krocích také na Monopod. Uchycení Arca-Swiss kompatibilní zaručuje rychlé a bezpečné upnutí, nebo uvolnění fotoaparátu ze stativu.

Protiskluzová pěnová rukojeť padne do skvěle ruky, čímž je uchopení příjemné a jisté i za chladného počasí.

Součástí balení pro oba stativy je panoramatická kulová hlava, hák pro přídavnou zátěž, šestihranný klíč na rychloupínací desku, stativ, cestovní pouzdro a kapsu na opasek pro monopod.

Specifikace

Rollei C6i Carbon:
Maximální výška 171.5 cm
Minimální výška 2.5 cm
Délka ve složeném stavu 47.5 cm
Maximální zatížení 12 kg
Váha s hlavou 1,627 g
Monopod Se středovým sloupcem Bez středového sloupce
Maximální výška 179.5 cm 143 cm
Minimální výška 89.5 cm 53.5 cm
Váha s hlavou 804 g 681 g
Rollei C5i Carbon:
Maximální výška 157.5 cm
Minimální výška 2,5 cm
Délka ve složeném stavu 43.5 cm
Maximální zatížení 8 kg
Váha s hlavou 1,335 g
Monopod Se středovým sloupcem Bez středového sloupce
Maximální výška 164.5 cm 131.5 cm
Minimální výška 82 cm 49 cm
Váha s hlavou 654 g 568 g

Ceny a záruka:

Na stativy Rollei C5i Carbon a Rollei C6i Carbon se vztahuje záruka 24 měsíců

Doporučená maloobchodní cena stativu Rollei C5i Carbon činí 6 790,- s DPH a u stativu Rollei C6i Carbon činí 7 990,- s DPH

Více informací: www.rollei.cz nebo http://www.rollei.com/

O společnosti Rollei

Společnost Rollei má tradici již od roku 1920 ve městě Braunschweig (Brunswick), kdy Paul Franke roku 1916 vymyslel nový druh fotoaparátu na svitkový film známý jako Rolleiflex a poté založil spolu s investorem Reinholdem Heideckem obchodní firmu “Franke & Heidecke”. Tyto dvouoké zrcadlovky brzy díky své kvalitě a preciznímu zpracování dobyly svět a značka Rollei se stala uznávanou značkou kvality a ikonou ve fotografickém průmyslu.

Od roku 2015 se společnost jmenuje Rollei GmbH & Co. KG a působí ve více než 20 evropských zemích jako výrobce vysoce kvalitních akčních kamer, fotoaparátů, stativů a dalšího foto příslušenství. Společnost Rollei klade stále maximální důraz na prémiovou kvalitu a tím tak pokračuje v historii jména značky Rollei.