Dnes, symbolicky 17. listopadu, odstartovalo INFO.CZ

Dnes v noci, záměrně symbolicky v den 17. listopadu, odstartoval nový zpravodajský projekt mediálního domu CZECH NEWS CENTER a.s. WWW.INFO.CZ. (TZ)

Cílem tohoto nového zpravodajského projektu je poskytovat uživatelům pravý novinářský obsah nové doby, a to ze všech oblastí politického, společenského a kulturního života, včetně sportu i dalších sfér, ovšem zásadně dle kritéria nejdůležitější, nejpodstatnější. V éře permanentního přísunu informací nejrůznějšími kanály včetně sociálních sítí poskytovat hodnotu výběru nejdůležitějších informací, hodnotu nejpodstatnějších faktů, hodnotu kontextu a souvislostí. Cílem INFO.CZ je být základním orientačním zpravodajským webem Česka – nezávislým, bez předsudků, bez klišé a stereotypů.

Redakci INFO.CZ v současnosti tvoří 11 lidí, další by měli nastoupit do konce letošního roku. Tým vede z pozice šéfredaktora Michal Půr, jeho zástupcem je Zdeněk Fučík, v týmu Radka Zítková, Lukáš Pospíšil, Petra Roubalová, Matěj Hanauer, Lucie Bednárová, Markéta Žižková, Kristína Paulenková, Michaela Kratochvílová a Iveta Mazáčová. S redakcí bude spolupracovat také řada zahraničních kolegů.

Chceme si vybírat jen ty skutečně klíčové informace nejen z Česka, ale i ze světa. Návštěva INFO.CZ by čtenářům měla dát dokonalý přehled, co se během posledních 24 hodin stalo a jaké to bude mít dopady,“ uvádí šéfredaktor INFO.CZ Michal Půr.

CZECH NEWS CENTER společně s CN Invest se spuštěním tohoto nového zpravodajského projektu rozkročily ještě do větší šířky. K nejdůležitějšímu portálu blesk.cz, který kromě bulvárního obsahu poskytuje seriózní zpravodajství, regionální zpravodajství z Prahy a Brna atd., dále k webům pro konkrétní cílové skupiny auto.cz, bleskprozeny.cz, maminka.cz, dama.cz, orbion.cz, živě.cz atd., ale také k reflex.cz a zejména k dalším stěžejním zpravodajským webům isport.cz a k ekonomicky specializovanému zpravodajskému webu e15.cz, k nim všem znamená připojení čistě referenčního zpravodajského portálu INFO.CZ široké a do hloubky jdoucí pokrytí všech základních stavebních kamenů stěžejního zpravodajství nejen z České republiky.

Přejeme si, aby všechny naše weby, včetně dnes spuštěného INFO.CZ, poskytovaly uživatelům nejvyšší kvalitu svého oboru,” okomentovala start INFO.CZ generální ředitelka CZECH NEWS CENTER a.s. a CN Invest a.s. Libuše Šmuclerová. “Abychom byli vždy napřed před trhem. Věděli víc, viděli víc, nabízeli víc.”

CZECH NEWS CENTER a. s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 miliónu čtenářů tisku a téměř 4,5 miliónu návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. Časopisy Reflex, Svět motorů a ABC získaly ocenění v soutěži Časopis roku 2015.

Mezi další úspěšné projekty patří BLESK mobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, BLESK peněženka – první dobíjecí platební karta v ČR, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.