Televize a KODI spolu tvoří ideální pár

KODI, dříve známé jako XMBC, je mediální centrum, které umožňuje přehledně setřídit a přehrávat všechny vaše filmy a seriály, domácí videa a fotografie i hudbu, ať už jsou uloženy na disku, nebo je streamujete z internetu. A jak lépe si vychutnat film, než z pohodlí gauče na velké televizi s kvalitním obrazem? Spojení multimediálního centra KODI a televizorů s Android TV je tedy jasná volba pro všechny, kteří se již nechtějí spokojit s běžným vysíláním, ale chtějí si rychle a snadno pustit jakýkoliv film, na který mají zrovna náladu. (TZ)

Tato oblíbená aplikace rozpozná hudbu a filmy uložené na USB nebo na počítači, setřídí je a automaticky k nim importuje z internetu popisky, obrázky nebo trailery, takže si můžete listovat ve videotéce, která se svým vzhledem směle vyrovná placeným službám. KODI ovšem umožňuje také streamovat filmy uložené na internetu, takže již nemusíte čekat, až se vám film stáhne, ale stačí si vybrat některý kousek z dostupné nabídky a jenom jej pustit.

Vývojáři z KODI zřejmě počítají se stále častějším použitím jejich aplikace na televizi a proto se na svých stránkách pyšní velkým přehledným menu a jednoduchým ovládáním s pomocí dálkového ovladače. KODI, přizpůsobené pro platformu Android TV, si z obchodu Google Play mohou zdarma stáhnout všichni vlastníci televizí Philips s tímto operačním systémem. Sledování filmů na malé obrazovce notebooku nebo monitoru se tak stává minulostí. Pomocí KODI uděláte ze své televize multimediální centrum s přehledně seřazenou nabídkou filmů, seriálů i online vysíláním bez nutnosti mít neustále kabelem připojený počítač.

Android TV, který naleznete v televizorech Philips, nabízí mnoho užitečných aplikací a nepřeberné množství her, ale KODI mezi nimi určitě vyčnívá, protože posouvá na novou úroveň hlavní princip televize – sledování seriálů a filmů. Díky KODI již není nutné omezovat se na klasické programové vysílání, ale můžete si velmi snadno vybrat jakýkoliv film podle nálady, kdykoli si jenom vzpomenete.  A díky intuitivnímu ovládání je aplikace vhodná téměř pro každého, od malých dětí, až po technicky méně zdatné seniory.