ADATA uvádí externí odolný 3D NAND SSD disk SD700

Praha, Česká republika – 18. 11. 2016 – ADATA Technology, přední výrobce výkonných modulů DRAM a NAND flash produktů a mobilního příslušenství, představila odolný externí disk SD700. Jedná se o první 3D NAND SSD, který splňuje specifikace IP68 týkající se odolnosti proti prachu a vodě, a navíc odolnost proti nárazu na armádní úrovni. Toho dosáhl díky pevnému tělu a nekompromisnímu testování. SD700 podporuje USB 3.1 Gen 1, díky kterému se dokáže připojit k zařízením běžícím na Windows, Mac OS a Androidu, a to rychlostmi až 440 MB/s pro čtení a 430 MB/s pro zápis. Kromě toho, že je kompatibilní se širokou škálou zařízení, je SD700 také velmi lehký: váží pouze 100 g. (TZ)

Externí SSD disky s technologií 3D NAND začínají být odolné

SD700 byl navržen a otestován podle standardu IEC IP68. Je kompletně prachotěsný, takže do něj nepronikne ani částečka, a může dokonce normálně fungovat až šedesát minut ponořený do vody do hloubky až 1,5 m. ADATA také otestovala SD700 podle oblíbeného standardu US Army MIL-STD-810G516.6, který zjišťuje odolnost proti nárazům a pádům. Díky svému několikavrstvému ochrannému krytu a vynechání pohyblivých částí u technologie SSD je tak disk SD700 výjimečně odolným úložištěm i pro použití při extrémních aktivitách.

Výhody technologie 3D NAND dostupné v novém segmentu

ADATA uvádí více produktů s technologií 3D NAND, která je rychlejší, spolehlivější a energeticky efektivnější ve srovnání s tradiční technologií 2D NAND. SD700 bude dostupný v kapacitách 256 GB, 512 GB a 1 TB za velmi konkurenceschopné ceny, které znamenají příznivější poměr výkon/cena než u starších SSD disků bez technologie 3D NAND. Pro zajištění konektivity používá SD700 vysoce propustný USB 3.1 Gen 1, který je více než dostačující pro streamování 4K videa bez zasekávání nebo potřeby použití vyrovnávací paměti. Typické přenosové rychlosti pro čtení dosahují až 440 MB/s a pro zápis až 430 MB/s. SD700 je připojitelný jako plug and play zařízení k přístrojům s Windows, Max OS a Android.

Silný, ale elegantní

Na rozdíl od klasických pevných disků v odolném provedení, včetně těch, které vyrábí společnost ADATA, uvádí SD700 novou éru ještě větší mobility. Váží totiž jen 100 g, pracuje bez jakýchkoliv zvukových projevů a neprodukuje žádné teplo. Kromě toho ADATA nabízí SD700 v dvoubarevném černožlutém provedení, nebo kompletně černou variantu.

O společnosti ADATA

ADATA Technology je jedním z největších výrobců DRAM modulů a USB flash disků na světě. Nabízí komplexní řešení včetně paměťových karet, SSD disků a přenosných hard disků. Portfolio ADATA zahrnuje také energetické zdroje pro mobilní zařízení a řešení pro špičkové LED osvětlení. Produkty ADATA opakovaně získávají mezinárodní uznání od organizací, jako je iF Design Awards (Německo), red dot Awards, CES Best of Innovations Awards, Good Design Awards (Japonsko), Best Choice of Computex Awards a Taiwan Excellence Gold Awards. Slogan společnosti zní „Love, Life, Dreams” a ztělesňuje filozofii značky ADATA, která chce přinášet inovativní paměťové produkty. Pro více informací prosím navštivte www.adata.com.