České vývojářské studio vsadilo vše na jednu kartu: Na klasické adventury pro mobily

Praha 4.11.2016: Po loňském uvedení dvoudílné série adventure her Mutanti vs. Vyvolení, jejíž první díl s názvem Únos si již stáhlo přes 50 tisíc hráčů z celého světa, přichází nyní malé české herní studio GameStylus s dalšími třemi sériemi klasických adventure her. V hlavních rolích budou tentokrát čarodějnice Alice, lovec vesmírných pokladů David a Robert na ostrově 16 sester. (TZ)

GameStylus sází na klasické adventure hry, ve kterých hráč sbírá a šikovně využívá nejrůznější předměty – a také řeší logické úkoly tak, aby na vlastní kůži zažil celý příběh. Na webových stránkách GameStylus.com přitom tvoří své hry nejen kmenoví členové studia – svou adventuru si tu může vytvořit kdokoli. Aktuálně je zde zaregistrováno přes 1000 tvůrců z celého světa. Výsledné hry jsou určeny pro mobilní zařízení s OS Android a iOS.

Nejnovější dvoudílná série her o čarodějnici Alici, která právě vychází, je opět ručně kreslená a animovaná. V prvním díle, který je zdarma – a bez jakýchkoli nákupů i bez reklam – se Alice ocitne v Polepšovně pro čarodějnice. Kdo a proč ji tam zavřel? Dá se odtud utéct? A co se stane pak? To jsou jen tři z řady otázek, jejichž zodpovězení je na hráčích.

Současně vychází i druhý díl s názvem Alice a dračí magie, který přímo navazuje na první příběh. Alice se v něm ocitne v magickém světě, kde bude konečně moci začít plně využívat svých neobyčejných schopností. Pokud ji ovšem nechytí – protože holky z Polepšovny pro čarodějnice tu vrchnost opravdu nemá ráda. Druhý díl je opět bez reklam i bez nákupů v aplikaci, jeho stažení přijde na 42 Kč.

Ještě letos na podzim vyjde i dvojdílná série her o lovci pokladů, kterých po poslední vesmírné koloniální válce zůstalo na různých planetách nepřeberné množství. Jen je třeba vědět, kde hledat. A nenechat se předběhnout. Tohle ovšem David ví – anebo to s hráčovou pomocí rychle zjistí. I Lovci vesmírných pokladů mají ručně kreslenou a animovanou grafiku v duchu klasických point-and-click adventur. Ta je již zcela připravena a nyní probíhají práce na programovém definování logiky lokací hry.

Na přelomu let 2016/2017 se pak hráči mohou těšit na celkově čtvrtou sérii dobrodružných her, v níž se Robert z ničeho nic ocitne na ostrově 16 sester. Ty jsou mladé, krásné, ale… Ale něco tu nehraje… Co to je? Zkoumání všech záhad je už na hráčích. Ostrov 16 sester se od předchozích sérií liší v tom, že jako první hra od GameStylus nabídne nikoli kreslenou, ale předrenderovanou 3D grafiku. Na ní se nyní podle již napsaného scénáře pracuje.

Všechny hry běží na vlastním engine GameStylus, u kterého průběžně dochází k dalším a dalším vylepšením. I loni vydaná série Mutanti vs. Vyvolení tak například letos dostala vylepšené uživatelské rozhraní nebo takzvaný SuperHelp, díky němuž hráči v okamžiku, kdy si nevědí rady, jak dál, najdou okamžitou pomoc.

Všechny hry jsou vícejazyčné, mimo jiné v Češtině a v Angličtině.

Screenshoty z prvních tří sérií her jsou k dispozici zde:

http://gamestylus.com/adventure-game-screenshots-download-1-216

Všechny hry GameStylus na Google Play:

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Bispiral,+s.r.o.

Všechny hry GameStylus na iTunes (iOS) (nejnovější série se pro iOS připravuje):

https://itunes.apple.com/us/developer/bispiral-s.r.o./id1064960903