Toshiba představuje na našem trhu poprvé 13“ notebooky Portégé A30-C

Praha, Česká republika, 15. listopadu 2016 – Společnost Toshiba Europe GmbH představuje na našem trhu zcela nový koncept profesionálního notebooku v lehkém magnesiovém těle s displejem o úhlopříčce 13“ – Portégé A30-C. Přístroj charakterizuje na první pohled bytelné, ale přesto lehké šasi s hmotností od 1,5 kg (dle konkrétní konfigurace). Notebook je připraven na každodenní práci, cestování a vydrží i méně šetrné zacházení. V tomto ohledu otestoval vlastnosti profesionálních notebooků Toshiba populární český cestovatel ve žlutých Trabantech, Dan Přibáň, který s nimi projel již dva kontinenty – Jižní Ameriku a Austrálii. Srdcem nového přístroje je procesor 6. generace Intel® Core™ i3 nebo i5, se kterými vydrží Portégé A30-C pracovat na baterie až 10 hodin. (TZ)

portege-a30-c_02_keys-backlight_win10

Odolnost, spolehlivost a zabezpečení

Portégé A30-C patří mezi notebooky, které jsou optimalizovány pro náročné firemní využití v režimu 24/7. Jeho vlastnosti byly ověřeny náročnými testy H.A.L.T. (Highly Accelerated Lifestyle Test), které provádí nezávislý německý institut TÜV Rheinland®. Součástí testů byly i zkoušky odolnosti proti tlaku na víko s hmotností 100 kg, pádu, polití, vysokým vibracím nebo také reakcím na prudkou změnu teplot z -25 °C na 70 °C během 10 minut. Další testy H.A.L.T. simulují reálné používání notebooku po dobu tří až pěti let.

Portégé A30-C je vybaven pohodlnou a tichou klávesnicí odolnou proti polití, která bezpečně udrží až 30 ml tekutiny. V případě polití tak dá uživateli dostatek času na uložení rozdělané práce a bezpečné vypnutí přístroje. S využitím integrovaného TPM čipu lze data na pevném disku šifrovat, takže ani v případě ztráty či odcizení se není třeba obávat jejich zneužití.  

Odolnost proti útokům zvenčí posiluje vlastní Toshiba BIOS, který je dnes již instalován ve většině B2B notebooků Toshiba. V případě jakékoli potřeby odborného zásahu firemního IT oddělení na cestách lze využít pokročilých vlastností vzdálené správy Toshiba Cloud Client Manager.  

Mimořádná záruka

Vzhledem k ověřené bytelné konstrukci a tomu, že je tento firemní notebook vyráběn ve vlastní továrně společnosti Toshiba s vysokým stupněm kontroly výroby, byla ke všem konfiguracím této modelové řady přidána 3letá záruka se službou onsite, tedy opravou u zákazníka a také mimořádná Záruka spolehlivosti Toshiba (Reliability Guarrantie). Ta zajistí zákazníkovi, že pokud mu během prvního roku od zakoupení notebook vypoví službu vinou výrobní vady, získá kromě záruční opravy také celou pořizovací cenu zpět.

První modely na našem trhu

Na náš trh se dostává v těchto dnech prvních pět konfigurací, které nabízejí rozdílné vlastnosti. Všechny spojuje zmíněná 6. generace procesoru Intel® Core™ i3 nebo i5, grafika Intel® HD Graphics 520 a integrovaná mechanika DVD pro čtení a zápis. Součástí je také plná výbava portů, včetně 3 portů USB 3.0, grafického rozhraní HDMI i VGA, síťového konektoru RJ-45, možnosti bezdrátového přenosu obrazu do prezentačního displeje Intel WiDi Pro a dokovacího portu. Zákazníci mohou volit mezi displejem s rozlišením HD nebo Full HD, 4 nebo 8 GB operační paměti, klasickým pevným diskem s kapacitou 500 GB nebo rychlejším SSD o velikosti 128 či 256 GB. K dispozici jsou také modely s LTE/3G modemem, který uživatelům umožní být s využitím mobilního datového připojení neustále online.

Konfigurace na míru pro firemní zákazníky

Společnostem nabízí Toshiba možnost výroby vlastní konfigurace na míru s využitím dalších možností. Tuto nabídku mohou využít již při objednání pěti kusů. Objednávku notebooků na míru je možné zadat společnosti Toshiba prostřednictvím některého z autorizovaných distributorů.

Nové konfigurace notebooku Toshiba Portégé A30-C jsou k dispozici na českém a slovenském trhu prostřednictvím distributorů a prodejců značky Toshiba.

Toshiba on-line

Specifikace a popis nejnovějších produktů společnosti Toshiba včetně dalších informací naleznete na stránkách http://www.toshiba-czech.com/.

Všechny uvedené ochranné známky jsou majetkem svých příslušných vlastníků.

Přesné specifikace produktů závisí na konkrétním modelu a dostupnosti v místě prodeje.

O společnosti Toshiba

Společnost Toshiba Corporation, která patří podle magazínu Fortune do žebříčku 500 největších společností, se zaměřuje na pokročilé elektronické a elektrické produkty a systémy ve třech odvětvích: Čistší a bezpečnější energie pro každodenní život; infrastruktura, která zajišťuje lepší kvalitu života; a úložiště podporující pokročilou informační společnost. Řídí se principem skupiny Toshiba: “Oddaní lidem, oddaní budoucnosti.” Toshiba prosazuje globální působení a přispívá tomu, aby budoucí generace mohly žít lepší život.

Toshiba byla založena v roce 1875. Dnes je základem globální sítě více než 550 konsolidovaných společností s obratem 5,6 bilionu yenů (50 miliard USD) a zaměstnává celosvětově 188 000 lidí (data k 31. březnu 2016).

Pro více informací o Toshibě navštivte www.toshiba.co.jp/index.htm   

Toshiba Europe GmbH s vedením v Neussu v Německu je dceřinou společností plně vlastněnou Toshiba Corporation se sídlem v Tokiu.